Direktlänk till inlägg 10 januari 2021

INGA FOTON

Av Anita - 10 januari 2021 11:00

Januari har alltid varit en tråkig månad och så är det nu också. Jag brukar ha lätt för att hitta motiv att fotografera men nu finns bara mörker och snö och inte ens himlen har annan färg än vitt.

 

I övrigt är det mörkt och svart och grått.


Kinabror och jag håller oss ännu mer hemma än vanligt. Nu när vi väntar på vaccin vore det ju snopet om vi skulle bli smittade av coronan. Smittan kryper närmare och närmare. Ingen kommer hit och hälsar på och jag är ju van att det nästan kommer någon varje dag. Det hjälper inte att tänka att det kunde vara värre. Det kan alltid vara värre.


Det är tur att det finns tv. Nu har det varit skidskytte och det är den enda sport som jag tycker om att titta på.

Tjejerna är duktiga som klarar att både skjuta och åka skidor fort som fan.


I går såg jag "dansbandsbrudarna" på tv.

Man fick följa med tre olika dansbandssångerskor på sina turneér. Så vaknade min längtan och mina minnen när jag såg danserna på de fina dansbanorna och hörde musiken. Så jag längtar. Blir det någonsin någon dans för mig tro.

 

Jag fick ett presentkort på böcker av sonen i julklapp och nu har jag köpt en tjock härlig bok om Mandelsmans gård.

 

En blandning av trädgårdsbok och kokbok med härliga foton och fina teckningar. På tisdag börjar tvprogrammet med Mandelmans gård och det ser jag fram emot. Ikväll börjar "Farmen" så man får väl glädja sig åt det trevliga som finns.


Jag brukar aldrig skriva om allt skit som händer i världen så ni kanske tror att jag inte bryr mig men så är det inte.

Världen är galen, inte nog med coronan som sprider sig mer och mer och håller på att rasera sjukvården. Det är störtande flygplan, jordbävningar och översvämningar. Spanien har massor med snö och kallt. Den tokiga Trampen hetsar till upplopp. Nej man vill inte tänka på allt skit och än mindre skriva om det. Det får andra göra.


Jag skulle egentligen gå ut och skotta till källaren och till stegen som sotarn ska klättra upp på men jag vill inte gå ut. Jag ser att det har snöat inatt igen för bilen som jag gjorde så ren och fin igår är nu täckt av en snömössa. Fy sjutton vad jag hatar snö. Nej jag stannar inne och eldar tills veden tar slut inomhus. Då får jag väl tvinga mig ut.

 

Dagens ord: Det gäller att ta en dag i taget och låta bli att titta ut.


 
 
Ingrid

Ingrid

10 januari 2021 11:52

Det är ju vackert med snö. Jag skulle absolut kunna tänka mig flera snöbilder!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

10 januari 2021 21:29

Det är trist att du inte kan träffa folk som vanligt men jag är glad för att du är försiktig. Det lär nog tyvärr komma en hel del mer snö de närmaste dagarna och t o m jag, som älskar snö och vinter, tycker att det räcker nu. Det behöver inte fyllas på mer. Här har det varit helt otroligt vackra dagar med sol och gnistrande vitt i träd och på marken. Men det är nog slut på det nu när både blåst och snö väntas.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

11 januari 2021 10:05

Snö är vackert på bild, men annars inget kul alls, bara besvärligt!
Världen är konstig och jag, liksom du följer med vad som händer men väljer att inte skriva om det ... det tycker jag är bra.
Nu får vi hoppas på vaccinet och att vi sen kan leva mer som vanligt!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

  Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden.    Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården. Så började vitsipporna breda ut sig i massor.   ...

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

  Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden.    Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården. Så började vitsipporna breda ut sig i massor.   ...

Av Anita - Fredag 10 maj 11:24

  Det snöade i onsdags och det var nästan en dm och jag höll mig inne för att min allergi skulle bli bättre. Inget ont som inte har något gott med sig. Pollen föll till marken och det blev lite bättre på det viset.   Igår åkte Sonen och Fjälla...

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

  Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så ...

Av Anita - Onsdag 1 maj 10:28

  Man tror inte sina ögon. Det är fortfarande mycket snö. Det här har ramlat ner från vedbodtaket. Söndag eftermiddag kom Sonen och Fjällan från Skåne. AMV och Gubben kom en sväng också.   Måndagen regnade det och snöade och haglade men fr...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards