Alla inlägg den 31 maj 2012

Av Anita - 31 maj 2012 11:51

 

Det fanns en tid då jag tog av sockarna den första maj och tassade omkring socklös  hela sommaren.


Idag skyndar jag mig ut innan de mörka svarta molnen som seglar över sjön släpper ifrån sig en massa blött.

Gräsklippning med yllesockar, stövlar, vinterjacka och handskar på. Föresten skulle jag nog behövt mössa också för öronen känns iskalla.


Trots kylan som förlamat i ett par dagar verkar det grönska i trädgården men det är väl ingen nyhet för er söderöver att se påskliljor för dom har väl blommat ut för länge sedan. Jag kan tala om att tulpanerna blommar också och styvmorsviolerna fyller ängen nedanför.


Som sagt i dessa kyliga och blåsiga dagar har det mest varit att vara inomhus. Igår gjorde jag mig en liten tur till Hammarstrand för att inhandla mitt sommarförnyelse av kläder.


Jag går mest omkring i träningsoverall så det blev ett par wctbyxor. Två par trosor och 5 sockar och så har jag vad jag behöver i klädväg inför sommaren.

Av PappersBeda fick jag en fin turkos topp i födelsedagsprecent så på klädfronten är allt ok.


Återanvändning  tycker jag om.

Två tröjor som AMV vuxit ur eller lessnat på fick jag också härom dagen.

 

När postlådan blev utsliten gjorde jag en fågelholk av den men ingen fågel bor i den. Det är ekorren som har lagt beslag på den och då kommer den väl till nytta.

 

Flugsnapparens gamla holk ramlade ner i stormen och han har fått en ny men jag nämdes inte slänga den gamla. Den hade fått en så charmig patina av åldern så den får bli prydnad i skogen.

Jag gillar inte alls slit och slängmentaliteten som finns i det här landet.  Man kastar riktiga grejor. Folk har alldeles för gott ställt när man kan göra på det viset tycker jag.


Ja, gårdagen var det. Det blev inte mycket gjort. AMV:s gubbe och nygrannen kom hit och vi åt lite tårta och sedan kom gamla A ett tag. Han dyker alltid upp en gång i veckan för att prata bort en stund och fika.


Frampå kvällen ringde DataFia och jag åkte dit till henne och vi gick ut och gick med hunden Bibi.

Sedan jag kom hem kom M och hälsade på en stund så igår var det folk hela dagen precis som det ska vara den här tiden.


Jag är orolig. Det har dykt upp en röjare på andra sidan vägen. Röjer han för att man ska göra kalhygge? Ibland gör man ju så.

Har han trampat sönder "Skogsnuvehuset". Jag måste gå och titta. Vet ju att vissa män ser eller känner ingenting. Dom bara går fram som bulldozers utan hänsyn och omsorg om någonting.

Ska jag få kalhygge på den sidan och blåsten från sjön på andra så blåser väl allting bort. Hoppas att det bara är en helt vanllg röjning men man vet aldrig.


Förr tog man bort dom gamla och fullvuxna träden och lät dom unga stå kvar och växa till sig. Det var lite som livet. Dom gamla försvinner och dom unga växer upp. Naturligt och rätt.


Nu bara hugger man ner allt för att få så mycket pengar som möjligt på kortast möjliga tid och möjligen sätter man plant efteråt för att man måste.


Det är bara pengar och makt som gäller i vår nya värld tyvärr. Synd om dom fattiga och maktlösa.


Nåväl jag har klippt gräset idag, städat undan lite gamla bräder, stökat lite hos grannen. Passat på att gödsla i trädgården nu innan det börjar regna. Jag använder helt vanlig torkad kogödsel och ingen konstgödning och det funkar bra.


Nu ska jag koka mig lite potatis och äta matjesill, gräddfil och nyplockad gräslök ur kryddgården. Blev så sugen på det härom dagen fast då var det ju varmt.

 

Min boganvilla blommar så enormt just nu och lyser med sin fina färg. Sedan när det blir varmt (om det nu blir det) ska jag sätta ut den. Den får vara ute under sommaren för att hämta ny kraft och ork till en ny blomning.


Det var det jag skulle vilja också. Vara ute hela sommaren för att hämta kraft till en ny blomning men det är kanske för sent. Jag blommar nog inte mer utan blir väl skrynklig och vissen. Det är väl tid för det nu skulle jag tro men skit samma.


Dagens ord: Man får ta det som det kommer och gilla läget. Vinterjacka på. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards