Alla inlägg den 23 juli 2017

Av Anita - 23 juli 2017 08:06

 

Äntligen kom en danskväll som jag längtat efter och hoppats på. Björnlogen i Storåsen.

Kinabror och jag for dit och det var rätt fint väder, Solen tittade fram då och då och så äntlgen blev det en sådan danskväll som det ska vara.

Där var massor av mina danskavaljerer och jag dansade och dansade. Det var inte tal om att stå som panelhöna efter väggen och glo. Nej hela kvällen gick benen som trumpinnar och hjärtat dunkade i takt med med musiken. Mickeys spelade och dom hade med sig en liten kille i 10-årsåldern som spelade trumma gitarr och sjöng. Nästa generations dansbandsmusiker skulle jag tro.


På pausen åt vi goda laxmackor och pratade med folk. Dock vann vi ingen älg varken Kinabror eller jag. Jo det är så att man kan vinna en älg på inträdesbiljetten. Fantastiskt eller hur.


Nu när jag sitter här i morgonen med lite ömma ben men ett glatt hjärta så är det nästan som att man ville iväg och dansa på en gång men vart ska man fara där det är lika roligt och mysigt som det var i går kväll. Det blir verkligen svårslaget minsann.


 

Igår var det verkligen fint väder, inte en regndroppe på hela dagen och solen sken åtminstone stundvis. Sonen och jag funderade på vad vi skulle göra. Man brukar ju ha någon plan men jag sa att jag hade bara en plan att baka en rabarberpaj.


Såg att resten av gänget gav sig iväg ner över byn och eftersom Datafia hade sommarcafet så tänkte jag åka ner och ta en macka till lunch. Tog cykeln men det var punka på den så Sonen skjutsade mig dit på fyrhjulingen.

 

Ungarna hade köpt lotter och vunnit priser. Det är det dom har ovanför huvudet.

 

Så skjutsade Storfiskarn hem mig och så kom dom andra också. Nu undrar någon kanske vilken gänget och dom andra är. Det är Kinabror och hans son och de tre barnbarnen. Det är Broder B och hans barnbarn lille gullige Liam.

 

Broder B ska få besök till veckan och då ska man iväg och visa olika saker som finns här omkring. Det finns hängbron och döda fallet och en massa annat. Man måste kolla på internet och titta på kartor.

 

Min ek den växer och tomten sitter under och håller vakt och där sitter nu dom tre söta barnen och kollar och solen skiner och kastar solkatter på det gröna gräset. Ser ju härligt ut.

 

Så sitter alla på förstukvisten och väntar på att min paj ska bli klar och man ska få äta och dricka saft och äta lite kakor och ha en riktigt härlig sommardag. Och så blev det, en riktigt härlig sommardag. Barnen badade till och med även om vattnet var för kallt för mig.

 

Lilla söta Stina nästan försvinner i almäcken. Jag har gjort almäcksdricka nu och den står och drar i trappskrubben. Den ska stå i några dagar innan man silar upp den. Spännande att se hur den blir.


I natt när vi for hem märktes det att sommaren börjar gå mot höst. Det var mörkare än det brukar och dimman började komma. Det var ett nästan magiskt ljus ute.

Fortfarande känner jag hur det dansar i benen och hjärtat och jag önskar att jag kunde få en repris på gårdagskvällens härliga dans.


Hunden Jack fyllde 3 år igår och blev firad med köttfärstårta med tre korvar istället för ljus i. Aldrig sett någon sluka en tårta så fort.


Dagens ord: Ungar, hundar, rabarberpaj, sol och dans ger livet till en fest.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards