Alla inlägg den 25 augusti 2011

Av Anita - 25 augusti 2011 09:49

 

Vi börjar väl med ordet FÅHÄV. Kanske är det jämska, vad vet jag men jag vet väldigt väl vad det betyder.


Det är när det liksom inte händer något, när man bara sitter och tänker, jag skulle. Jag vet en hel del människor som är sådana men jag ska inte nämna några namn för jag har själv en släng av det ibland.


I sonens rum står en trasig tumlare och en gammal lejongul trasig frysbox. I flera år har jag pratat kring att den skulle ut men den står där fortfarande på sina klumpiga fötter. Som fastvuxen minsann och ingen fattar vad jag säger. Gå ut med er eländiga maskiner.


Nu är det så att PappersBeda och jag ska ha vävstolen där så härom kvällen kom hon och hennes man med släpvagnen och det är så att PappersBeda med man är inte det minsta FÅHÄVA. Där händer det saker och ingenting är omöjligt.


Går inte vävstolen upp genom trappen firar man upp den med spännband till balkongen och på ett litet nafs var de gamla grejorna nerburna för trappen och bortforslade. Nu förstår ni namnen FÅHÄV.


 

Gårdagen var en solig varm, tyst dag. Nja föresten första två timmarna klippte jag gräs och svettades i solen. Så pass att jag gick ner till sjön och tog mig ett snabbt dopp. Det var 19 grader så det var helt badbart.

Jag hann koka lite lingonsylt också.


Så fick jag ett trötthetsryck och lade mig på sidentäcket i solen och småsomnade lite. Det var så skönt i solen men ack så tyst. Inte ens lommen skrek. Ett litet tyst spinnande från katten Oskar som också vilade på täcket.


Framåt eftermiddagen fick jag ett LAPPSJUKERYCK. Hade inte sett en människa på hela dagen så jag gick bort till sundsvallsborna och fick eftermiddagskaffe och en trevlig pratstund.


Eftersom jag har plockat undan alla mina chorts och trott att sommaren var slut tog jag på min turkosa kjol med volander. Lite svalare i värmen.


Brukar sällan ha på korta kjolar på grund av mina fula åderbråcksben men.... spela roll här hemma där ingen ser en.


Då kommer vi in på sista ordet. OVÄNTADE KOMPLIMANGER.

Efter vad jag märkt så säger en jämtländsk man aldrig komplimanger om han inte menar det eller är jävligt full.


Inte får man någon ofta minsann.

Man kan nästan räkna dom på handens ena fingar och räknar man bort dom som man får när dom är fulla så är det nästan obefintligt.

Annat är det med italienarna. Dom sprider komplimanger omkring sig som rosenblad men vilka som är allvarligt menade vete sjutton.

    


Nu kom i alla fall grannen ut och säger " På 50-talet var jag på bio. Det var en film som hette " Hon dansade en sommar." När jag ser hur fin du är i din kjol kom jag att tänka på den.


Det var banne mig den finaste komplimang jag fått på länge. Han såg inte mina fula åderbråcksben utan såg bara min fladdrande klänning och minns en vacker film sedan 50-talet. En oväntad och riktigt rörande komplimang.


Det skulle vara mer likt honom att säga "Hua så fula ben du fått."


Så gick dagen vidare. Jag skördade lite och gick badstrandsrundan. Gick barafota i vattnet. Hittade en Karl-Johansvamp efter stigen och nu har jag fått svampögat så när jag kom hem hittade jag sex stycken till på gräsmattekanten.


Det blev en macka med stekt svamp på frampå kvällen och sedan kom gammelsvägerskan med man och hälsade på så dagen blev inte så ensam som jag trott.


Jag har bockat av några punkter på min göra gruvsamma saker men än finns det en del att göra. Det som retar mig mest är trots allt Telia och omöjligheten att ha med dom att göra. Fy sjutton.


Nåja. Ny dag nya äventyr. Idag är det gråmulet men jag har ju massor att göra inomhus så ibland behöver man en innedag även om jag nu vant mig vid att leva mitt liv utomhus i friska luften och mår så innerligt bra av det.


Dagens ord: Jag skulle gå under av leda om livet vore så enkelt och smärtfritt som jag önskade att det var.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards