Alla inlägg under januari 2015

Av Anita - 4 januari 2015 19:53

 


Många börjar ta bort tomtar och julgranar men inte jag inte. Visserligen började jag fundera när katten Felicia rivit ner mina småtomtar för tredje gången men nu har Sofie hämtat katten så nu får dom stå framme länge än.


Det är halka och blåis. Trots dubbar och spark riskerar man att halka på ändan så det blir att hålla sig inne.

I förrgår kväll tog jag mig trots det bort till Bror B för att äta tacos och umgås med Brorsdottern. hennes kille och Lille Liam.


Igår kom först Broder B, Brorsdotter med Kille och Liam. sedan kom TuppOla och SofiePropp och efter ett tag kom AMV:s gubbe och Måg. Där satt vi i sofforna och drack kaffe och tittade på ÅsaNisse, det vill säga killarna pratade mest om lastbilar och sånt.. Det ska vara mycket folk. Det ska vara trångt. Det gillar jag. Ju fler desto bättre. Tids nog är det tomt och tyst här.


Idag har DataFia och jag kurat i soffan och sett på två filmer, en gammal "Lapptäcket" och så den roliga och tänkvärda "En oväntad vänskap".

Imorgon bitti åker Broder B och SnickarMagnus tillbaka till Skåne.


Nu har jag provat att skanna på min nya skrivare. Hittade några foton i en låda. Ni vet sådana där som ramlat ur album och som man tänkt sätta tillbaka när man fått tid och lust.


 

Det första är nog från 1964 när jag hade långa ben. Vad sjutton tog dom långa benen vägen tro? Vår och lövkrattning är ju det samma men det verkar vara väldigt varmt eller också var man mindre frusen.


 

Nästa är från första gången jag var till Cattolica i Italien. På torget stod en fontän med sjöjungfrur runt om så fint.

Så härlig tid som fortfarande finns kvar i hjärtat. ljuden. dofterna, ingenting är glömt ska ni tro. Killarna som busvisslade efter en. Många år sedan någon busvisslade efter en nu och skulle någon göra det skulle man tro att dom visslade på någon hund. Ack ja sånt är livet.


 

Så lite längre fram i livet sitter Sonen och jag nere vid badstranden i solnedgången. En av kvällarna då vi alla drog ner till badstranden för att grilla korv. ta ett kvällsbad och se solen gå ner.

Funderar även om det var mindre mygg då än nu eftersom vi var där väldigt ofta. Det var härliga kvällar.


Nu har det i alla fall gått ytterligare några vinterdagar och det är bara 2-3 månader kvar innan solen börjar värma och krukväxerna i fönstren börjar repa sig. Jag brukar också börja repa mig framöver mars och kunna gå ut och känna sig som en människa igen, inte som någon som bara vill gå i ide och vänta på bättre tider.


På tal om att leva. Jag har tänkt mig att jag inte ska handla en enda grej innan det är helt tomt i kylskåpet. Undrar hur länge jag kan klara mig? En vecka eller kanske mer?

Hur länge lever julgranen iår? Till Påsk tro? Vi får väl se. 


Min älskade son har inte bara köpt en eluppvärmd filt till mig utan också badskum, badolor och andra lyxiga spagrejor så jag tar och kryper ner i skummet. stoppar ner mina åderbråcksben så jag slipper se dom och drömmer om tider som varit.


Dagens ord: Inget är så trösterikt som ett bubbelbad och en ÅsaNissefilm.

Av Anita - 2 januari 2015 12:07

 

Konstigt väder har det varit hela året. Midsommar var kallt och inte var det tal om att vara ute. Före midsommar träffades vi meditationstjejer på Stedesbacken för att göra kvastar att sopa in turen i husen för året och det verkar ju ha hjälpt för resten av sommaren blev ju rekordvarm. Sällan eller aldrig som jag minns har det varit 27 grader varmt i vattnet.


Att försöka göra någon form av årskrönika är ju svårt. Mest att få ihop det till att inte bli för långt och svårläst. Vem orkar läsa för mycket om mitt enkla liv.


Det började med att jag hade planer på vad som skulle hända. Jag skulle ha loppis. Jag skulle måla det vita på huset. Jag skulle snickra till och laga min brygga. Inte blev det mycket av det inte, rättare sagt ingenting.


 

Att resa hade jag inget hopp om men det blev trots allt några resor. På våren åkte Kinabror och jag ner till  Helsingborg.

 

Där var det vår och det var härligt att gå efter havet tillsammans med Kinabrors barnbarn.

Så mitt i den hetaste sommaren i juli åkte Datafia och jag till Umeå till hennes pappa och då for vi till Tefteå och dansade.Så roligt vi hade och Signar kom och pratade med oss.

 

Då kommer vi osökt in på det där med dansandet. Det blev inget dansande på Hällesjö iår. Nu har jag blivit för gammal för det är bara ungdomar där nuför tiden och dom dansar inte med en gammal kärring som jag.

Trots allt så har jag lyckats dra med mig Kinabror och Dansbritt på Stormboli, på Björnlogen och på Gerålund och vi har haft jätteroligt överallt. Dansen, se det är mitt liv det! Synd bara att det är så lite dans på vintrarna. Att dansa ensam i köket är inte kul.


Vad har jag mer gjort?

Det har varit vänner och släkt här hela sommaren.

 

 

Jag har ju också tänkt att jag ska lära mig något nytt varje år och iår blev det inte så mycket mer än att lära mig göra salvor av örter. Har odlat ringblommor och gjort ringblomsalva och en massa andra salvor. Roligt roligt.

Varit med Datafia och tränat medicinsk yoga som hon ska bli instruktör i , något jag inte gjort tidigare.

Meditationsgruppen har fortsatt från och till och vi håller ju på med både det ena och det andra.


AMV och Gubben har varit här i sin stuga mycket och vi har gjort väldigt mycket tillsammans. Vi har varit på en massa autioner och det har varit rätt kul även om jag bara ropat in lite julsaker och några stolar.


Av en slump så blev jag lärare i växtfärgning. Det var ett gäng tanter som ville färga.

 

Ett härligt gäng och vi hade tur med vädret

 

Kinabror och jag har odlat potatis på Stedesbacken och lök också och det har varit roligt och så goda potatisar det blev, faktiskt skillnad mot dom man köper.


Så till sommaren stora händelse. Veckan då en massa människor bodde här för att bygga sin egen trumma. Vi bodde 16 personer hos Kinabror och här hos mig. Kinabror och jag bodde i husvagn nere vid AMVs stuga.

 

Så roligt och intressant det var. Jag gjorde också en ny trumma som låter rent magiskt.

 

Visst har jag bakat lite tunnbröd. umgåtts med sonen och hans fjälla och en massa andra. Kräftskivor och grillfester och surströmmingsfester. Två gånger har Kinabror och jag tagit hem fd grannen så han har fått äta surströmming med oss.

 

Så kommer vi till djuren. Jag har varit hundvakt till Bob.

 

Jag har haft hand om en katt som hette Tassen och var en vilsen och rädd katt.


Så åkte Kinabror och jag till vår tremänning i Stockholm för att hämta valpen Jack.

 

Vilken underbar liten hund. Jättego och härlig. En riktig glädjespridare är han.

 

Trevligast av allt var att ett falkpar bodde i björken i somras och fick 3 ungar. Så vackra och inte särskilt rädda heller.

 

Det har varit mycket fisk till middag. Kinabror har fått skottkärrvis med stora fina abborrar som han fileat och vi har stekt och gjort grytor och njutit av det naturen ger.

Hjortron, hallon, tranbär. blåbär och lingon har jag förstås plockat och Dansbritt och jag har hittat svamp förstås.

På buskarna har det växt svartvinbär, krusbär och rödvinbär som aldrig förr. Även jordgubbar har jag ätit varje dag. Det har faktiskt varit en härlig sommar och dessutom en lång och fin höst.

 

Tänk att gå omkring så här lättklädd när man bär in veden i slutet av september. Det är inte ofta det händer.

 

Som det har blommat i den här sommaren. Ända in i oktober kunde man se någora midsommarblomster som blommade om för andra gången. En märklig sommar och en märklig vinter för den delen.


Nu blev det alldeles för långt i alla fall men som sagt. Det är så svårt att berätta om ett helt år kortfattat och vad ska man ta med och inte. Nåja vi slutar väl med det sista fotot. Det av vinter som jag har så svårt för.

Till sist måste jag tala om att vi naturligtvis klättrade upp och gjorde vårskriket och att det hjälpte


 


Dagens ord: När man ser det så här så har väl 2014 varit ett ovanligt bra år. Ett år och en sommar att vara tacksam för.


Av Anita - 1 januari 2015 14:03

Så där ja, nu är det ett nytt år och några egentliga löften tänker jag inte ge. Kanske ska jag försöka att vara positiv och varje dag försöka fokusera på det bra som händer mig och inte det dåliga. Jag är dålig på det trots positivitetskurser  och försök att inte bli en bitterkärring -


Önska sig något av det nya året kan man ju göra. Jag önskar att jag och mina nära ska få vara friska och att jag ska vara frisk och stark och få mycket pengar och få dansa och vara glad och kanske få råd att åka till något av de ställen som jag alltid längtat till.


Nåväl nu till nyårsfirandet som var igår. Det är tö, det är halka och jag stökade hela dagen. Visserligen skulle vi bara bli 10 personer.


 

Gjorde iordning räkgrej till förrrätt, sedan rökt kalkon med pepparotsås och potatisgratäng och lite annat smått och gott. Till efterrätt lite egenhändigt plockade hallon och blåbär och jordgubbar och hjortron med grädde  

Frampå kvällen blev det lite äta av sånt som Tuppola hade med sig. Det var rökt älghjärta, fårfiol och grisfötter.

 

Jag gillar inte grisfötter men bröderna glufsade i sig av hjärtans lust.

 

Inte ser det så där väldigt aptitligt ut.

 

Lille Liam somnade i soffan och det var väl tur annars kanske han blivit uttråkad  på oss gammelfolk som bara pratar och ingen som vill leka.

 


Så skålade vi in nya året och gick ut och tände sådana där pappersbalonger som flyger ljudlöst mot skyn. Vi har ju slutat med raketer för vi har ju hundar här och det finns ingen anledning att skrämma dom.


Nu är det en ny dag. Det är lite grått och plusgrader och snön har nästan gått bort. Det tog halva dagen att röja efter gårdagen och sedan kom Broder B och Liam och åt lunch och sedan Tuppola och Sambon.


 

TuppOla som är den mest intresserade fiskarn drog ut på sjön för att prova. Oj vilken sörja det var på isen.

Jag stannade på land och städade ur askan ur bastukaminen och försökte tända eld. Hade lite vaga planer på att bada bastu men det var så tjurigt med elden och rök in så jag gav upp. Man ska inte anstränga sig i onödan om man inte behöver.

 


Imorgon kanske jag ska få mig till att skriva om året som gått. Tror nog att det varit ett ganska bra år trots allt. Inga större katastrofer har hänt i alla fall och jag har inte haft en enda pest på hela året, för det finns väl andra pester än harpest och sorkfeber och jag brukar ju åka på allt sånt.


Vi får väl hoppas på ett bra år för oss alla i hela Sverige och i hela världen utan katastrofer och krig.


Dagens ord: Ett nytt år, nya hopp. Hoppet är det sista som dör.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards