Alla inlägg den 23 januari 2014

Av Anita - 23 januari 2014 09:54

 

Ibland i januari kommer såna dagar. Dagar då ingen hälsar på.

På kramens dag men för mig var det kramfritt.

Var till grannen och betalade hans räkningar och stökade lite. Bar in ved och bar in ved till mig själv. Man får passa på de dagar då det inte är så kallt. Att hålla på med ved hatar jag och är det dessutom kallt och tomt på ved inne är det ett rent helsike. så man får passa på när det är lite mildare så behöver man inte svära så hemskt.

 

Tittade ut och såg att ekorren hade satt sig i fågelbordet och på andra sidan satt hackspetten och glupade i sig frö. Dom verkade komma ganska bra överens.

 

 

En del av mina bloggvänner undrar om jag verkligen vet om ekorren är en gubbe och naturligtvis vet jag inte det säkert för gudarna ska veta att jag inte vet så mycket om ekorrar men jag fick för mig det eftersom han är så mycket större än dom andra. De andra två är lite mindre och mycket rödare i pälsen. En lite större som jag tror är honan och en liten rackare som jag tror är barnet men som sagt. Det är bara som jag tror.


Sådan trist dag är jag glad för telefonen. Min bästa vän AMV ringde och vi pratade länge om ditt och datt. Vi pratar alltid bra tillsammans.

Så ett oväntat samtal från StockholmsAnders. Han funderarde över hur jag klarade av att bo här ensam på vintern. Han tänkte ta pension och bo här tre månaden på sommaren och vara i Stockholm på vintern.

Kinabror pratade jag också med och han kommer att stanna i Skåne ett tag till innan han kommer tillbaka. Det är den bästa av världar att bo här sommartid och kunna vara någon annanstans under den förbannade hemska vintern.


Pratade med en av mina gamla klasskamrater, med Sofipropp och min brorsdotter J. Även en av mina meditationstjejer fick jag ett samtal med och så gick den dagen fort och elegant förbi.


Så en ny dag i Fisksjön, dagen som var igår.

Tog bilen till jobbet. Den hoppade som en halt kängeru. Ena stöddämparen bak har frusit fast så nu måste jag byta. Faaan. Förra månaden rök alla mina sommardanspengar till bilreparationer och nu är det dags för nya utgifter igen men det är bara att gilla läget för bil måste jag ha. Skit.


Nåja jag fikade hos DansBritt och handlade lite och hoppade hem.

Äntligen en fin dag, bara 10 grader kallt och solsken.

Gick ut på sjön och tog en promenad bort till Kinabrors hus för en liten koll.

 

Det vilar en sådan frid över de gamla husen. Jag älskar det stället.


Vad mer att prata om.

Julgranen barrar inte ännu. Få se hur länge jag kan behålla den. Det är liksom en liten tävling med mig själv hur länge jag kan hålla den vid liv. Januari ut är väl vad jag tänker nu.


Däremot så har båda cyklamen som jag köpte före jul dött trots att jag skött dom efter konstens alla regler.


En annan konstig sak är att jag tog in mina paprikaplantor i höst och dom är gröna och fina och har till och med en gul paprika. Är paprikan flerårig undrar jag eftersom den inte dött och ser så grön och fin och verkar växa mer och mer. Ska bli kul att se hur det går med den.


Igår kväll kom ett par vänner och hälsade på och vi fikade och pratade och det var trevligt.


Annars är januari en jäkla månad. Så har det alltid varit och så verkar det alltid förbli. Tiden då allt går på tok och allt går sönder. Pengarna slut och kallt och bedrövligt men....


Dagens ord: Om man aldrig har det jäkligt så märker man inte när man har det bra. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards