Alla inlägg den 30 april 2022

Av Anita - 30 april 2022 09:34

Precis när jag plockat undan vinterkläderna så kom vintern tillbaka. Hagel, snö, ilsken nordvästvind och minusgrader på nätterna.

Ser att vårskriket brukar vara den här tiden men nu har man ju ingen lust till någonting.


Det har i alla fall varit en vecka då det hänt lite av varje. Att räfsa fick man ge upp förstås och inga blommor har slagit ut bara tussilago.

 

Måndag fyllde TuppOla år och vi var dit och åt hans jättegoda smörgåstårta. Han bor fint med utsikt åt alla håll.


Tisdag skulle Kinabror till Bräcke och klippa håret innan han drar iväg till Skåne. Vi hälsade förstås på hos AMV och Gubben och det är alltid trevligt. Åt lunch på folkets hus och AMV och jag gick ner till handelsträdgården för att titta på blommor. En härlig doft slog emot oss när vi kom in i växthuset.

 

Så mycket penseer det fanns där men det är för tidigt att sätta sådana. Visserligen tål dom någon minusgrad men inte så många och varje natt. Det är bättre att vänta lite. 

  

Dagarna går och i onsdags låg hunden Jack och jag mest i soffan och tittade på tv. Visserligen tog vi den vanliga promenaden. Visst kom han in till mig för att få tre ostbitar på morgonen. Vi har våra vanor och det blir trist när han och Kinabror åker till Skåne. Den hunden är min bästa vän.


Så torsdagen var det dags för fjärde sprutan för coronan. Jag har inte blivit dålig förut av sprutorna men nu fick jag väldigt ont och svullen i armen och känner mig trött och risig och har troligen lite feber.


Fredag som vanligt lunch på Älggårdsberget men när jag kom hem däckade jag på soffan och sov mest hela eftermiddagen och kvällen.


Idag skulle jag egentligen till Håsjögården och hjälpa till med sista april firandet men jag känner mig så risig. Ute är det mulet och blåser och jag fryser. Trodde att jag hade eldat färdigt nu men jag får nog gå och hämta ved och elda en brasa.

Isen ligger tjock på sjön. För det mesta brukar den ha gått upp nu men denna förbannade vinter verkar det inte bli vår någon gång.

 

Dagens ord: Må Maj bli varmare än April i alla fall.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards