Alla inlägg den 25 maj 2012

Av Anita - 25 maj 2012 23:28

När jag sitter här i sommarnatten och tittar ut över sjön så har jag en stund då jag kan berätta lite för er.

Det är ju så att man inte vill vara inne över huvud taget nu när det äntligen blev riktig värme.


Som jag berättat så är vi en liten meditationsgrupp som träffas och nu ska vi göra sommaruppehåll och vi får lite ideer av varandra ibland och klart att man ska fullfölja det.


Vi ska leta efter en källa som heter TREFALDIGHETSKÄLLAN. Det ska vara något särskilt med den, vad vet vi inte men det måste utforskas. Vi fixar med oss lite fika och drar iväg i den fina försommarkvällen.

 

Efter en del samtal för att få reda på vägen så kom vi fram. Stället var ett gammalt boställe som tydligen hette Svartbäckänget. Av husen fanns bara spisen och kaffepannan kvar. Låg fint vid sjöstranden och vid bäcken låg då källan. Tänk så långt inne i skogarna människor bodde förut och nu är det borta och historia.

 

Ja då drack vi med andakt. Det sputade upp vatten rakt ur marken och runt var det konstiga formationer som såg ut som maneter men som bara förvandlades till stoft när man tog i dom. Vattnet var isande kallt.

 

Det ä'r inte utan att vi ser lite andäktiga ut. Jag som är så väldigt dåligt religiös har ingen aning om vad trefaldighet betyder men det är väl något från bibeln kanske eller??????

 

Vi gick ner och satt oss vid stranden. I vattnet sam fiskarna omkring och två gäddor låg alldeles stilla i vattenbrynet. Det var en helt ljuvlig kväll och myggen har inte kommit ännu så vi kunde sitta där barärmade i solen och dricka vårt kaffe och småprata. Sedan åkte vi hemåt och gick ner till gamla kyrkan i Håsjö en liten sväng.


DansBritt följde mig hem och det var tur för nu kommer vi till det där med brända ben.

Jag är helt okänslig för sol och brukar aldrig bränna mig men solen måste vara alldeles ovanligt stark just nu.

Mina lår var knallröda och hettade och rätt var det var fick jag solfrossa och låg i soffan och skakade. Händer och fötter var iskalla och benen heta. Filtar och hett te och Britts sällskap botade mig och efter ett par timmar så blev det bättre. Idag så har det inte varit tal om att gå bar. Konstigt.


En regnskur har kommit idag och jag har klippt lite gräs, fikat hos Sundsvallsborna, ätit lunch med snälle S på hotellet. Jag har varit till Hällesjö och köpt plant till gravarna. planterat på gravarna och kokat vårens första rabarberkräm. Besök av lite folk lite då och då under dagen och så "lets dance" som avslutning på en fin dag.


Tänk så annorlunda livet blir så fort det blir varmt och sol. Allt blir så mycket enklare och lättare på alla vis. Inte underligt att vi är sura och vresiga under vintern. Att frysa gör ingen glad men nu är alla glada och på bra humör.

Tänk så härligt att bara behöva ta på sig ett par tre plagg istället för lager på lager som det varit hittills och att skippa sockarna i skorna och bara trampa ut i gröngräset utan skor. 

Dagens ord: För lite och för mycket skämmer allt. Utan sol blir man blek och med för mycket sol blir man röd.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards