Alla inlägg den 30 mars 2013

Av Anita - 30 mars 2013 08:30

 

Nu sitter jag här på påskaftons morgon och mitt knä värker men inte vilda hästar hade hindrat mig från att följa med dom andra på pimpeltävling igår.

Det var bara att fälla ut halkpiggen på kryckan och hänga med, visserligen sakta och försiktigt men i alla fall.


Vilket väder. Inte en vindpust, solen gassande och värmande. Rekord på pimpeltävlingen.

Den lilla pimpeltävling som är här i byn är olika alla andra och kanske mer som ett folknöje än en tävling på blodigt allvar.

 

Här kommer man på skoter, fyrhjulingt, spark eller vandrande. Man kan vinna på minsta fisken och största fisken och på biljetten även om man inte fått en enda fisk.

Framför allt så träffar man alltid gamla vänner och hemvändare.


 

Vissa tar det på fullt allvar. Lille Edvin han har en ny pimpel och fiskar så gott han kan.


Jag gick tidigt iland på udden där det serveras kolbullar och korv. Det är lite vingligt att gå i snön med knät men med kryckan och en långsam takt så går det. Träffade skolkamrater och dansvänner och bybor. Solen sken och det var en ren fröjd att vara ute.

 

Alla käkar kolbullar och så var det prisutdelning.

Lille Edvin vann första pris den minsta fisken som vägde bara 9 gram och knappast syntes. Från prisbordet valde han en ny pimpel fast det fanns fullt med påskägg med karameller i . Vad månne det bliva. Lika mycket storfiskare som pappa och farfar kanske.


 

Lille gullige Liam har också kommit och nu är vi alla samlade här för att njuta av en härlig påsk.


Så åkte vi då hem till mig och DansBritt, Sofiepropp och jag började förbereda middagen. Vi räknade ut att vi var 18 personer men det gick som en dans när jag hade så god hjälp.


Så dök dom andra upp. En del på skoter och en del med bil och så kom Broder O med fru och hundar. Så nu var det ungar, hundar men inget hembryggt äppelvin möjligen lite pilsner.


 

Kvällen innan kom ju Kinabror och han lyckades locka lille Edvin att prova på att åka skoter och det gick ju bra. Han gillade det skarp. Jag var borta hos kinabrors hus och alla dom här tre stog ute på isen och fiskade tills det mörknade.


Sent på kvällen tog jag sparken hem och det var en så stjärklar och fin kväll. Månen lyste och norrskenet flammade. Fisksjön visade sin bästa vintersida och det lyste i alla sportstugefönster. Riktigt trevligt såg det ut.


Nåja nu är en ny dag och broder B har redan varit hit en liten sväng och hämtat skotern. Dom lägger ut gäddsax och dom måste vittjas tidigt.


Jag sitter här nu med ont i mitt knä. Diskmaskinen går för fullt med disken sedan igår och solen skiner från en klarblå himmel. Räven har fått mat och det är dags att ta lite morgonkaffe innan nya äventyr väntar.


Kinabror ringde just och det blir nog fiske och korvgrillning borta hos honom så det är bara att linda knät, ta en smärtstillande och ge sig iväg till en ny solig, rolig dag.


Dagens ord: Ger man upp dör man. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards