Alla inlägg den 14 juli 2017

Av Anita - 14 juli 2017 17:41

 

Senaste dagarna har det varit hemskt. Iskall västanvind, oavbrutet regn och runt 8 grader varmt som varmast, 11 grader i vattnet och det är trots allt mitten av juli så nog kunde man önska sig lite mer.


Dessutom har det varit Vildhussveckan med massor av aktiviteter Kruskalaset i Böle, ankracet i Ammer och mycket mer. Tycker synd om alla arrangörer som lagt ner både pengar och möda och så regnar allt bort.

 

Lite så blev det med dansen på Gerålund igår kväll också. Visserligen hade det slutat regna men det var blåsigt och kallt.

Min klasskamrat och hennes syrra och jag for iväg i alla fall. Inte blev det kortärmat inte. Nej varm tröja långbyxor och jacka. Martinez spelade så man hade kostat på ett verkligt bra dansband så det var inte det det berodde på att det var lite folk. Skulle tro att det var lite drygt 50 personer och naturligtvis många fler kvinnor än män.


I vanliga fall är det tre damernas och tre herrarnas men nu hade man tänkt sig demokratisk dans. Det låter ju väldigt bra men som allt annat som låter bra kan verkligheten vara en annan.


Demokratisk betyder att männen struntar i att bjuda upp och väntar på att kvinnorna ska komma rusande och är det då kvinnoöverskott som det brukar,måste man vara på hugget för på några ögonblick försvinner männen ut på dansgolvet.

Jo då vi fick dansa men det var kallt och rätta dansstämningen kom inte trots att de män jag dansade med dansade bra och musiken var jättebra. Vi åkte hem när vi såg att folket började försvinna och jag tog ett bad mitt i natten för att jag inte skulle få kramp i mina ovana dansben.

 

Idag har vi varit på Hammarstrands marknad. Jag önskar att jag hade haft vantar för jag blev kall om händerna.

Sonen och jag köpte tunnbröd och rullrån och ost och lakrisremmar som sig bör när man går på marknad. Det kom några små regnskurar men kallt var det.


När Sonen och jag kom hem värmde vi oss med kaffe och sedan tog vi på varma kläder och gick ner till ån.

 

Där har fallit ner träd i ån och packats igen med vass och pinnar till en stor klump som stoppat upp vattnet så vattnet har stigit i sjön.

 

Några dagar har han kapat grenar och försökt få iväg delar av vasskakan så nu rinner det bättre även om inte allt är borta.

 

Jag blev trött av blåsvädret och det blev ju sent inatt så jag lade mig på soffan och tog en tupplur.

Så kom Kinabrors Sonahustru och ett av barnen en stund.

Sonen ska till Sundsvallsborna och grilla hur det nu ska gå till i blåsten.


Jag ska gå ut och se till blommorna fast jag gruvar mig för jag misstänker att dom regnat och blåst av och ligger som blöta disktrasor på marken. Jag blir så ledsen för jag har verkligen jobbat med att det skulle bli fint.

 

Nåja man får väl vara glad för det lilla och inte ha för höga krav på den Jämtländska sommaren. Nu kan det väl knappast bli sämre i alla fall.


Dagens ord: Räkna det soliga dagarna blott och det är i alla fall myggfritt.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards