Direktlänk till inlägg 7 oktober 2021

NU MÖRKNAR DET TIDIGT

Av Anita - 7 oktober 2021 18:25

 

Klockan är bara sex när solen går ner bortom bergen. Jag har ätit med Kinabror i hans sommarstuga och ska gå hem.

 

Det har varit en fin dag mitt i gråväder och regn.

En dag då jag passat på att vara ute mest hela dagen. Jack och Kinabror har varit hemma hos mig och stökat med lite av varje. Jack och jag har dragit ris och grejat. Sedan vilade vi en stund på soffan och nog somnade vi till lite grann också.

Gamle A har varit här en stund och vi satt på Kinabrors trappa och fikade. Nu gäller det att vara ute så länge det går,

 

Nu ska vi ta det i rätt ordning med vad som hänt. I förrgår när jag gick bort till Kinabror var det uppehåll en stund och jag såg hur de mörka molnen kom närmare och närmare. Bäckar och diken porlar av vatten nästan mer än vad det brukar bli när det är vårflod. 

Jag mötte Broder B och HolländarCarl. Dom kom med fyrhjuling och släpvagn och skulle hämta krusbärsbuskar och vinbärsbuskar hos mig. Jag har alldeles för många så jag kan gott dela med mig.


Vi satt en stund på förstukvisten och drack en kopp kaffe innan dom åkte hem.

Carl berättade att nu när det är mörkt så hände det att hela familjen tillsammans  låg ute på studsmattan och tittade på stjärnhimlen och månen och småpratade och lyssnade på tystnaden. Jag tycker att det lät väldigt fint egentligen.

Minns inte när jag var ute och tittade på stjärnorna. Är det det som kallas att man blir hemma blind och inte uppskattar det man har omkring sig tro.

 

I alla fall ser jag smågubbarna som jag har i trädgården.

 

Dom kikar fram ur björkarna och ler.


Några fler som ler är talgoxarna. Dom har knackat och knackat på fönstren nu ett tag och igår for Kinabror och jag ner på byn och handlade fågelfrö. Nu har jag matat dom för första gången i höst och oj så dom äter och oj så många det plötsligt blev. Så dom kvittrade och åt.


Igår regnade det och var grått hela dagen. Broder B m Fru och Kinabror och jag satt ganska länge vid köksbordet och åt  varmkorv till lunch och pratade om dittan och dattan och allt annat. Vad ska man göra en regnig dag.

Jo lite nytta gjorde jag i alla fall. Jag sopade upp alla löv som kommit in och fyllde nästan en hel sophink med löven som låg överallt.

Nu har det redan mörknat ute och så här såg det ut när jag kom hem.

 

Dagens ord: Hörde på tv att man pratade om snö. Bevare mig väl. Jag vill inte vill inte vill inte.


 
 
Soldansare

Soldansare

7 oktober 2021 19:00

Det låter verkligen fint att vara ute och titta på stjärnhimlen. Jag minns den från min barndom när jag bodde på landet och inga lampor och andra ljus skymde stjärnorna. Det var verkligen magnifikt. Även om man inte tittade så ofta på den då heller eftersom den alltid fanns där. Nu bor jag ju i Örebro där vi har ett stort slott mitt i stan och det går jag förbi varje dag utan att fundera så mycket på det. Det är på somrarna när det står en massa turister och fotograferar det som man blir påmind om att det faktiskt är ganska märkvärdigt. Men jag skulle nog ändå föredra en stjärnhimmel.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

7 oktober 2021 20:57

Ja, nu går det undan och blir mörkt fort. Jag gillar verkligen dina leende björkgubbar :D Något att bli blad av varje gång man går förbi och ser dem. Vilken fantastisk kvällsbild du tog när du kom hem. Det är sådana stunder man vill spara och ta fram tristare dagar.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

7 oktober 2021 22:50

Ja nu mörknar det verkligen tidigt. Din sista bild är helt fantastiskt vacker.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

8 oktober 2021 09:48

Fina bilder. Särskilt den första o den sista!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

9 oktober 2021 12:18

Så vackert hos dig!
Visst blir det mörkare tidigare, det märks även hos mig.
Trevlig weekend!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards