Alla inlägg den 3 mars 2020

Av Anita - 3 mars 2020 08:45

 

Söndag kväll gick Kinabror, Jack och jag bort till Broder B. Frun A fyllde år och vi skulle äta födelsedagstårta. Lille gullige Liam var där och så kom Datafia och Mannen. När vi gick hem med pannlampan lysande började det falla några flingor men bara lite.


När jag vaknade på morgonen så var det vitt överallt och jag svor långa ramsor. Sopa trappan, ser att bilen har en väldig massa snö på sig.

 

Tur att jag inte ska ut och köra i alla fall om man nu ska vara positiv. Jag vet ju att många gillar snön men jag vet att nu är det subbigt ute på sjön och det gröna i skogen syns inte längre. Fy sjutton. Slut med fina föret på sjön.


Jag måste hämta ved men väntar tills Kinabror har fått igång stortraktorn och skottat ner till vedboden. Han kör med stortraktorn och med fyrhjulingen och jag skottar med snölassen och sopar och bär ved och svär.


Får se något konstigt ute på sjön. Ser ut som en husvagn och något som drar.

 

Det visar sig vara Broder B som har ett tält som man lätt bara sätter upp och så kan man sitta där inne och pimpla utan att det blåser kallt. Smart.


Jag och Jack pulsar iväg för att kolla. Det går trögt att gå i snön och jag svär. Kryper in i tältet och där sitter han Broder B.

 

Några mörtar har han fått och han ser ut att må bra där och jag blir bjuden på lite kaffe.

Så ska man hem också och jag bestämmer mig för att gå i skogen. Det är ju lite mindre snö där.

 

Bara ett fel. Det är vitt av snö på träden och rätt som det är så rasar snön ner innanför kragen och ner över halsen.

 

Usch och fy så hemskt. Jag hatar snö.


Nog om det. Veden är inne och maten är lagad. Kycklinggryta blev det.

På kvällen kommer Broder B och Liam för att leka med Kinabror i hans gubbrum med pilkastning och andra grejor.

Frun A kommer in till mig och vi ser på tv och hon sitter och gruvar sig för vägen . Hon ska ju upp tidigt och jobba och än hade inte plogbilen kommit.


Det tände hemska minnen från tiden då jag skulle upp kl 6 på morgonen och vägen ofta var oplogad och jag fick köra och fastna och backe och köra och backa för att ta mig fram vissa dagar. Nu behöver jag ju inte tänka på det. Det finns positiva saker med att ha pension. Sent igår kväll kom plogbilen så jag kan tro att hon kom iväg.


I morse hade det kommit ännu mer snö så jag låg kvar och gruvade mig länge innan jag masade mig upp. Skulle velat ligga kvar hela dagen men fåglarna knackade på fönstret och ville ha mat, katten Morris var hungrig och hunden Jack skällde utanför. upp och hoppa latkärring.


Dagens ord: Grattis till alla snöälskare. Kasta er i snön och gör snöänglar ni så ni får iskall snö nerför ryggen.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards