Alla inlägg den 7 mars 2013

Av Anita - 7 mars 2013 09:48

Varför gör jag alltid fel val? Varför lyssnar jag altid till fel råd? Är jag dum i huvudet eller vad har jag för fel.

När jag ligger utslagen i flunsan och de gröna slemgubbarna rusar runt i mina lungor och jag förgäves försöker hosta upp dom och ingen hostmedicin finns i närheten då slår vinterdeppen till hårt.


När jag tittar på vad jag gjorde åren innan (man kan se det på bloggen) så inser jag att iår har jag inte gjort någonting . Mest varit hemma och inte ens vädret har gjort att man hade vandrat och njutit av det som en del kallar frisk luft och som vi norrlänningar betalar dyrt för med allt annat vi inte har som finns på andra ställen.

Ska det bli så här nu, bara sämre och sämre, fattigare och fattigare och mer och mer isolerat för varje dag?


Fick mig till att ringa meken för att fråga hur det gick med bilen och det som skulle bytas var bytt men den funkade inte ändå. Lägger mig i soffan och storgrinar. En del goda råd har jag fått om att byta mek och det har jag ju gjort men nu orkar jag inte mer. Jag kämpar och kämpar och gör så gott jag kan men det blir bara skit ändå av allting.


Utan bil är man strandsatt när man bor så här. Visst jag har vänner som visst kan skjutsa mig om det kniper men jag vet ju att alla har fullt upp med sitt och sina bekymmer. Jag som tänkte åka till faster G och hälsa på, jobba skulle jag ju göra den här månaden också och så ligger jag här som en jävla amöba och kan inte annat.


Nåväl. Nu är ni less på mitt gnäll och jag vet att ni tänker att det kunde varit värre. Det finns alltid det som hade kunnat vara värre. Det är väl sant men det har aldrig gett mig någon glädje precis.


Försökte få mig lite mat igår fast matlusten är dålig. Pannkaka med grädde och björnbärsslylt slinker lätt ner i en öm hals och då kom jag på att ibland är de gamla sakerna bättre än dom nya.

 

Den här vispen är suverän.Istället för att dra fram elvispen så tar man den här och vevar några drag med veven och vips så är det klart. Bara att skölja av och så är det färdigt.  

Jag har en köksmaskin stående i ett skåp men att ta fram den för att riva lite morötter eller skiva lite potatis till jansson eller potatisgratäng är ju ett helt företag. Dra fram, sätta ihop och få en förfärlig massa delar att diska. Nej, tacka vet jag den här lilla mojängen. En skiva och en vev och sedan är det bara att riva och greja och skölja av så så är det klart. Helt suverän uppfinning.

 

Fruktpressar finns i olika modeller men den här är enkel och lättsam och lättdiskad. Funkar fint och tar inte heller så stor plats.

 

Gamla saftmajan är ytterligare en grej som är en fantastisk uppfinning. Slut med söliga sildukar och omkullvälta hinkar med het saft. Bara att koka och tappa på flaska, enkelt och lätt och gott.


Kanske är jag gammaldags men ni vet ju att jag inte gillar grejor som väsnas och låter och tar plats och det finns ju elektriska maskiner för precis allt nu för tiden men som sagt. Dom tar plats och är besvärliga att diska. Förmodar att alla haft såna här grejor en gång i tiden men slängt dom för nyare saker men det har inte jag gjort. Tycker att dom är bra.


 

Så till slut en blombukett till alla kvinnor.

Det är väl kvinnodagen imorgon och världen är full av duktiga och fantastiska kvinnor och ofta förstår dom det inte själv, dvs hur duktiga och fantastiska dom är.

Kvinnorna bär världen i sina varma händer och ser till att alla har det bra. Jobbar, sliter, vårdar gamla, vårdar barn. vårdar sina män och vårdar sina vänner och anhöriga. Mitt i allt ska dom slita värre och värre på jobbet. Det är tungt att vara kvinna och orka med allt och dessutom ska man vara positiv och glad.


Dagens ord: Kvinnor ska vara glad, kåt och vackra och fixa allt för alla andra. Är det inte så dom tycker männen????

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards