Alla inlägg den 25 september 2010

Av Anita - 25 september 2010 19:31

  

När man ligger så här i soffan och börjar bli lite bättre har man tid att tänka på både det ena och det andra.


Ser på min tavla från ungdomen och tänker på de rosa drömmar man hade som ung. Drömmar om kärlek, romantik skönhet och lycka. Såna drömmar kan inte annat än gå fel.


Nu är drömmarna enklare. Nu när drömmen om frihet blev uppfyllda var det dom små sakerna jag drömde om. Att gå i höstskogen och plocka bär och svamp, kratta löv och dona i trädgården i lugn och ro. Koka härliga grönsaksgrytor av nyskördade grönsaker. Sitta på en stubbe i skogen och dricka hett kaffe och andas in den friska höstluften.


Alla de små sakerna men inte ens det blir mig förunnat den här hösten. Det är som om min tilltro till livet ständigt blir sargat. Ingenting blir någonsin som jag tänker mig.


I ärlighetens namn blir det dock ibland bättre än vad jag tänkt fast oftast tvärt om.Vissa dagar är som vackra pärlor men hu så många svarta. matta pärlor det varit nu ett tag.


Gårdagen var i alla fall en trevlig dag. Min moster Britta kom och det var länge sedan vi träffades. Vi drack kaffe och åt av hennes goda äppelkaka. Det sprakade i braskaminen och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Riktigt trevligt var det.


Jag var vaken hela dagen och det var första dagen på länge nu.

Sakta blir jag bättre men yrseln är det värsta för den hindrar mig från att gå ut.


På trötta ben har jag varit ut en sväng för att plocka in de sista blommorna innan frosten kommer inatt. Nu är det liksom för sent.


Dagens ord gör sig själv.

Sommaren blommar av sig själv. Konsten är att få hösten att blomma.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards