Direktlänk till inlägg 30 april 2009

FÖRBANNADE JÄVLA SKIT

Av Anita - 30 april 2009 08:24

Jag vill spy på den klater och gå-sönder och penningslukande världen.

I går morse när jag åkte till jobbet regnade och haglade det och när jag kom fram dånade åskan! Jo det är sant. Åska i april.


När jag kom hem var datorn och skärmen döda. Nytt klater. 3-dje gången min dator är sönder. Om man nu ska säga något positivt så är det att Siba i Sundsvall är bra att ha att göra med men jag måste ju åka ner med datorn ca 23 mil och sedan fara och hämta den 23 mil till och bli utan dator i 2 veckor.


Min förkylning går inte över och jag känner mig matt och orkeslös. All energi borta.

Jag åkte iväg till min kompis AMV för att vi skulle pigga upp oss med att beställa Italienresan. Nästa missräkning. Vår resa var slut fast vi är i så god tid. Det blir inte Sorrento utan Sardinien istället.

 Eftersom jag har precentkort på Resia måste vi beställa där och inte på datorn. Så jag ringde och fick reda på att jag måste dit för att kunna utnyttja precentkortet. Jahaja. 20 mil till åt andra hållet. Känns ibland som ett straff att bo på landet. Pengarna bara rinner bort på onödiga resor hit och dit.


Ett nytt bilistenkort har jag fått (som inte fungerar) Ett nytt bankkort har jag fått som inte heller fungerar. Mera väntan i oändliga växlar. Jaha, då kan man inte tanka och man kan inte handla mat. Tänk att man är så beroende av några plastkort. Visst är det en underlig värld man lever i. Får väl hem och rota och se om jag kan leta fram några enkronor ur någon burk så jag kan klara helgen.


Min takstege ligger som en krokig orm på gräsmattan så en ny måste jag köpa. Killen som ska sätta upp den får jag inte tag i på telefon.


Allt krångel och klater tar all min kraft. Känns som om jag trampar omkring ända upp till knäna i en sur gägga av krångel och det bara fylls på, så snart står det mig ända upp i halsen.

Nya fordonsdatorerna på jobbet gör mig galen och tar tre gånger så lång tid som det gjorde förut men killarna är nöjda för det är ju teknik och dom behöver inte tjafsa med kunder och rätta till fel. Gissa vem som får göra det?

Så i denna vackra vårtid sitter jag trappan och hostar och känner mig trött och modlös. Ni kommer inte att få höra av mig nu på flera dagar eftersom min data är borta och DataFia ska åka bort så jag kan inte låna hennes dator heller.


 Jag önskar er alla en jättfin helg. Må alla majbrasor brinna och körer sjunga. Må alla grillugnar sprida goda dofter runt om. Må ni få kärlek och glädje.


Jag för min del ska tjursitta på trappan, hosta och tycka synd om mig själv så det så. 
Dagens egenhändiga ord: Den dagen vi fick för oss att tekniken skulle styra jorden gjorde vi ett förfärligt misstag som vi kommer att få äta upp länge.

 
 
Znogge

Znogge

30 april 2009 09:12

Att vara utan dator så länge hade gjort mig tokig! Erkänner utan omsvep. Men du har en trevlig resa att se fram emot så håll ut. Vi drar till Sicilien!
Trevlig helg!

http://znogge.wordpress.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

30 april 2009 10:09

Jaså, Åskar har varit på besök hos dig. Han tar då aldrig någon hänsyn, där han blixtrar fram!
Hoppas det ordnar sig med datorn.
Kram!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Vem

30 april 2009 11:38


“– Vi har inga planer på att dela ut munskydd i Sverige, säger Anders Tegnell, chef för Socialstyrelsens smittskyddsenhet.” Svensk inkompetens, svensk oansvarighet, svensk korruption. Total misstro. NI SKALL FÅ SE.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/dennyainfluensan/article5030022.ab

Vår kriminella statsmakt har under total mörkläggning sålt ut vårt folk till det internationella monopolkapitalet.

 
Staffan H

Staffan H

30 april 2009 12:36

Så sant som det är sagt - allt krångel och jagande av personer hit och dit är en tids- och energitjuv av Guds nåde.

Ibland när miljövännerna talar sig varma för att höja bensinpriset ytterligare eller kommit på några nya smarta sätt att göra det svårare att ha och köra bil, funderar jag på om de någonsin satt sin fot utanför en storstad.

Vårt land består till stor del av landsbygd där det kan vara långa resor till närmsta större stad och flera kilometer till närmaste affär. Förstår inte hur de tänkt sig att folk skulle klara sig utan bil där.

Sedan är det väl så att livet består av perioder när det går som man vill och perioder när allt tycks gå åt h-e. Jag brukar bita ihop och hoppas på att eländet snart ska gå över.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

30 april 2009 19:15

Känner med dig. Dessa mekaniska hjälpmedel som ska göra livet enklare men förkortar våra liv genom att jävlas. Allt ska gå snabbare men det tar evigheter.
Verkar som om du o jag har liknande arbeten att tampas med. Rättar också fel (egna o andras) och tjafsar med kunder dagarna i ända. I dag har jag i alla fall fått mina sparbanksgiroblanketter efter att ha tjafsat med Swedbank sedan i slutet av januari. P hade hängt upp dem i lampan så att de var det första jag såg när jag kom hem.
Krya nu på dig ordentligt så att du åtminstone kan njuta fullt ut av våren! Sköna maj välkommen!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
kokosnoet

kokosnoet

1 maj 2009 16:01

Ja ibland undrar man varför saker å ting blir som det blir å inte riktigt som man själv tänkt sig.. Men tänk, snart sitter ni på planet på väg till sydligare breddgrader.. hur gött är inte det!! Hoppas förkylningen känns bättre å att det snart ordnar sig med datorn..
Förstamaj kram till dig

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Skatan

Skatan

1 maj 2009 19:47

Åhh vad jag tycker synd om dig... Du har verkligen haft otur... och det måste kännas ... ja... orättvist... att bo "på landet" så långt från städerna där banker och elfirmor, TV-affärer ... jag det mesta är koncentrerat... Sardinien är nog inte heller fel... men det är klart att man blir besviken när man bespetsat sig något... Värst vad man måste vara ute i god tid... Hoppas verkligen att din förkylning åtminstone försvinner och att solen lyser över Fisksjön heeela helgen. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Nellina

Nellina

3 maj 2009 11:52

Det som slår mig är att vi alltid klagar på avstånden men vad är våra jmf med dina?? Absolut ingenting....Ha en bra söndag och krya på dig/Nellina

http://nellina.blogdog.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards