Direktlänk till inlägg 18 februari 2024

NU KANSKE DET BLIR ÄNDRING

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

 

Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar.

Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd.

Älggrytan och potatisen puttrar på spisen och nu blir det liv i stugan.


Dessutom har det slutat snöa och solen skiner faktiskt lite grann.

 

Så det har snöat och du kan tro att jag är glad att Kinabror och Jack är hemma. Då slipper jag skotta och skotta. Det är bara framför postlådorna och infarten och runt bilarna och framför bron. Resten tar Kinabror med traktor. En stor ångest för skottning och inte fungerande snöslunga och inte fungerande kropp. Nu kan jag andas ut.


En fin dag var det i veckan och då kom det lite folk. Bröderna , brorsbarna och brorsbarnbarn. Första pimplingen på sjön. Skotrarna kom fram och grillning borta vid Kinabrors grillplats alldeles vid sjön.

 

Åka snowraiser efter skotern är ju också kul för ett litet barn.

 

Solen sken och för första gång kunde man vända ansiktet mot solen och känna att den åtminstone var ljummen.

 

Det låg dimma över sjön på morgonen men så småningom blev det bara ett dimstreck kvar men det var dags för snön att börja vräka ner och fredagen snöade det både natt och dag. 


Jag höll mig inne och gjorde rullrån och städade lite. Usch så mycket hundhår och katthår och damm det var överallt.

 

Vet att dom moderna människorna har vita, grå, svarta kök och blänkande metall. Jag har mitt gamla kök med stolar och soffor från 1800-talet och omoderna matta på golvet. Trasmattor och gamla fålltäcken på soffan. Koppar är ju också så omodernt.

Jag har minsann sett på alla program på tv där man bygger om hus i parti och minut och lägger ner miljoner på att få sina hem moderna och lite som operationssalar. Nåja jag behåller mitt och bryr mig inte. Målat om i blått med gammelfärg som man blandar ut med pulver och låter det vara. Rött och blått. Oj inte nog med att jag är en gammal käring. Mitt hus är också gammalt. Omodernt men jag har minsann sett att på CarlLarssongården har dom likadana blå stolar som jag har.


Dagens ord: Don efter person så kanske passar vi ihop mitt hus och jag. Tror ni att vårvintern är på gång äntligen.



 
 
Ann

Ann

Söndag 18 feb 11:23

Hej! Du har så fint och hemtrevligt Anita! Va kul att det varit livat i Fisksjön, Nu fortsätter nog det! Idag är det en fantastisk söndag! Ulf, Daniel och en "hoper" ungar drog med skotrarna till Kolbjännsjön för lite pimpling och korvgrillning. Jag har lite pyssel för mej hemma dag så vi tar en prommis i solen sen, Betty och jag! Ha det gott! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 18 feb 13:41

Kanske vårvintern är på gång. I dag är det i alla fall en fantastisk dag med sol och dagsmeja :D Var och en har den stil de trivs bäst med och det är så det ska vara. Färglatt eller inte...inget är fel. Jag är lite mer försiktig med färger och mitt huvud mår bäst med lugn även när det gäller den delen :D

http://ibod11.com

 
Åke

Åke

Söndag 18 feb 13:52

Vi får hoppas på att det blir ändring nu. Vackert med det där blåa tycker jag :) Nu ser jag att ni kan ha det kul ute :) Fina bilder.

http://https://nacka144.se

 
Anki

Anki

Måndag 19 feb 09:37

Den där blå färgen som du har är såå fin! Vi hade en kökssoffa i samma färg, som jag tyvärr inte kunde ta med mig när vi flyttade. Det ser verkligen hemtrevligt ut hos dig!
Härliga dagar med revliga besök!
Hoppas vårvintern kommer nu!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 21 feb 17:55

Här kommer svar på din kommentar på min blogg för jag vet inte om du går in och läser svaret där:
Mja, jag menar inte att jag känner plikt att skriva, kanske snarare att man borde lägga samma vikt vid det man allra helst vill som man gör vid sina jobbplikter. Den plikten tar alldeles för mycket ork från det andra.

Visst minns jag när man hade brevvänner. Jag hade flera stycken från Sverige, Egypten, Frankrike, Italien, Marocko och Norge. Och dagbok skrev jag också. Det känns som alla skrev mycket mer förr.

Nu till ditt inlägg: Jag har också ett omodernt hem. Taperna och färgerna är från 90-talet: röda och gröna. Jag gillar inte heller de där operationssalarna eller utställningshemmen. Jag tycker att det är trevligt när man ser att någon bor och lever i ett hem och vad det är för en slags person. Gillar dina blåa stolar :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards