Alla inlägg den 30 augusti 2011

Av Anita - 30 augusti 2011 09:10

  Finns det något härligare än att få fika på säng. Hos faster Gunhild fick jag det och så många gånger jag fått det ända sedan jag var liten fast då var det inte kaffe utan choklad.


En gång hade jag en man som ofta gav mig fika på säng. Det är kanske inte just att fika i sängen som är så härligt utan omtanken av någon annan. Att ge någon fika på säng är en kärlekshandling tycker jag och det värmer hjärtat och ger en en fin början på dagen.


Nåväl framöver eftermiddagen åkte jag tillbaka hem och gjorde ett litet stopp hos DansBritt och fick lite fika där också.


  Idag är en lite grå dag och det syns dag för dag att hösten börjar göra sitt intåg.

  En sista röd vallmo blommar och lyser.

  Solrosen lyser grann och gul och krassen lyser med starka färger.

  Om du skulle råka vara en liten tomte eller en vätt och skulle komma in från skogen in i min trädgård så kan du gå genom porten. Trampa inte på smörsoppen bara. Det växer massor på gräsmattan nu.

  Jag har massor av tomater på min altan och än har inte frosten kommit så kanske kanske hinner dom mogna om det blir fint väder.

  Sitter här och tänker på sommaren som har gått och på året jag har haft pension och haft min frihet.


Största problemet var ju hur jag skulle klara ekonomin. Om jag skulle satt mig och gjort en budget skulle jag kommit på att det inte skulle ha gått att sluta i förtid men jag kände att om jag inte fick vara ute och röra på mig skulle jag bli sjuk och inte leva så länge så egentligen hade jag inget val.


När jag ser bakåt så har det gått på något underligt vis och jag kan inte heller känna att jag lidit någon större nöd.

Det är bara att följa tanken: Det jag kan klara mig utan får jag lov att klara mig utan. men.....jag har haft råd att dansa och åka på semester och visserligen har jag blvit lite smalare men svultit har jag inte heller gjort.


Det är ju så modernt nu att "man ska leva i nuet maindfullness eller vad det nu heter.

Då tänker jag på en saga jag läste en gång. Tror att det var en syrsa och en ekorre och syrsan spelade sjöng och dansade och tänkte bara för stunden medan ekorren for runt och sparade till vintern.


Visst ska man leva i nuet men det går ju inte.

Man vet ju att snart kommer en vinter som försöker förgöra en. Man måste se till att man har ved och värme hur illa man än tycker om att tänka på eländet.


Igår fick jag kontakt med en kille som ska fixa en värmepump åt mig. Ni minns väl hur jag frös ifjol. Det höll nästan på att ta knäcken på mig.


Ved har jag en del och ska försöka fixa lite mer också.

Jag har potatis. Jag har många flaskor med saft i källaren. Jag har lingonsylt och ska plocka mer till lingondricka. Jag har blåbär, hallon och lite annat i frysen.

Ovanför spisen hänger det massor med kryddor och svamp som blir bra att ha.


Alltså har jag till viss del varit som en ekorre och samlat på mig det jag behöver och kan. Dessutom är jag nu i mycket bättre form än vad jag var förra sommaren. Mina armar är starka så även snöskottningen kommer att gå mycket lättare iår än ifjol. Så.....jag kan nog möta vintern med tillförsikt. 


men.....än har vi september månad framför oss och det kan faktiskt vara en härligt och fin månad om det inte stormar. Jag har också en massa roliga planer framför mig som jag hoppas kunna förverkliga men det tar vi en annan dag.


Nu ska jag ut och plocka lite lingon för skogen är full av röda fina bär som bara väntar på att bli plockade. Har jag tur hittar jag lite svamp också.


Visst har jag det väl bra som en vanllig sketen tisdag bara kan ta på mig stövlarna och gå ut i skogen eller om jag heller vill lägga mig på soffan och glo på en gammal film. Valet är mitt och bara mitt. Det är det jag kallar FRIHET


Dagens ord: Försök att göra någon glad varje dag om det så bara är dig själv.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards