Alla inlägg den 27 mars 2020

Av Anita - 27 mars 2020 09:12

 

igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.


Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en liten glänta där snön gått bort helt och jag känner doften av vått gammalt gräs och i minnet känner jag en annan doft. Doft av solmogna smultron. Där brukade det alltid växa smultron förut. Samma ställe är där de första blåsipporna brukar komma. Det blir väl i maj. Det finns vissa små ställen som har en liten magiska känsla och jag har flera sådana ställen.


Våren är den tid då jag brukar gå omkring och kolla alla små ställen som jag har varit på i hela mitt liv. Ser att det är jättestora knoppar på tibasten och vet att om jag skulle ta in dom så skulle dom blomma på nolltid och sprida sin lite bittermandeldoft i hela rummet.

 

Tyvärr går det inte för jag ger mig på att min dumma katt skulle tugga på dom och tibast är väldigt giftig så dom får stå där dom står.


Annars känns det som en hemsk tid nu och jag börjar bli rädd. Det pratas hela tiden om pesten och smittan och det verkar komma hit med illfart. Förstår inte att dom inte stängt skidorterna så att stockholmarna höll sig hemma med sin smitta. Eftersom jag är både över 70 och har en massa underliggande sjukdomar så är jag i riskläge.


Värst är att man inte vet hur länge som det kommer att hålla i sig och alla planer får läggas på is. Jag brukar ju alltid ha påskfest med en massa människor. Nu lär det inte bli av.

Så är det alla sommardanser, marknader och andra roliga grejor. Ändå ska jag ju inte klaga.

Värre för dom som blir utan jobb eller sjukvårdspersonalen som sliter hund. Jag har tagit det lugnt och inte brytt mig men nu börjar jag oroa mig. Det kommer närmare och närmare, smygande som en läskig drake.


Dagens ord: Moder jord slår tillbaka och med väldig kraft.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards