Alla inlägg den 29 juli 2011

Av Anita - 29 juli 2011 23:34

Än är det härligt att leva och få fara till Hällesjö och dansa på onsdagskvällarna.

En sån fin kväll.

 Killarna som var med oss hade gjort goda macker att mumsa på på pausen. Dansbandet Mickeys spelade härlig dansmusik och tjejen som alltid har bara fötter när hon sjunger sjöng så så fint.


Massor med bekanta och vi (DansBritt och jag) fick dansa och dansa och dansa så man for hem lycklig och glad och som vi sa när vi åkte hem. Bättre än så här kan livet inte vara.


Så, jag har lärt mig ytterligare en sak under de 4 dagarna jag var borta på trumkurs utan telefon, radio och yttre kontakt med omvärlden.


Jag som är storasyster och känner ett visst behov av att ha kontroll var tvungen att släppa. Vi skulle alltså fira tre 60-åringar och planera för det.


Vart? Kostar?Vem kör? Vem beställer bord och båt? Vem har hand om pengarna?  Hur många blir vi?

Ja ni vet allt som ska fixas.


Kommer hem och det är klappat och klart utan att jag behövde lägga mig i. Jag måste nog inse att alla andra också är vuxna (även mina bröder?) och klarar saker utmärkt utan mig.


  Det blev en helt underbar resa till Ulvön ute vid höga kusten. Ett strålnade väder och när vi åkte båten ut till ön var det bara små små fläktande svalkande vågor.

  Så vacker utsikt det är vid höga kusten. Fantastiska berg och klippor och små fina fiskelägen.

  På hotellet serverades en fantastisk fiskbuffe och innan dess hann vi gå runt i byn och titta lite grann.

  Bla var vi in i det gamla kapellet och såg på väggmålningarna och det fina skeppet som hängde i taket.


Vid 3-tiden var det dags att åka tillbaka med båten.


Åk dit. Det är det verkligen värt men vi skulle ha stannat över natten för det blev lite smått om tid.


Ön är känd för sin surströmmingstillverkning och det är klart att vi köpte ett par burkar.

En bra sak var att man kunde beställa både båtresan och buffen på datorn. Lätt som en plätt


På hemresan stannade vi vid höga kustenbron för att fika lite på hotellet högt uppe på berget.

  Vi blev lite trötta och jag kan säga att jag slumrade till lite grann i bilen på vägen hem men när vi fick komma hem till Paradiset Fisksjön och ta oss ett bad i det 22 gradiga vattnet piggnade vi till.

  Så slutade vi kvällen med att grilla lite kött och stoppa i oss ytterligare mat och stupade isäng trötta som grisar. (Är dom trötta föresten)


En ny varm solig dag och KinaBror och jag for till Hammarstrand för att handla och så hälsade vi på DansAnn för att höra hur hon mådde.


Sedan for jag och jobbade en stund och så hem och badade. Det är så varmt och skönt i vattnet och en njutning att gå rakt ner till sjön och slänga sig i vattnet så fort man kommer hem. Vilken gåva att ha en alldeles egen badstrand!


Klart att vi skulle äta surströmming ikväll hela gänget. Ja idag var vi väl bara så där 12 stycken som träffades nere i AMV:s stuga för att stoppa i oss läckerheten surströmming. Klart att vi skulle prova den vi köpt på Ulvön. Ja, det är förstås inte alla av oss som äter surströmming men dom fick sitta där och hålla för nästan och stoppa i sig matjesill och annat smått och gott.


Ibland kan man få de mest befängda ideer och både jag och border B är kanske likadana.


Det var folk på badstranden och jag lekte med tanken att jag skulle gå ner på min brygga

  Trumma på min trumma och så skulle broder B hoppa fram i skogen så här.

  Nåja, vi hejdade oss och gick upp på AMV:s övervåning och satt där och myste och skrattade. Efter ett tag kom även broder O och vi var här alla syskon och vänner och trivdes och småmös med varandra.


Som ni förstår så har jag liksom inte ens hunnit packa upp min väska sedan jag kommit hem. Det är en hårt uppdriven takt nu ska jag säga.


Det är ju precis som jag vill ha det men nu är juli slut snart. Alla börjar vara på väg att ge sig av så det gäller att ta ut det sista och bästa av det livet ger.


Imorgon ska jag i alla fall ta det rätt lugnt och inga större fester är planerade. Jo DansBritt kommer och som sagt. Nu är det helg och då vet man aldrig vilka som dyker upp. En lat dag på bryggan skulle inte sitta illa.


Dagens ord: Det gäller att leva för dagen och suga ut det gottaste av sommaren för vad vet man vad som händer imorgon.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards