Alla inlägg den 3 maj 2012

Av Anita - 3 maj 2012 10:27

 

Sistaq april kom Sofiepropp och hade med sig sin söta katt Felicia. En liten ung sötnos till katt. Vi hade tänkt att katten Oskar som inte sett en annan katt sedan ifjol skulle bli förtjust.

Min stora modiga katt Oskar. Han som vaktar gården och jagar bort räven och tampas med hundarna.


Han var DÖRÄDD FÖR DEN LILLA KATTEN.

 

Han vågade inte ens vara inne utan dom satt på varsin sida om rutan i hallen och glodde på varandra. Felicia hittade efter ett tag Oskars favoritplats uppe på grishyllan och där låg hon och mådde.

Inte ens när AMV med man kom och hälsade på följde han med in. Annars älskar han dom och sällskapar alltid med dem.


Sofiepropps bror kom också en sväng och vi åt middag.

Sedan åkte hon och jag på majbrasa. Det stormade och var kallt och det kändes nästan lite otäckt när man tände brasan. Vi frös och for ganska snart hem och tänkde i braskaminen och lindade in oss i var sin filt och såg på tv.

På andra sidan sjön hade "mitt ljus i mörkret" tänt en jättebrasa och den lyste fint till sent på natten.


 

Första maj blev en fin vårlig dag då allt hände på en enda gång. Alla vårtecken bara smackade på.

Jag gick ut och började kratta och såg att isen började röra på sig och vakarna bli större och större. Hörde lommen och skäggdoppingen för första gången. Såg fiskmåsarna anlända och landa på iskanten.


Så kom broder O med sambo och vi fikade en stund och strax efter kom "Sundsvallsborna" och började stöka i sin sportstuga. Det är så roligt när dom kommer och inte blev det sämre av att sitta utanför deras stuga och dricka kaffe och äta bullar och lyssna till fågelsången och prata om vinterns händelser.


Framåt kvällen tog jag en vandring, först i grannens gamla granskog med träddoft och fågelsång och skogsduvornas kuttrande, över Gubbflon där gullpudran och kabelekan blommade i dikena, bort till kullarna "väst i gålan". På kullarna och de halvt igenvuxna ängarna blommade vitsipporna för fullt.


Vägen ner mot sjön och stigen hemåt, över bäcken, över "stedesbacken" där blåsipporna lyste blå och jag mötte rådjuret som såg på mig med stora ögon.

Nässelfjärilarna som fladdrade runt och humlorna som brummade. Jag hade nästan glömt hur härligt det kan vara.


 

Säg den glädje som varar länge. Igår kom stormen tillbaka. Rev och slet i träd och hus. vräkte det stora isflaket på sjön rakt mot min brygga och strand, tornade upp sig i vrålande bröten.


Ni vet, ljudet då man skakar isbitar i en mixer. Tänk er det förstärkt 100 ggr. Rassel Dån. Fy så hemskt. Jag vågade inte ens gå ner till sjön för att se på förödelsen men idag har jag försiktigt gått ner. Vinden har lugnat sig lite, så nu hoppas jag att allt går väl.


Har för mycket att stöka med utanför för att stanna inne. Det är väl skoteroverall, toppluva och handskar som gäller om man ska kunna vara ute. Å vad jag längtar efter de lugna dagarna. Det får banne mig heller regna än denna nordvästliga isvind som river i både kropp och själ.


Dagens ord: Räkna dom fina dagarna blott för dom är minsann lätträknade i paradiset Fisksjön.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards