Direktlänk till inlägg 27 februari 2024

VÅRVINTERN

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

 

Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma.

Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.

 

Det är nu vi kan köra snöskoter på sjön och spåren frysen igen på natten och man kan äntligen gå på sjön och känna solen värma.

Det är nu vi går mellan husen och äter och fikar hos varandra. Kinabrors son med familj har varit här och dom bor i Kinabrors sommarstuga.

 

Där är det mysigt och brasan brinner och hundarna sitter i soffan eller i ens knä.


En dag var skåningarna iväg och åkte kälke och så innan dom åkte tillbaka var dom iväg till slalombacken och min fd för länge länge sedan var skidlärare och lärde dom åka. 

 



Efter ett par timmar gick det riktigt bra för alla tre barnen och dom var så nöjda och kommer nog snart tillbaka för att ge sig ut i backarna.

Det är fantastiskt att skidläraren är över 80 år och smidig och glad som han var för så länge sedan. Jag var nog så där 16 år när vi bodde ihop men han är verkligen i farten fortfarande. 


Så har Kinabror stekt massor med abborrar och vi njutit av det.


 


Så en ny vecka och skåningarna har åkt ner till sitt.

 

Månen lyser vackert på morgonen och fåglarna börjar sjunga. Soliga dagar och istället för att fara och gå på vattengympa bestämde jag mig för att njuta av solen och vandra på isen. Tänkte att det blev den finaste dagen och kanske den enda utan blåst och med sol.

Nu blev det flera fina dagar och igår satt vi på Kinabrors trappa och drack kaffe utomhus för första gången


Nu ska ni inte tro att ni bara ska få höra positiva saker från mig. Nej inte minsann. Sedan skulle Kinabror hjälpa mig att få installera skrivaren och det tog många timmar av svordomar och eder och nog är det fan att det ska vara så krångligt och man skulle ha en massa lösenord som jag inte ens hade en aning om vad det var. Hoppas nu bara att det fungerar så jag kan göra det jag ska med vägföreningens grejor som jag skulle gjort för länge sedan.


Dagens ord: Så mycket mer jag ville skriva om både det ena och det andra men jag har inte tid Solen skiner och lockar mig ut. Rådjuren har ätit upp äpplena jag lagt ut och ekorren sitter i fågelbordet och äter och hunden Jack väntar på att få gå på promenad.



 
 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 27 feb 13:35

Ha,ha! Jag kunde väl tro att dina positiva tankar inte skulle räcka hela inlägget ut. Men det är roligt att höra att ni har det trevligt tillsammans nu när man väl nästan får kalla det vårvinter. Den enda norrländska vinter jag upplevt är en påsk i Östersund när jag var 13 år och den påsken glömmer jag aldrig. Just snön, solen och att vi åkte skidor ut på isen...
Hoppas att det ordnade sig med skrivaren. Det är inte så lätt minsann med tekniken.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

Tisdag 27 feb 15:06

Ber om ursäkt att jag råkade klanta till det och radera din kommentar hos mig medan jag höll på att svara på den. Vet inte riktigt hur jag bar mig åt men så blev det. Låter som du tar det bästa vintern ändå har att ge med turer i solen på isen och skönt väder. Vad gäller dina tankar om Farmen tror jag inte du behöver oroa dig så mycket.
Hittills har det aldrig hänt att någon med så taskig attityd, ovilja att jobba och dessutom svaga kunskaper har kammat hen den halva miljonen. Av de fyra som är kvar från pakten tror jag bara att möjligen Maxine kan ha en chans. Varken killarna eller blondinen har nån chans, tror jag. Karma kommer att hinna ifatt dem.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 27 feb 18:47

Vårvintern är en härlig årstid och nu droppar det så fint från taken när solen skiner och får allt att glittra :D Vilka fina dagar du har haft och med många människor omkring dig. Precis som du vill ha det.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 28 feb 20:28

Tänk att till och med du har njutit av vintern, åtminstone några dagar. :) Den är också väldigt vacker på kort, vintern..
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards