Alla inlägg den 18 januari 2014

Av Anita - 18 januari 2014 17:26

 

Jag är klart medveten om att du inte kommer att tro mig. Vore det inte så satans kallt ute skulle jag ligga på lur och filma dom små rackarna.

Jag trodde att ekorrar var rätt dumma men annat fick jag se imorse.

 

Titta på den här metallbrickan och stenen. I hinken under har jag fagelfrö. 

Jag hörde hur det tjattrade och trampade på bron. Kikade genom fönstret och vad får jag se?

Alla tre ekorrarna sitter på katthuset och sätter nosarna mot brickan och knuffar och buffar tills den ramlar ner och dom kan fullkomligt bada i solrosfrö och äta tills magarna står som små trummor på sötnosarna. Så rolig att se. Ska minsann försöka filma dom någon dag.


Annars var gårdagen den dag då jag skulle fara och handla. Som ni vet har jag alltid planer och för det mesta blir det inte alls som jag tänkt. När man bor så här så är det vädret som bestämmer och när det var -20 grader vill man nog häcka inomhus. Det blev att hämta ved och hä sig ut och skotta det värsta och sedan kom DataFia och Storfiskarn och vi gräddade våfflor. Hittade lite hjortron i frysen som vi åt till. Satt och surrade och pratade ett bra tag.


Sedan pratade jag med Sofiepropp och faster G och så ringde grannen och ville ha hjälp och dagen rann iväg fort som en höna skiter. Vem sa att det var trist att vara pensionär.


Idag har jag varit iväg och tankat och naturligtvis blev det något strul på grund av kylan. Stötdämparna hade frusit till och bilen hoppade som en halt känguru på vägen.

Som tur var så fick jag åka med DataFia och handla och vi fikade hos henne och pratade ett tag.



Ibland när min sommarlängtan slår till ser jag på det där programmet på tv där folk som har gott ställt tittar på hus på varma och härliga ställen utomlands. En del är då minsann väldigt kräsna och hittar fel överallt men en sak som förvånar mig är att  dom flesta är mest imponerade av utsikten och går och tittar ut genom fönstren och funderar över det. Betalar mycket mer när utsikten är fin.


Då far det för mig att jag kanske inte uppskattar utsikten här efter färtjänst.

Visst har jag fin utsikt.

Solen går upp i öst och då ser jag min trädgård som är fin nästan jämt utom på vintern.

 

I söder och sydväst ser jag sjön och bergen. Sitter man på farstukvisten kan man se solen vandra över himlen, åskan komma vandrade över sjön, regnbågen och dimman, sjön har alltid ett nytt utseende att bjuda på......

utom på vintern förstås då allt bara är som en vit åker.

 

Västerut är ängarna och grannens granskog. Solen går ner över gamla ladugården och i granskogen har alla fåglar sitt skydd och duvorna kuttrar och på våren kan man höra bäckens glada brus.

På den här bilden är det förstås vinter tyvärr.

 

Så mot norr är det mest blandskog och björkar men på hösten skimrar det av guld och rött av alla små rönnar som finns mellan björkarna. Jag tänker spara alla rönnar och när dom blir stora blir det väldigt vackert har jag tänkt.

 


Nåja nu tänkte jag mest på sommaren men som sagt. Såååå länge det är dit. Så mycket snö att skotta, så mycket ved att bära, så mycket som alltid går sönder och så halt och jävligt på vägen men kära vän......


Dagens ord får bli: Det är kanske meningen att det ska vara ett helvete för att man ska uppskatta det som är bra. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards