Direktlänk till inlägg 1 april 2017

MÅNADSBILDEN

Av Anita - 1 april 2017 15:14

 

Månadsbilden är väl ganska lika även om det är lite mindre snö och jag har plockat undan sparken, alla sparkar föresten. Man blir så ivrig när det börjar töa och så åker snöspadar och sparkar in och man börjar tro att det ska bli vår och då börjar det toksnöa igen och bli kallt på nätterna.


Onsdagen åkte Kinabror och jag till Bräcke till AMV och Östen. Vi åt på folkets hus och Kinabror klippte sig och var och köpte sig en traktor. Nu ska det bli bonnerier i Fisksjön minsann.


Jag och AMV vi gick och tittade på nya blomsterhandeln och den var väldigt fin och hade väldigt många roliga blommor.

Jag har blivit lite sugen på streptocarpus. Förr hade jag alltid dom men nu är det många år sedan sist. 

 

Så blev det torsdag och jag skulle iväg på vattengympa på eftermiddagen. Kinabror är förkyld och skulle stanna hemma.

Det hade frusit till så jag bestämde mig för att ta på dubbskorna när jag gick i skogen med hunden Jack. Tro inte på faan att det var glashalt och i en backe for jag omkull och gjorde illa höger knä så nu har jag två dåliga knän. Det är väl själva fasen. Dessutom märkte jag på kvällen att armen och axeln också gjorde ont och när jag tittade var jag blåslagen på armen också. Det blev ingen vattengympa för mig utan linkande tog jag mig hem och lade mig på soffan istället.

 

Igår kom traktorn och så kom det den ena gubben efter den andra för att titta och kolla och prata.


 

Vi for i alla fall iväg till Hammarstrand för att äta på hotellet med DansBritt (som också var förkyld) och handla och stöka lite grann innan vi for hem.


Så blev det kväll och Lets Dance och oj vilka fina klänningar dom har och Winervals var kvällens vackraste dans. Tänk om man kunde dansa det och hade sådana fina kläder bortsett från högklackeskor. Det skulle dom aldrig få på mig. Världens dummaste kvinnoplågarklädsel, möjligen bortsett från de stackars kvinnorna som går omkring helt täckt i svarta skynken med bara ögonen som tittar fram. Är det männen som hittar på sådana idiotgrejor för att hålla kvinnorna i underläge. Jag bara undrar.


Nu halkade jag av banan känner jag. Tankarna bara kanade iväg precis som jag gjorde i torsdags.

Inatt har jag inte sovit bra. Tror att klockan blev halv fem innan jag somnade och det var högst olämpligt en sådan här natt till en sådan här dag.


Första april men ingen har lurat mig än vad jag vet. Kinabror och jag har samlat ihop massor med ris och idag var det lugnt och stilla så vi satt igång att elda. Det blev en jättebrasa.

 

Det är något visst med att elda ute. Det känns lite vår och det är härligt väder ute, visserligen lite mulet men varmt och ingen blåst men jag är lite trött faktiskt och lite ont har jag också.

Vi bar in soffan jag fått av TuppOla och den var tung och jag är inte så stark. När vi fått in den och jag börjat stöka och dammsuga kom TuppOla och nu är det dags att äta middag hos Kinabror. Jag tror att det blir fläskfilegryta och det känns skönt att slippa laga mat idag.


Dagens ord sagt av ett klokt barn:Man tappar lite av tyngdlagen inne i magen när man blir gammal och då ramlar man lättare. Var det månne det som hände mig i torsdags. 

 
 
Skatan

Skatan

1 april 2017 15:54

Oj att du druttat på ändan och slagit dig så illa. Det var ju inte bra. Hoppas det onda går fort över.
Om du visste vad jag ser fram emot tisdag ... det ska bli såååå kul att ses igen.
Kram!

http://https://skatanstankar.com

 
Åke

Åke

1 april 2017 23:06

Oj fasiken!!! Druttat omkull... hopas du bra fort. Så fin månadsbild, snön försvinner i alla fall :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

2 april 2017 00:42

Oj oj Kina bror köpt en traktor. Den verkar vara väldigt stor och ser nästa ny ut. Nu kan jag tänka mig att det blir satt mycket potatis i år uppe hos er. Om jag ser rätt på bilden så finns det någon form av lyftanordning eller schakt blad, sådan som sitter framför traktorn. Jag skulle vara intressant att få se den och jag hade säkert varit med i det gänget som kom för att titta på den. Om jag befunnit mig däruppe. Den verkar fin med tak och täckt hytt

Det var tråkigt att höra att du ramlat omkull och slagit dig. Vi får hoppas att det bara stannade vid blåmärken och ingen led skada eller något sådant. . Det där dansprogrammet på TV tittar jag inte på varför jag inte kan uttala mig så mycket om damernas klädsel där, men när du kommer in på de här kvinnorna som går omkring i burka så har jag åsikter om det. Här
I Stockholmsområdet har du faktiskt gått så långt att så att i vissa stadsdelar vågar inte kvinnorna gå ut på gatan utan att bära burka. Är det Sverige vi bor i? Jag anser att den uppkomna situationen är en följd av invandrarpolitiken men nu ska vi inte prata mera om det för det blir bara tråkigt. Du har iaf rätt när du säger att det är männen som styr i den religionen.

God mat du fick. Kina bror är tydligen duktig på att laga mat. Själv gjorde jag en kalops som smakade väldigt bra som jag åt av i dag jag kryddade faktiskt med orientaliska kryddor sambal olek eller vad det heter och det vart riktigt gott och sen kom min dotter och hade köpt rökta lax fenor, som jag stoppade i mig innan jag gick upp och lade mig och nu mår jag bra när jag ligger här och talar in kommentarerna till din senaste inlaga. Kram

 
Göran

Göran

2 april 2017 11:27

Haha, då har brorsan din det han gör! Hörde en gammal historia för ett tag sen då en tjänsteman på jordbruksverket besökte en småbrukare i västra Medelpad. Bara frun var hemma och hon sa att gubben var i skogen med traktorn. Inspektören tittade runt i ladugård och andra lokaler innan han bjöds in på kaffe i köket. Han sneglade på bondmoran över koppen.
-Det är ju en fin och välskött gård, det här, sa han. Men jag ser inga barn någonstans.
Bondmoran gjorde en uppgiven, lite bitter min och svarade.
- På ´n´hänn går´n ä ne så att hä man int´kan göre mä traktorn, hä bli´nt gjort över hövve taget!

Men eftersom jag antar att barnalstrandets tid väl är över för din brorsa så kan han ju köra traktor så mycket han vill.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards