Alla inlägg den 25 juli 2017

Av Anita - 25 juli 2017 07:23

Nog blev jag förvånad när jag klev upp och upptäckte att det var 14 grader varmt ute fast det var mulet. Tidigare har det varit mellan 4-8 grader högst. Ska det till slut bli lite värme tro?


Söndagen blev en riktigt spännande dag. Det dök upp 4 människor.

Mannen i ena familjen härstammade härifrån och hans farmor och farfar bodde här. Hans pappa var en av barnen och dom hade varit 15 stycken barn. Jag visade dom torpet där dom hade bott och vi satt länge på verandan hemma hos mig  och pratade och jag fick reda på mycket jag inte visst.

Jag visst tex inte att en av hans fastrar drunknat vid två år ålder och inte heller att hans pappa hade hittat en mussla med en riktigt sötvattenpärla i. Den hade han bytt bort mot godis och ångrat det hela livet. Mitt i allt kom ytterligare en och det var så lämpligt för han är släktforskare av rang och ni kan tro att vi hade mycket att prat om och tiden gick och solen sken.

 


Sonen och jag gick en sväng till Kinabror och där var det full rusch med alla barnen som lekte och stökade.

Längre fram på kvällen kom TuppOlas son med fjälla. Han hade köpt en riktig fartbåt och lade ut den och drog iväg.


 

Nu har almäcksdrickan stått och dragit några dagar och nu är den klar och jag kan inte säga riktigt vad den smakar men god är den och vilken fantastisk färg.

 

Allt är så sent iår. Inte ens smultron och jordgubbar är mogna ännu. Dom är vita och inte tillstymmelse till rött.

men det finns annat som har växt så det knakar.

     

Igår var en härlig morgon. Det märks att det är högsommar. Allt är tyst och fåglarna har slutat kvittra. Inte ens sjöfåglarna hörs.

 

Ett vemod smyger sig på mig när jag tidigt en morgon står och ser ut över sjön. Det ligger något märkligt i luften.

 

Kanske skull jag lägga ut båten och ro omkring lite grann men det är inte till att lata sig. Nu kommer snart Sonens fjälla så vi drog igång med storstädning och tvätt och jobbade som sjutton för att få det snyggt och fint till hon kom.


Dessutom hade jag lovat Fd Grannen att komma och hjälpa till med räkningar så drog vi iväg till Kälarne för att göra det och så gick det någon timme.


När vi kom hem ringde Kinabror och talade om att Mustachen ringt och sagt att det var ogräs i potatislandet och  jag bestämde mig för att genast ta mig dit och rensa.

 

Där borta på sandbacken växer andra blommor än på andra ställen här i Fisksjön. Lejongap och andra små växter som inte finns någon annanstans.

 

Nåja. det är bara att sätta igång med rensningen och det var minsann en fröjd. Inte mycket ogräs alls och jag har aldrig sett maken till frodig och grön potatisblast.

 

Jag grävde upp två stånd och det var redan nypotatis så nu blir det fest. Finns det något godare än potatis slät och fin och god med en klick smör till och lite salt. Mer behövs egentligen inte. Jo en näve nyplockad dill kanske.


Så började det regna och min träningsoverall som var full med sand blev nu riktigt skitig. Som vanligt så går vi mellan gårdarna. Nu gick jag in till Broder B:s fru och vi gick tillsammans till Kinabror. Där var Kinabror hemma och var barnvakt till lilla Stina som sov. De andra satt ute på sjön i varsin båt och metade. Vi fikade och sedan tog jag med hunden Jack hem för han ville springa.


Hos mig satt Sonen och Storfiskarn och fikade och senare fram på kvällen kom Kinabror och lilla Stina och hälsade på. Så kom resten av gänget för nu skulle de spelas biljard.


Det regnade ute och jag gjorde almäcksdricka och så fikade vi igen. Det är mycket fika den här tiden på sommaren och det är liksom kul att vi går mellan husen och fikar. Visst jag glömde säga att jag gjorde en tur till Sundsvallsborna också och satt på deras veranda och fikade. '


Vi förvandlas till gårdsopar som man sa förr i tiden och dom som gick omkring och hälsade på lite överallt. Så är det på sommaren här och jag älskar det. Det kommer folk hela tiden och kaffepannan får verkligen bekänna färg.


Vattnet börjar bli lite varmare i alla fall. Det var visst 18 grader en stund borta hos Kinabror. Han har lite varmare i vattnet där i viken hur det nu kan komma sig.

 

Nå vad som händer idag vet jag inte, Jag ska iväg och jobba en stund och Sonen ska åka till Östersund och hämta fjällan vid flyget.

Vet också att Broder B ska få besök av sin dotter och nya lilla barnbarnet så då får jag väl träffa dom också.

Nej nu kaffe till att börja med.


Dagens ord: Att inte veta vad som händer och att låta bli att planera är ju rätt roligt faktiskt.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards