Direktlänk till inlägg 30 april 2022

INGET VÅRSKRIK DEN HÄR VECKAN

Av Anita - 30 april 2022 09:34

Precis när jag plockat undan vinterkläderna så kom vintern tillbaka. Hagel, snö, ilsken nordvästvind och minusgrader på nätterna.

Ser att vårskriket brukar vara den här tiden men nu har man ju ingen lust till någonting.


Det har i alla fall varit en vecka då det hänt lite av varje. Att räfsa fick man ge upp förstås och inga blommor har slagit ut bara tussilago.

 

Måndag fyllde TuppOla år och vi var dit och åt hans jättegoda smörgåstårta. Han bor fint med utsikt åt alla håll.


Tisdag skulle Kinabror till Bräcke och klippa håret innan han drar iväg till Skåne. Vi hälsade förstås på hos AMV och Gubben och det är alltid trevligt. Åt lunch på folkets hus och AMV och jag gick ner till handelsträdgården för att titta på blommor. En härlig doft slog emot oss när vi kom in i växthuset.

 

Så mycket penseer det fanns där men det är för tidigt att sätta sådana. Visserligen tål dom någon minusgrad men inte så många och varje natt. Det är bättre att vänta lite. 

  

Dagarna går och i onsdags låg hunden Jack och jag mest i soffan och tittade på tv. Visserligen tog vi den vanliga promenaden. Visst kom han in till mig för att få tre ostbitar på morgonen. Vi har våra vanor och det blir trist när han och Kinabror åker till Skåne. Den hunden är min bästa vän.


Så torsdagen var det dags för fjärde sprutan för coronan. Jag har inte blivit dålig förut av sprutorna men nu fick jag väldigt ont och svullen i armen och känner mig trött och risig och har troligen lite feber.


Fredag som vanligt lunch på Älggårdsberget men när jag kom hem däckade jag på soffan och sov mest hela eftermiddagen och kvällen.


Idag skulle jag egentligen till Håsjögården och hjälpa till med sista april firandet men jag känner mig så risig. Ute är det mulet och blåser och jag fryser. Trodde att jag hade eldat färdigt nu men jag får nog gå och hämta ved och elda en brasa.

Isen ligger tjock på sjön. För det mesta brukar den ha gått upp nu men denna förbannade vinter verkar det inte bli vår någon gång.

 

Dagens ord: Må Maj bli varmare än April i alla fall.

 
 
Göran

Göran

30 april 2022 18:31

Du får spara på stämbanden ett tag då! Eller så skriker du ändå så kanske våren hör dig och kommer rusande i raketfart. Elda försiktigt ikväll nu och akta dig för smällare. Fast ni kanske är förskonade från dem därute på landsbygden. Trevlig Valborg önskar jag dig!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

30 april 2022 19:00

Det blir ingen brasa för oss. Det blåser så hemskt och inga taketer heller

 
Soldansare

Soldansare

30 april 2022 18:42

Det här måste vara den kallaste våren på många år: Kriget och vädret.
Önskar dig ändå en fin Valborg. Hoppas du piggar på dig.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

30 april 2022 19:26

Trist att du inte orkar var med på firandet och jag hoppas att du mår bättre snart. Du har i alla fall fått se ett hav av vackra penséer och fått en föraning om hur fint de ska blomma hos dig snart. Men visst är det här bakslaget trist. Nu vill vi verkligen ha vår och värme.

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

1 maj 2022 11:18

Vilken tråkig baksmäll med vädret.
Vacker utsikt och god smörgåstårta, inte illa det.
Underbart med alla penséer.
Skönt att ha fått fjärde sprutan. Jag blir helt utslagen dagen efter, men värt att ha det gjort.

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards