Direktlänk till inlägg 9 juli 2017

ATT SÄTTA BOCKEN TILL TRÄDGÅRDSMÄSTARE

Av Anita - 9 juli 2017 15:48

 

Nog kan jag förstå att jag blir satt att renovera och måla skyltar och till och med städa men när jag satt på bryggan hos Kinabror och telefonen ringde och det var kyrkoguiden som blivit sjuk och ville att jag skulle guida i kyrkan på lördagen då blev jag lite paff. Jag som är så dåligt religiös men det är klart. Jag har varit med turister och lyssnat på guidningen många gånger i kyrkan så något har kanske fastnat ändå.

 

Jag tog fram "Håsjö sockens historia" och lite annat och läste på.

 

Den här kyrkan är verkligen fin och det var en solig härlig dag. Det kom visst några till kyrkan och jag gjorde mitt bästa för att berätta om dansktavlan. om kyrkklockan från 1200-talet och annat smått och gott.

 

Det var riktigt kul faktiskt. När det var folktomt gick jag runt och vattnade på kyrkogården och kände att jag i alla fall gjorde någon nytta.

 

Gick upp på sommarcafe och fick en riktigt god macka till lunch.

 

Dagens gick fort. SnickarMagnus och frun kom ner en sväng och vi satt och pratade i den vilsamma och fridfulla kyrkan.


Så hem och vänta på att sonen skulle komma efter sin långa biltur från Skåne. Det var roligt att se honom igen och han drog på sig vardagskläderna direkt och började kolla på sin fyrhjuling.


Det har varit en intensiv vecka. Sommarcafe och jobb och så torsdagen då Moster och jag åkte på lapptäcksutställning som vi gjort i flera år nu.

 

Huset. det huset är så fint så man kan inte tro sina ögon.

 

Vilka fantastiska hantverk som dessa kvinnor gör. Att göra så mycket fint av små lappar, vilket tålamod.

 

Det fanns gott fika och lotter i massor och trevliga människor att prata med. Köpte paltbröd och tunnbröd innan vi for hem.

 

Moster fyllde år den här dagen och vi åkte till henne och hon hämtade hem sin bror som är 89 år men pigg och kry om än lite döv. Så kom det en gubbe på cykel och med en blombukett och så Mosters dotter. Vi åt lax och vi åt Brittatårta och hela dagen gick innan jag kom hem.


Idag har det varit ganska lugnt faktiskt. Vi åt frukost i lugn och ro och det är mulet ute men ganska varmt och det blåser inte ett dugg.

 

Det är sent med blommorna. Syrenerna har inte slagit ut förrän nu men jag tror aldrig jag sett så mycket vilda blommor. Vägkanterna är så fulla med prästkragar, blåklint och framför allt klöver och den klöverna är dubbelt så stor som vanligt och otroligt intensiv i färgen.

 

Det växer så det knakar och den gamla traktor syns nästan inte i gräset.


Jag plockade en bukett blommor och gick bort till StockholmsKarin som fyller 94 år idag.

Så har jag klippt gräset och det tog ett par timmar.


Kinabror väntar på sin son och hans familj som också ska komma idag. Borta hos Sundsvallsborna är det folk och Väst i gålan" är det också folk. Bara AMV och Gubben har åkt hem till sitt men kommer väl snart igen.

Oj så kul det är med sommar. Alla ljud av människor, bilar som far och fyrhjulingar och en och annat båt. Nu är det lätt att leva.


Dagens ord får bli den här fina broderade grejen från lapptäcksutställningen:

 

 
 
ibod11

ibod11

9 juli 2017 18:55

Ja, då kan du titulera dig kyrkoguide också. Kul med nya utmaningar :D
Jag undrar vad det är med den jämtländska marken, som bjuder på så rik blomstervariation. Kanske karg natur med mycket kalk i. Det måste trivas i det klimatet också.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ann

Ann

9 juli 2017 19:27

Hej Min vän! Förstår att Du är en enastående guide, med din kunskap, erfarenhet och utstrålning Anita!!! Kan jag få en guidning av Dej??? Blommor, blader och sommar! Nu är det underbart! Kram!

http://dansann.blogg.se

 
Göran

Göran

9 juli 2017 19:43

Kyrkoguide! Jo, jag tackar, jag! Fint ska det vara! Det kommer jag aldrig att komma i närheten av, agnostiker som jag är. Får nog nöja mig med att kanske få ett eller annat påhugg till som guide i fabriken som betalar min så kallade lön. Själv kallar jag den en förolämpning!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

9 juli 2017 20:13

Så klart du fixade att vara kyrkguide! Det var verkligen en vacker, och lite ovanlig, kyrka.
Det är bra att du tjatar på mig om min bok :) Den ligger och saftar till sig lite men det är bara lite faktakoll kvar och ytterst lite småputs kvar. Snart ska du få läsa.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Barbro

9 juli 2017 20:36

Det är samma på Narasjön. Det börjar finnas folk i alla stugor och det är så roligt och härligt allting. Vi har just satt barnbarnen på tåget tillbaka till Sthlm så nu börjar semestern.

 
Åke

Åke

10 juli 2017 06:56

Vilket toppen härligt inlägg 👍 Tala om att det andas sommar 😊 Så vacker kyrka 👌 Den skulle jag vilja besöka 😊 Och sedan en stor eloge till alla dina vackra bilder 🤗

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Flurig

10 juli 2017 16:56

Så fina bilder från min konfirmationskyrka!!
Roligt också att blommorna vid vägkanterna prunkar, jag vet, att all vintersaltning av vägarna höll på att förgifta vegetationen längsfter dem.

 
Ingen bild

Bamse31

11 juli 2017 01:40

Det var inte svårt för mig att begripa att du har det blivit ciceron i kyrkan. Alla känner ju din kapacitet. Det lär väl inte finnas så många människor i din omgivning som klarar allt vad du kan Anita. grattis i alla fall till upphöjelsen. sommaren börjar tydligen anlända ordentligt uppe hos dig. Härnere i storstaden har vi haft väldigt kyligt och det har inte varit särskilt lustigt att vistas utomhus. Jag gjorde en ångbåtsresa förra veckan i från Stockholm innerstad till Vaxholm och käkade ångbåtsbiff bland annat men de vet att ta betalt minsann!! när jag kommer hem Till stan skulle det stå en taxi och vänta på mig vid kajen för att ta mig hem, då kom världens jäkla ösregn där jag står på kajen
ingen taxi kom. jag var klädd för sommarvistelse. jag rusade iväg bort från kajen för att ställa mig under taket vid grand Hotel men då var jag redan sjöblöt, det går ju inte så fort för en gammal man att rusa . Jag kom hem till sist iallafall fick av mig kläderna som fick hänga på balkongen och torka. Det här var ett exempel på sommarvädret detta år i Stockholm. . du verkar ha bättre väder uppe hos dig Anita, var glad för det. kramen .

 
Karin

Karin

12 juli 2017 11:50

Vilken fin lite kyrka. Så kul att guida och få berätta om dess historia. Det gjorde du säkert jättebra!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards