Alla inlägg den 24 juli 2022

Av Anita - 24 juli 2022 08:36

 

Visst ser morgonen hoppfull ut. Kanske blir det en solig dag och den ilskna västanvinden kanske vilar en dag.

m.....det har varit bara fyra grader varmt i natt och det är kallt vatten i sjön. 


Torsdagen  bestämde AMV och jag att vi skulle ta vår nya vassröjare och börja slå vass borta vid badstranden. Det gäller att passa på en dag då det inte blåste alltför kallt och inte regnade.

 

Vi blev ganska nerkylda av att gå omkring i vattnet i timmar och det tog hela dagen att bli varm igen.

   

Det var den torsdagen som Sonens Fjälla kom hit. Hon började bada nästan på en gång och fortsatte trots att vattnet är ganska kallt. Som minst den här veckan var det 15 grader och det är inte så varmt så det är skönt


Så blev det fredag och det blåste kalla vindar men regnade inte Vi åkte och åt lunch i Bispgården tillsammans med Britt och sedan minns jag inte vad vi gjorde. 

 


 

Riddarsporrarna har slagit ut.

Ärtorna har kommit och gurkorna har börjat växa

Sonen har lagat min bil tack och lov.


Igår fick jag följa med Kinabror på auktion till Böle. Det var ganska mycket folk.

 

AMV och Gubben var också där och så Kinabrors son med fru och några av barnen. Vi handlade inte någonting men jag köpte en korv och dricka precis som jag brukar.


Så åkte vi till min väninna Carin som har en loppis i Krångede. Där fick vi fika ute på gårdsplanen och satt i solen och mådde gott.


Jag hade stigit upp tidigt på morgonen för att steka älgbiff så det skulle vara klart till kvällsmiddagen När vi åkte hem fick Kinabror punka på bilen och inte nog med det. Han hade något fel med diskmaskinen också och det är inte kul när man är 6 personer som ska äta flera gånger om dagen. Vi verkar vara inne i ett gå sönder svep nu


 

Sonens kompis Magnus hade också kommit och det blev en god middag (tror jag alla tyckte) 


Så kom AMV och jag på att vi skulle bada bastu och hon hade en flaska moskato som vi länge funderat på att dricka. 

Så vi tog med flaskan ner till bastun och tog oss ett glas.

 

Det är så sällan vi dricker någonting men moskato drack vi i Italien på 60-talet och tyckte att det var väldigt gott men inte smakade det här riktigt lika gott. Allt smakar godare i Italien, det är bara så.

Vi badade också men inte var det varmt inte. Kan det vara så att sommaren redan är slut. De varma dagarna kan man räkna. Vi drack varmt kaffe och satt och pratade lite och så kom Gubben och så kom Broder B med hundarna en sväng och sedan kom hans fru och ett av barnbarnen.


Ni kan tro att det är mycket folk här nu. Det kommer och går och cyklas och åks bil och det hörs ungar som skriker och skrattar och plaskar i sjön Men fåglarna har tystnat. Det är bara svalorna som fortfarande far omkring och kvittrar sitt gulliga kvitter.


På åkern har BonnAnna gjort vita balar och nere vid sjön blommar ålgörten för fullt och sänder den speciella lite mandelaktiga doften Jag har inte gjort någon älgörtsdricka än, vet inte om jag bryr mig heller iår Jag har tappat stinget för så mycket.


Jordgubbarna har inte mognat ännu av någon konstig anledning och jag skördade de första potatisen igår men den var alltför liten egentligen. Den får nog växa på sig lite till. 

 

Ingen dans, ingen dans och ingen semester. Nåja, jag har i alla fall varit på en auktion och en loppis och bilen är lagad.

Gammelkärringlivet är inne. Det är alla andra som reser hit och dit. Det blev ingen semester för mig, de planerade tre dagarna blir inställda pga penningbrist. 


Det kunde varit värre. Jag kunde sitta i ett höghus i Stockholm och svettats och varit utan pengar.

Jag har i alla fall min trädgård och min sjö och förhoppningsvis en massa vänner som kommer hit.


Dagens ord: Jag slipper gräsklippningen i alla fall.





Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards