Alla inlägg den 27 januari 2014

Av Anita - 27 januari 2014 15:03

När man vaknar en grå och blåsig morgon i paradiset Fisksjön och sakta tar sig ner för trappan och in på toa så ser man det man inte vill se.

Jag ser att min aura är liten och klen. Så ska det inte se ut. Det kanske man kan göra något åt. Enklare än att göra något åt det bleka och skrynkliga ansiktet jag ser i spegeln.


Vad gör man då? Ja, man kan vara snäll mot sig själv och bestämma sig för att bara göra postiva saker. 

Börjar med att koka kaffe och bre mackor.

 

Är det ingen som pysslar om en får man göra det själv. Tar med kaffet och mackorna och kryper ner i sängen igen. Nya boken från bokcirkeln ligger ju här och väntar på att få läsas. 


Jag hade en gång en man som gav min kaffe på säng ibland och så fick jag det alltid hos min faster när jag var liten. Jag minns det som något gott och omtänksamt och njuter av det även om det är bara jag själv som ger mig fika på säng numera.


Nu är den här skitmånaden snart slut och jag läser tillbaka på min gamla blogg 4 år tillbaka och 3 och 2 och ser att det kunde ha varit värre. Strängt taget är det väl lite bättre.


Magsjuka, trasig bil, tandvärk,kallt och slut på ved, helt utan pengar, tomt kylskåp. igendrivna vägar, ingen som hälsar på. 30 gradig kyla, ja listan över hemskheter i Januari kan göras hur lång som helst. Dessutom brukar jag drabbas av en vinterdepp som inte är av denna världen.


Så nu känns det faktiskt bättre. Veden räcker, värmepumpen håller huset varmt, folk kommer mest varje dag, ganska frisk är jag och bilen går även om jag måste byta stötdämpare snart. Nya pengar har kommit in och kylskåpet är inte tomt så vem är jag till att klaga? 

Snöar vägen igen kan jag stanna inne och storfiskarn har lovat att ploga min gårdsplan.


Fåglarna äter ur min hand och ekorrarna springer runt fötterna. 


Från det ena till det andra.

Såg en reklamsnutt som gjorde mig beklämd härom dagen.

Fredagsmys. En familj sätter sig. Alla har hörlurar och varsin platta att se vad dom ville i. Ska det bli så. Ska vi sluta att umgås. Sitta som robotar och glo på varsin platta. Herre je vilken hemsk framtid.


Nåja jag fortsätter att skämma bort mig själv. Ser på en gammal film på kanal Golbal. " Doktor Glas".

Så kommer en av gubbarna och jag sätter på kaffepannan på vedspisen och snart sprider sig en hemtrevlig doft över köket. Vi äter upp dom sista bullarna och pratar. Han hade sett en skabbräv och vi tycker så synd om honom. Hoppas någon av jägarna skjuter den och befriar honom från plågorna.

Samtalsämnen fattas aldrig oss  emellan.


Sedan ett besök hos grannen och hämtning av post och fågelmatning. Tänkte ta en promenad men det blåser så väldigt kallt så jag gick in igen.


Vad gör man då för att öka på energin?

 

Tittar i mina gamla bokmärkesalbum och det gör mig glad. Jag minns till och med doften av en del av bokmärkena och vem jag fått dom av. Så vackra är dom också.


Fortsätter med att titta i gamla album från tiden då jag var ung och vacker. Tiden då jag dansade och kysste vackra italienare och åkte utomlands rätt ofta.

När man  njöt av italienska solen, dofterna och maten. Då när benen var bruna och långa och inte vita och fulla med åderbråck som nu. Då när jag var jag och inte den främmande tant jag ser framför mig nu för tiden.


Nej. det ökade inte min energi ett endaste dugg.

Så du som är ung. Tänk på att det är nu du ska leva. Det är nu du ska samla fina minnen att kunna ta fram när du blir gammal. Jobba så lite du kan och lev och ha roligt så mycket du kan.


Jag fortsätter att samla energi genom att ta mig ett härligt skumbad. I taket har jag målat en glad ängel som ler mot mig när jag ligger i badet med en tidning och ett glas hallonsaft av egen tillverkning.

Nu får man försöka glädja sig åt dom små sakerna i livet.

Att jag inte behöver frysa och att jag är skapligt frisk och att jag har många fina vänner.


Dagens ord: Det gäller att se glädjen i det lilla.  


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards