Direktlänk till inlägg 18 januari 2020

KASTA UT JULEN

Av Anita - 18 januari 2020 15:10

 

Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.


Igår for jag som vanligt är till Hammarstrand för att äta med DansBritt på hotellet och handla lite mat.Det var väldigt god mat på hotellet så god att jag tog om och det brukar jag aldrig göra.


I morse när jag gick ut på bron tokregnade det och var en grad varmt. Katten Morris vände i dörren och gick in igen. Det gjorde jag också för resten och bestämde mig fort för att idag ska jag städa undan julen och dammsuga.


Under tiden jag stökar tittade jag lite grann på tvn och fick reda på att just nu i detta läget är jag modern och inne i modet och inredningen. Det ska vara blått iår. Inredning med nyanser av blått. Grått och svart är tydligen ute nu. Man måste ju ändra varje år för då får butikerna sälja nya grejor för det finns ju många som måste hänga med. Jag bryr mig inte ett dugg utan gör precis som jag vill, alltså för det mesta ingenting i fråga om heminredning.

 

Jag har blått i köket jämt men just nu med lite rött också för julen får vara kvar i gardiner och dukar så länge. 

 

Jag har alltid gillat blåvitt och jag har många burkar och sånt som är blåvitt.

 

Allt är urgammalt och har funnits här så länge jag minns. Dom är säkert från farmors tid eller ännu äldre.


Som vanligt när jag städar går det på tok. Påsen i snabeldraken var full och jag hade ingen hemma. Då tog jag eldammsugaren men då var det slut på batteri så jag fick till och ladda. Nåja att sitta framför tvn och dricka lite kaffe är ju inte det sämsta.


Tog på mig och gick ut och plockade lite blåbärsris. Det blir så fint med små gröna blad och rosa klockor. Ni ska få se när det slagit ut.

 

I dag blev det fort mörkt. Dimman ligger över sjön och det är fortfarande plusgrader.


Ska försöka få mig ut i mörkret lite senare och åka spark bort till Broder B. Med den här halkan blir det nog att ta både dubbskor och spark för att inte flyga omkull och så pannlampa förstås.


Dagens ord: Julen varade inte till påska det här året.

 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

18 januari 2020 17:45

Ja, men då följer jag också med i modet för i mitt vardagsrum är det trendigt blått :D Min nya soffa är blå och gardiner, matta och diverse andra attiraljer går också i den färgen. Men det dröjer nog inte länge innan vi är helt ute igen ;) Och inte tänker jag ändra det jag tycker om bara för att någon bestämmer att det inte är modernt längre.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

18 januari 2020 17:45

Det ser så mysigt ut hos dig, varmt och välkomnande,
Var nu försiktigt när du ger dig ut ikväll så att du inte halkar och gör dig illa. Skulle olyckan vara framme kan det gå kvickt!
Ha en fin kväll hos Broder B
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards