Direktlänk till inlägg 2 maj 2020

FORT SOM EN HÖNA SKITER

Av Anita - 2 maj 2020 15:13

 

Så fort gick det. Igår snö och jag kände mig lite nere och så imorse när jag tittade ut hade all snö gått bort och det var många främmande fåglar i fågelbordet. Det var bofinken och koltrasten och grönsiskan och bergfinken. Sjön låg blank och fin och liksom ett grått sidentäcke.


Då hände det något med lata och gråa mig. Energin kom farande som en raket och jag började stöka och diska och sopa och vattna blommor. 


Gick till Kinabrors hus och vattnade hans blommor och stökade lite där och städade hans farstukvist som var full med skräp.


Så ner i växthuset och sådde brockolifrö och sqvashfrön. En liten påse hade bara fyra frön så det blev en liten besvikelse.

Luften var fuktig och lite kylig men när vinden har lugnat sig var det jätteskönt ute.

 

Jag vandrade bort mot Kinabrors sommarstuga och det var en massa sjöfåglar ute på sjön. 13 knipor och några gräsänder, Två svanar och borta hos "Mitt ljus i mörkret" skrek lommen. Lommen med den sorgsna och ensamma rösten som är både vacker och lite kuslig.

 

I björkarna hängde det glittrande vattendroppar och glänste som diamanter när solen glimtade till och lyste på dom.

Nog är våren en härlig tid.


Kaffe hos Kinabror och sedan gick jag Stedesbacksstigen hemåt och hittade blåsipporna borta vid myrstacken.

 

Plockade några och satt på bordet och gav mig ut i trädgården och planterade några grejor och började frakta bort lite löv som jag krattade härom dagen och energin flödade.


Jag pratade lite i telefon med gamla farbrorn Bamse som nu är helt blind och inte längre kan skriva till mig och jag tyckte så synd om honom som inte kan komma ut utan sitter där i sitt hus och väntar på hemtjänsten. Det är inte lätt för dom som är gamla. Han är 92 år.


Så pratade jag med Sonen och han skickade fina bilder på den härligt gröna bokskogen. Den grönskan har inga andra träd. Skåne är vackert om våren.


Nå nu ska jag snart gå till Kinabror och äta middag och den här dagen har bara farit iväg fort som en höna skiter.

 

Hoppas att min energi sitter i några dagar för då hinner jag med mycket. Tänk att rätt vad det är så blir surkärringar som jag också glada och fulla av energi. Undrar vad det beror på. Kan det vara våren tro?


Dagens ord: Ena dagen sur och strött och så rätt som det är glad och pigg. Kan det vara våren?

 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

2 maj 2020 16:08

Jag håller tummarna för att vädret och din energi fortsätter i samma bana. Våren gör fler och fler framsteg och tänk vad skönt det är nu att veta att en lång sommar väntar :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

3 maj 2020 05:47

Härligt positivt inlägg av dig idag. Det blev jag glad av! Härligt att våren nu kommit med både blommor och energi!
Ha det gott Anita!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

5 maj 2020 07:30

Jag lever också upp den här årstiden, livet känns mycket enklare på något vis. Håller med dej om lommens ödsliga rop, den ger mig samma känsla.

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards