Direktlänk till inlägg 21 december 2021

VAD SKA MAN SÄGA?

Av Anita - 21 december 2021 17:45

 

Igår gick det inte bra.  Det hade kommit snö på natten så nu är det vitt igen. Det betyder att man inte ser blankisen under snön och riskerar att drutta på aslet. Bara att leta fram dubbar och fixa gammelskorna. Planen var att börja röka lax. Visst leta fram aburöken och rödspriten och enriset och flisen.

Just precis då så hade gasen i tändaren tagit slut så jag fick leta och leta innan jag hittade en annan grej. Jo då det var att tända och vänta och under tiden tänkte jag laga en marchalltomte.

Den fina med två maschallplatser var spårlöst försvunnen så jag fick ta en annan fulare tomte. Den hade tappat bottenplattan som den skulle ha som stöd på marken. 


Varför i fridens namn är det så besvärligt med det där med skruvarna som inte längre har annat än olika hål som man ska sätta i. Att leta fram bits som passar och skruvmaskinen och allt grejs är en plåga bara det och inte hittade jag någon skruv som passade till bitsarna heller. Till slut fick jag ta spik istället och då sprack första plankan. Till slut fick jag till det efter att letat annan bräda och så hade jag svurit färdigt för den stunden.

 

Nu står dom i alla fall på plats i väntan på att få lite eld på sig.


Laxen klar och så är det till att diska intorkat joks i aburöken.

Torkade älgköttet klart och ved inburen. 


Jag hade besöka av Pappersbeda i söndags i alla fall.

Idag var det kallt när jag vaknade 18 grader men månen sken starkt och det var den mörkaste dagen men ändå ganska ljus när månen gjorde sitt.

 

Det ljusnade så småningom och jag drack kaffe och eldade i vedspisen och matade fåglar.

 

och solen lyste på trädtopparna fast månen visade sig. Det blev en dag för städning och så kom Gamle A och vi pratade bort en timme och fikade.


Sedan kom Holländskan en sväng och så pratade jag i telefon med Moster och med Sonen. Ett långt samtal med min tremänning också.


Gjorde ett par sorts sillar och lite pressgurka. Så var dagen slut. Tänk vad dagarna går fort när man har att göra.


Nu ska jag glädja mig själv med att se på Ernst och på Mandelmanns och imorgon kommer Sonen och det ser jag fram emot ska ni veta. Nu är det över 20 grader kallt och jag eldar i kaminen och latar mig i soffan.


Dock känner jag ingen riktig julstämning. Det verkar bli sämre och sämre med det för varje dag. Det är väl som med allt annan Gammeldomen som slår till. Inte har jag sett en enda liten tomte heller, inte ens spåren av någon. 


Dagens ord: Jobba inte er fördärvade inför julen. Den tar ju slut i ett nafs och där står man trött och seg och allt ska plockas bort igen.


 
 
Ingrid

Ingrid

21 december 2021 21:56

Så duktig du är som röker laxen själv! Jag kan tänka mig att de smakar riktigt bra. Och så kul med de där marshalltomtarna!
Jag förstår att du ser fram mot att sonen kommer och jag önskar er en riktigt härlig och God Jul!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

22 december 2021 14:18

Mer snö var något ni inte behövde nu.
Vad flitig du är och får så mycket gjort.
God jul!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Kraka

Kraka

22 december 2021 20:15

Vilka fina naturblider! Speciellt den blå.
Visst är det väl märkligt att det ska vara så mycket besvär så fort man ska göra något. Saker som man behöver leta efter, som går sönder eller krånglar på annat vis.

Ha en riktigt god och fin jul nu Anita!

http://https://kraka.moah.se

 
Soldansare

Soldansare

22 december 2021 20:35

Vad fint det blev med tomtarna!
Jag har inte någon julstämning direkt jag heller, men jag har ju lite svårt med julen. Jag är inte lika stressad över den som jag brukar vara, så det är ju alltid något.
Hoppas att du får en riktigt god jul tillsammans med sonen.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

23 december 2021 09:21

Tomtarna gör sig fint där ... bra jobbat!
Jag gillar ju inte julen annars - och i år ännu mindre. Kommer att bli konstigt att fira jul utan Lasse!
Ha nu en fin helg - och GOD JUL!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
dunsaluns

dunsaluns

23 december 2021 10:05

Å vilken fin bonad och vad duktig du är som röker lax. Jag vill också röka lax, det är ju det godaste på julbordet, jag brukar göra en röra med rökt lax och äpplen. Hoppas du får en riktigt bra jul med sonen. Och hoppas att vädret blir lite mildare. Här blev det mildare efter gårdagens -25, men idag smör det istället. Nu ska jag hämta mer ved. God Jul!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

23 december 2021 13:24

Hej på Dan före Dan!

Här har vi hållit både tummar & tassar att sonen kom "hem" med flyget!! det har ju pratats mycket om inställda avgångar både på tåg & flyg...

Här är fortfarande åxå is under snön som är så lätt så den glider på isen, ytterst förädiskt uch & till sist din Julgran är exakt som en gran ska vara, nostalgisk, magisk & pysslig, jag gillar inte heller strikt pyntade granar, nej det ska vara både det ena & det andra ha ha

Varm kram & en riktigt GOD JUL till dej & de dina *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

25 december 2021 20:12

Oj oj oj... vilken dag. Men God Fortsättning i alla fall.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 19 maj 12:25

  Så blev det pingstafton och mina pingstliljor blommar för fullt. Tänk så fort det kan gå från att vara kallt och vinter till att bli nästan sommar. Jag sätter in myggfönster och har öppet i sovrummet på nätterna. Efter en hel veckas värme börj...

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

  Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden.    Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården. Så började vitsipporna breda ut sig i massor.   ...

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

  Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden.    Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården. Så började vitsipporna breda ut sig i massor.   ...

Av Anita - Fredag 10 maj 11:24

  Det snöade i onsdags och det var nästan en dm och jag höll mig inne för att min allergi skulle bli bättre. Inget ont som inte har något gott med sig. Pollen föll till marken och det blev lite bättre på det viset.   Igår åkte Sonen och Fjälla...

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

  Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards