Alla inlägg den 4 april 2022

Av Anita - 4 april 2022 11:03

Ena dagen kallt och andra soligt och så blir det blåst och snö och så blir det sol. Så är det när man kallar det för aprilväder och så har det varit senaste dagarna.


Fredagen åkte vi tillsammans med DansBritt till Älggårdsberget och åt en god lunch som vanligt. På vägen hem ringde Broder B och bjöd hem oss på middag. Hans Sambo firar att hon fått pension och skulle fira det.


Då minns jag hur härligt det var att fira att friheten kom till slut.

Minns när mina vänner och jag åt italiensk mat nere vid strandstugan och rodde ut på sjön och drack bubbeldricka och kastade alla mina väckarklockor i sjön. Aldrig mer bli väckt alldeles för tidigt mera. Det är frihet det. Nu har man vant sig och tar allt för givet.


Så vi for till henne och åt middag och tårta för att fira friheten som hon kommer att få. Så fredagen blev en riktigt trevligt dag.

Annars gick jack och jag i skogen som vanligt. Min fot känns mycket bättre som tur är.

 

Kinabror har tagit ner några björkar på gården. Oj så mycket ris det blev av dom.

 

Så blev lördagen och vi hade bestämt att vi skulle åka till Hällesjö och lyssna på Ronny Eriksson. Där skulle vi också träffa AMV och Gubben som nu kommit hem från Mallorca. Strax innan vi skulle fara så kom det massor med snö som blåste omkring som sjutton. Nåja det gav sig och vi åkte iväg.

Vilken kväll det blev.

Ronny Eriksson, den killen skriver låtar om oss här uppe i Norrland. Han har en förmåga att få till det precis som man tänkt. Om orättvisorna och bensinpriset och utflyttning och krig och det vardagliga livet som vi lever här som nog är så annorlunda än någon annan stans på både gott och ont. Kryddat med humor och värme. Vilken kväll det blev.

 

Han brukar ju spela med Esefurat men nu hade han bara en kille med sig men det var en otroligt duktig gitarrist så det behövdes inte mer. Det var fullt i lokalen men förstås mest med lite äldre människor. Det finns ju mest av sådana här.


Ny vecka, nya planer.

Möte på Håsjögården ikväll.

Lämna bilen på reparation imorgon bittida.

Vattengympa på onsdag om jag får tillbaka bilen. Planering för växtfärgning, beställa grejor och lite stök.


  Dra ris, försöka att inte vara så lat. Visst. Kan någon ge mig lite energi om man har någon över. Alla dessa saker man ska göra och som inte blir gjort.

Mamma skulle vända sig i sin grav om hon fick se hur jag har det. Hund och katthår överallt. Skitiga fönster. Leriga golv och bökigt överallt. Nåja 

 

Det är ju bagateller i alla fall När man ser hur kriget rasar och människor som är helt oskyldiga dödas i massor. Jag blir så förbannad när jag tänker på det. Vad är jag att klaga på mitt lilla liv. 


Dagens ord: Aprilväder är det minsann.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards