Alla inlägg den 30 januari 2021

Av Anita - 30 januari 2021 09:16

 

Det sägs ju att man ska leva i nuet och inte i framtiden eller det som varit. Men....... skulle man leva i nuet så klarade jag nog inte av vintern. Nu har det blivit kallt igen, visserligen bara 22 grader men nog kallt för att man ska frysa och vakna på morgonen och inte vilja kliva upp. Som tur var så har jag en varm katt och en tidning att läsa så jag låg länge idag.


Det var faktiskt en dag i veckan då det bara var 11 grader kallt och då passade Kinabror och jag på att skotta av växthuset, eller rättare sagt vi tog ett rep och sågade med det så flaket lossade och ramlade av ganska lätt. Smart va?

 

Jack och jag gick på skoterspåret och solen sken faktiskt och det blåste inte. En av de få dagar som man kunde njuta en liten liten aning av vintern.


 

Bastun är insnöad och jag ids inte skotta mig fram dit. Det får nog dröja innan jag badar bastu.

 

Kom ihåg en härlig kväll när AMV och jag badade efter bastun i varmt skönt vatten. Det var ett tag sedan och lär väl dröja innan vi kan göra det igen.


Det enda gröna som man kan se nu är krukväxterna i fönstret och julgranen som inte barrar ännu.

 

Krukväxterna känns lite dävna och småvissna precis som jag.


Jag skulle sätta mig och fixa med vägföreningens bokföring men jag gruvar mig som vanligt. Jag gruvar mig för februari också för jag har bara hemska grejor att göra som att besikta bilen och göra en tandoperation m m. 


Nej nu kära vänner går jag tillbaka till bättre tider i tankarna som blommor på gröna ängar och annat mysigt som en gång var.

 

Rosor i trädgården och riddarsporrar som ståtliga och blå tittar mot himlen.

 

Vårens doftande syrener.

 

Lysande röda vallmo

 

Det finns så mycket att minnas och längta efter och visst är det fint när man tittar ut men det är bara som det ser ut. När man kommer ut biter vintern en i näsa och kinder och fötter och händer så att leva i nuet är inget att stå efter.

 

Nej mina bättre dagar har nog varit men man kan alltid hoppas att vi får vaccin snart så att man kan börja vara ute bland folk och gå på vattengympa och träffa vänner. Hoppet finns ju när jag sitter här och gruvar mig för att gå ut.


Dagens ord: Man säger att åldern bara är en siffra men pytt skit, inte känner jag mig ung och det ser man klart och tydligt när man ser sig i spegeln.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards