Alla inlägg den 21 mars 2016

Av Anita - 21 mars 2016 08:37

 

Inte ens videkissarna har slagit ut men tar man in dom så slår dom ut på ett nafs och det gjorde jag förstås. Katten Morris roade sig med att plocka skalen av kissarna och äta upp dom Knastrade fint mellan tänderna minsann.


Nog om det. När jag tittade ut på söndags morgonen ser jag att världen blivit  vit igen. Solen började sakta lysa igenom molnen och i björken utanför sitter massor med domherrar som röda glänsande kulor på en julgran. Ekorren som jag inte sett på länge har kommit tillbaka och mumsar fågelfrö. Elden sprakar i spisen och kaffepannan står på.


Hunden Jack och jag går ut och beger oss på vandring.

 

Vi pulsar iväg på skoterspåret bort till Stedesbacken. Jack är yr och glad som han alltid är när han får tumla omkring i snön.

 

Letar stora pinnar som han kan släpa med sig ända bort till Kinabrors stuga.

Lite vårkänsla är det i alla fall för i skogsbrynet kvittrar en talgoxe glatt när solen sakta letar sig ner bland träden.


 

Granarna är tyngda av snö och nu när det är nyfallen snö ser man spår. Spår efter rådjuren, räven och ekorrarna. Inga harar har hoppat här. Dom verkar vara helt borta tråkigt nog.


Borta på Stedesbacken kommer solen ner och sprider sitt sken uppför backen och jag tittar upp och tänker på att där blommade styvmorsviolen i somras så det var alldeles blått. Där kunde man sitta uppe på backen och titta på potatislandet och där växte både morötter och majrovor. Det dröjer inte många månader innan den tiden är här igen som tur är. På den här backen har det odlas sedan urminnes tiden och många har svettats här i arbete men även skrattat och glatt sig åt det som växer.

 

Vi går hem på isen och det går bra att gå på skoterspåren. Jack tar med en gammal trasig fotboll som han leker med och så är vi snart hemma igen.


Gör iordning för vägmötet och brer en massa mackor. Jag vet ju inte hur många det kommer.

Först kommer AMV och Gubben. Sedan kommer Mustachen och en gubbe ner från byn. Så kommer gamla Vägbasen och så till sist så dyker revisorn, han som fick ett älghorn i skallen ni vet.

Mötet  går ganska fort som vanligt men sedan så tar det ganska länge med fika och prat och samvaro. Trevligt faktiskt.

Jag tycker att det är ganska roligt att ha vägmöte om man bara slapp skriva protokoll och en massa papperstjafs. Ju mer papperstjafs ju mindre blir gjort. Det har jag alltid hävdat. Jag är ingen föreningsmänniska minsann.


Ja så for alla utom AMV och Gubben som stannade för att äta middag och prata lite mer.

Dom har ju nyss kommit hem från Mallorca och det fanns ju foton att visa och berättelser att tala om. Dom åker till Grekland till våren. Det gäller att leva och göra det mesta medan man kan och har råd.

Synd att jag aldrig kommer iväg någonstans men så är det när man är kvinna utan man och med dålig pension.


Ja ja nu blir det i alla fall snart påsk och jag ser fram emot det. Planerar för påskafton och kommer på att vi nog blir 20 personer ungefär som kommer hit på middag. För första gången så kommer det en massa barn och jag sitter här och funderar över vad jag ska hitta på för roligt för dom. Kanske någon form av skattjakt. Får väl se vad som faller mig in. Nåt kul måste det vara. Dom vuxna är nog nöjda med att få en massa god mat och få träffas och vara tillsammans.


Så är det måndag igen och hela eftermiddagen och natten har det snöat och snöat. Det är 0-gradigt så jag hoppas att snön smälter undan så jag inte behöver skotta hela dagen för jag har banne mig inte tid med sånt nu. Det ska skrivas protokoll och stökas. Hunden och katten tar ju också sin tid så det är bara att ta på sig och gå ut.


Det far timmerbilar på vägen idag så jag kan inte släppa ut hunden ensam tyvärr. Annars hade han kunnat vara ute själv men jag vågar inte det. Får väl börja dagen med en kopp kaffe till att börja med.


Önskar er alla en härlig vecka. Ta på er ordentligt när ni flyger till Blåkulla för gudarna ska veta att det är lätt att få blåskatarr när man sitter på en kall kvast men jag har hört att det finns eluppvärmda kvastar att ta till nuförtiden. Tänk så mycket bra grejor det finns.

 

Dagens ord: Det är ingen ordning i det här huset sa katten när han blev utkörd när han klöst hunden. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards