Direktlänk till inlägg 15 februari 2019

ATT SPANKULERA

Av Anita - 15 februari 2019 16:03

 

Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.


men jag, jag spankulerar. I sakta mak glider jag fram, ibland en timmer eller mer. Jag ser hur naturen ändras dag efter dag, kastar snöbollar till hunden Jack och lyssnar på ljuden.


Idag är en härlig dag. Snön smälter så man nästan hör det och det luktar tö.Det droppar från taken, dripp dropp.

 

Sätter mig en stund på strandstugeverandan och blundar mot solen och hör takdroppet.

Nu har fåglarna fått en annan ton. liksom gladare. Att ha hörlurar och missa den fina fågelsången är ingenting för mig.


Nej jag spankulerar. jag lyssnar och ser.

Jag och Hunden Jack gick bort till Kinabrors sommarstuga och tittade på hans barnbarn som lekte i snön.

 

Under glada skratt och skrik åkte dom pulka nerför backen.

 

Ramlade skrattande i en stor hög och jag tänker på hur roligt barn har. Vart tog barndomsskratten vägen och var kom surtiderna ifrån.


Troligen kommer jag att leva kortare för att jag inte går mig anfådd och svettig men vem vet?

Kanske blir man mer till freds med att spankulera en timme om dan än att plåga sig en halv timme. Jag är till och med så lat att jag ibland tar sparken och susar nerför backen, inte under vilda skrik, men kanske med ett småskratt som ingen hör.


Nu försvinner snön fort och bastun har nästan tinat fram. Kanske (om jag ids elda) blir det ett bad ikväll.


Om jag nu bor på ett ställe där naturen är nära så varför ska jag gå så svetten lackar och andningen susar i öronen när jag kan lyssna till naturens fridsamma ljud och sakta vandra omkring och må gott.


Dagens ord: Bättre att lyssna till fågelsången än att höra hårdrock i hörlurar.

 
 
Ingrid

Ingrid

15 februari 2019 16:44

Jag spankulerar ockås, visserligen i rask takt, men ändå.
Tänk så roligt barnen har det i snön. Det hade vi också en gång i tiden. Nu är den bara besvärlig.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

15 februari 2019 17:17

Tror definitivt mer på spankulerandet. Naturligtvis kan det vara bra att få upp konditionen men att det är nog nyttigt att promenera i naturen på det där mer meditativa och närvarande sättet också.När jag går till jobbet har jag lurar i öronen så jag slipper höra trafiken. Orkar inte riktigt med omvärlden på morgnarna men när jag går hem, tar jag in ljuden. Nu har jag börjat höra fågelsång, och då känns det ju lite lättare.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

15 februari 2019 21:07

Du får nog tillräckligt med motion och styrketräning genom allt annat du gör. Ved och snö ska hanteras och många andra sysslor håller dig pigg och frisk :) Fortsätt att spankulera med gott samvete och njut av alla lukter och ljud i naturen. Jag gillar inte heller att stänga ute naturljud genom att stoppa lurar i öronen men jag önskar att jag klarade av att gå en lång och riktigt snabb promenad.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

16 februari 2019 07:58

Ja, du Anita - här tänker och fungerar vi lika! Jag spankulerar också i sakta mak - njuter av dofter, fågelkvitter och naturens växlingar.
Härliga bilder!
Ha en fin dag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

17 februari 2019 09:13

Jag spankulerar också mer än tränar. Jag tror att vi som är lite äldre helt enkelt ska spankulera rätt mycket och lämna det andra till de yngre. Det borde vara det naturliga. härliga bilder på barnen. Jag tror att det möjligen kan förlänga livet att titta på dem.

http://mosstanten.se

 
pärle

pärle

18 februari 2019 10:49

Hej!
Jag går också ofta i sakta mak.
Här där jag bor finns områden där det inte finns någon som bor, utan bara träd, när jag går ensam med hunden så pratar jag ibland med t.ex min mor som är död, bra o kunna göra när ingen levande hör.//kram..

http://perlemormor-farmor.bloggplatsen.se

 
garon

garon

28 augusti 2023 11:29

Replication can help users benefit from bug fixes and enhancements that could potentially resolve this error.

http://paperio2.io

 
Harry Smith

Harry Smith

16 november 2023 23:05

Unravel the literary mysteries and captivate your audience with the artistry of ghostwriters. When it comes to the compelling novel 'To Strand,' ghostwriters infuse their creative genius to weave a narrative that transcends expectations. These unseen storytellers bring characters to life, create twists that linger, and turn 'To Strand' into an unforgettable journey. Explore the hidden talents of ghostwriters as they breathe soul into the pages, making 'To Strand' a literary adventure like no other.

http://https://ghostwritersplanet.com/blog/what-is-memoir

 
Alqusais garage

Alqusais garage

19 december 2023 20:36

You likely engage in ample physical activity and strength training with various daily tasks. Managing wood and snow, along with other chores, keeps you active and in good health. Keep moving confidently, savoring the scents and sounds of nature, and relish the satisfaction of a job well done.
https://www.alqusaisgarage.ae/car-mechanic-dubai/






http://https://www.alqusaisgarage.ae

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards