Alla inlägg den 20 juli 2017

Av Anita - 20 juli 2017 22:01

Så var det dags för dans på Hällesjö. Eftersom dom gamla danskompisarna tagit slut så fick jag skaffa nya tjejer.

 

Tre glada tjejer och jag åkte iväg och blåsten hade äntligen gett sig och sjön låg blank i Hällesjö.

 

Nog är det ett väldigt vackert dansställe annat kan man inte säga.

Första timmen var det gammeldans och det var väldigt roligt. Jag behöver träna på pariserpolka för de sista två turerna har jag lite svårt för och det finns sällan tillfälle att träna för man har nästan helt slutat spela gammalt.


Som vanligt var det överskott på kvinnor och unga och vackra också.

å  

Nog hade jag gjort mitt bästa för att se skaplig ut men hur ska man kunna tävla med alla unga vackra flickor som det vimlar av. Det är bara en omöjlighet och det är tur att det är ganska mörkt på dansbanan.

 

Nåja Jannez spelade bra som vanligt och visst fick vi dansa lite grann och dom jag dansade med dansade bra.

 

Hej och hå runt ska det gå och fikat var gott och om man inte bryr sig om myggen och knotten så var det väl ok men tyvärr inte några som man känner. Nja kanske någon men inte var det som förr inte.


Så for jag hem och möttes av Sonen som berättade att katten Morris som varit borta i två dygn hade setts "väst i gålan" Jag for iväg och gick ut och ropade på honom och han kom skuttande jamande. Hela natten spann han och kloade och slickade och buffade glad att få vara hemma igen. Han är inte så smart så han hade nog gått vilse och inte hittat hem.


Så till en ny dag en dag då min vita ros slog ut.

 

En dag då jag återigen lovat att var kyrkoguide. Vädret är bättre idag, bara några enstaka regndroppar och lugnt och fint på sjön.

 

De första som kom var tyskar och tyska kan jag inte prata men dom kunde engelska och det gick bra.


Sedan kom minsann en överraskning. Tre kvinnor kom och en av dom var min lekkamrat som jag hade när jag var så där fem sex år. Hon bodde i Fisksjön då och tänk att jag kände igen henne och att vi hade så mycket att prata om. Synd att jag inte var ledig och kunde visa dom omkring i Fisksjön som det ser ut nu.

 

Tänk sådan tur dom hade med vädret. En perfekt dag för en utflykt tillsammans med andra kvinnor.


Så kom det ett par på motorcykel, även dom ättlingar till Fisksjöbor. Hon har jag på facebook och dom skulle också till Fisksjön.

Roligt att träffa så många trevliga människor.


Det är så fint och fridfullt på den här kyrkogården.

 

Svalorna flyger omkring och kvittrar så fint, lommen ropar på sjön och sädesärlorna springer omkring nära ens fötter. Att roshäcken dofter och sprider sin doft över hela kyrkogården gör det minsann inte sämre.

Så kom två av Sundsvallsborna och vi sitter i solen och fikar och njuter av solen som vi inte sett på länge.


 

Efter Fisksjövägen är det halabalo minsann. Tre grävskopor och en massa bilar och lastbilar och elbilar och buskröjare och vägskrapor. Först händer ingenting sedan händer ingenting och så händer allt på en gång. Nu attan ska vi få fiber minsann. Det dundrar och slamrar och låter överallt.


Dagens ord: Livet är ibland som en kertchupflaska. Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och så kommer allt på en gång. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards