Alla inlägg den 13 januari 2021

Av Anita - 13 januari 2021 13:25

 

Nog har ni hört om snöoväder och här var det minsann en halv meter innan igår. Det är minsann något att försöka ta reda på. Som tur är så har Kinabror traktor och fyrhjuling. Jag behövde bara handskotta framför bron men även det tar tid en sådan dag.

 

Då kom Broder B med Kinabror på skotern. Det visade sig att Kinabror hade kört fast på Gubbflon. Vägen är oplogad naturligtvis och med en halv meter snö så går inte ens en fyrhjuling med plog fram. Traktorn gick i alla fall igång och han började köra den stora snöslungan.


När han gjort klart med snön som fortsatt att falla drog han iväg bort till sin sommarstuga. Då körde han i diket med traktorn och det var ett stök att komma upp igen. Bara hunden Jack tyckte om snön.

 

Han är helt galen i snö och även när han försvinner i snön så far han omkring som en visp i snön.

 

Snö på rutan. Snö på väggen. Snö på marken. Förbannat.


En tröst är att Mandelmans började på tv. En härlig vår på vackra Österlen med får som lammade och grön mark och så dom positiva människorna. Å vad jag längtar till våren. Oj vad jag hatar vintern.


Så kom en ny dag och jag gjorde mig beredd för att gå ut och stöka med snön. Sopa bro.

 

Fågelborden igensnöade med massor av snö. Lär väl vara en meter. Skotta fram och mata.

 

Nu blev det lite bättre och stora flockar med fåglar kom för att få lite att äta. Att dom dessutom fick lite av mina misslyckade hastbullar gjorde dom glada.


Så började jag med bilen. Vilken tid det tog och så trött jag blev. Inte av att sopa bilen men all snö som nådde ända upp till rutorna på bilen. Den skulle fraktas bort.

 

Snön går nästan upp till fönstren nu.

 

Man vet inte vad man ska göra av snön riktigt. Det blir så tungt att lyfta och jag blir både trött och blöt. Faaan.

Så kom då Kinabror och talade om att han inte fick igång traktorn. Den brukar ju vara säker men inte nu förstås.


Vi gick ner till uthuset och skottade fram dörrarna. Tog ut snöslungan Eulalia och började ta bort snön med den. När Kinabror körde gick det väldigt bra men för mig gick det som vanligt sämre. En snökedja lossade och jag fick hjälp med att få på den. Så for Kinabror hem för att försöka fixa traktorn och jag fortsatt med slungan.


Om ni aldrig kört slunga så kan jag säga att det inte är så lätt som det ser ut. Man fastnar och det driver snö så man inte ser ett dugg och man blir alldeles vit helt och hållen. Blöt också för en delen och frusen. Så blev det och så tappade jag kedjan igen och nu lämnade jag hela skiten och gick in för att värma mig. Nu ger jag upp för idag och torkar mina kläder och tar mig lite mat. Det får väl vara någon måtta. Det har plötsligt slagit till och blivit kallt . Från nollgradigt till 12 grader kallt på en liten stund.


Tänder i braskaminen och sätter ändan mot värmen. Det hade kunnat vara värre men nog blev det lite väl mycket skit för oss på dom här två sista dagarna.


Dagens ord: Tur att man inte bor i spanien just nu för dom har både kallt och snö och förmodligen riktigt kallt inne. Jag har i alla fall varmt.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards