Alla inlägg den 10 januari 2021

Av Anita - 10 januari 2021 11:00

Januari har alltid varit en tråkig månad och så är det nu också. Jag brukar ha lätt för att hitta motiv att fotografera men nu finns bara mörker och snö och inte ens himlen har annan färg än vitt.

 

I övrigt är det mörkt och svart och grått.


Kinabror och jag håller oss ännu mer hemma än vanligt. Nu när vi väntar på vaccin vore det ju snopet om vi skulle bli smittade av coronan. Smittan kryper närmare och närmare. Ingen kommer hit och hälsar på och jag är ju van att det nästan kommer någon varje dag. Det hjälper inte att tänka att det kunde vara värre. Det kan alltid vara värre.


Det är tur att det finns tv. Nu har det varit skidskytte och det är den enda sport som jag tycker om att titta på.

Tjejerna är duktiga som klarar att både skjuta och åka skidor fort som fan.


I går såg jag "dansbandsbrudarna" på tv.

Man fick följa med tre olika dansbandssångerskor på sina turneér. Så vaknade min längtan och mina minnen när jag såg danserna på de fina dansbanorna och hörde musiken. Så jag längtar. Blir det någonsin någon dans för mig tro.

 

Jag fick ett presentkort på böcker av sonen i julklapp och nu har jag köpt en tjock härlig bok om Mandelsmans gård.

 

En blandning av trädgårdsbok och kokbok med härliga foton och fina teckningar. På tisdag börjar tvprogrammet med Mandelmans gård och det ser jag fram emot. Ikväll börjar "Farmen" så man får väl glädja sig åt det trevliga som finns.


Jag brukar aldrig skriva om allt skit som händer i världen så ni kanske tror att jag inte bryr mig men så är det inte.

Världen är galen, inte nog med coronan som sprider sig mer och mer och håller på att rasera sjukvården. Det är störtande flygplan, jordbävningar och översvämningar. Spanien har massor med snö och kallt. Den tokiga Trampen hetsar till upplopp. Nej man vill inte tänka på allt skit och än mindre skriva om det. Det får andra göra.


Jag skulle egentligen gå ut och skotta till källaren och till stegen som sotarn ska klättra upp på men jag vill inte gå ut. Jag ser att det har snöat inatt igen för bilen som jag gjorde så ren och fin igår är nu täckt av en snömössa. Fy sjutton vad jag hatar snö. Nej jag stannar inne och eldar tills veden tar slut inomhus. Då får jag väl tvinga mig ut.

 

Dagens ord: Det gäller att ta en dag i taget och låta bli att titta ut.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards