Direktlänk till inlägg 22 mars 2023

NÄR SOLEN BÖRJAR GÅ NER

Av Anita - 22 mars 2023 09:02

 

När solen börjar gå ner kan jag gå ut en sväng. Eftersom solen varit stark nu ett par dagar så blir jag så bländad när jag går ut. Därför väntar jag till det börjar bli lite mildare ljus. Det är mina nyopererade ögon som är lite ljuskänsliga fortfarande och dessutom har jag fortfarande väldigt dålig ork. (säger det inte för att någon ska tycka synd om mig). Det är bara ett konstaterande av fakta. Så är det helt enkelt.


 

I går morse låg jag i sängen och blicken fastnade på min gamla hatt.

Så konstigt nog så satt jag framför tvn och tittade på Gino i Italien och just det programmet var från Gardasjön. Då vällde minnen fram. Tror att det var 1992 som jag var i Gardasjön. 

 

Det var i Sirmione som min hatt kom ifrån och den dagen var väldigt varm. Sjön låg blank och jag drack faktiskt ett iskallt öl för att svalka mig och jag hade min nya hatt. Den otroligt vackra sjön låg blank och livet var skönt att leva.

 

Det jag minns som mest var en kväll när åskan gick och visst har det åskat i Fisksjön många gånger men något liknande har jag aldrig varit med om. Det ekade mellan bergtopparna runt omkring. Dolmiterna ligger ju där bla.


Minns också den goda maten och vandringen upp på en smal stig upp mot Dolmiterna. Det var fina tider det.


 

Här verkar det aldrig ta slut med snö. Julgranen har nu fått komma ut.

 

När det är nysnö och solen skiner blir det för ljust för mina ögon. Jag drar för gardinerna i vardagsrummet och ser på Gino i Italien och på det fantastiska slottet i Frankrike. Visst har jag börjat se på Robinson men mest för de fina sandstränderna och det fantastiska gröna vattnet. Annars blir det säkert en massa intriger. Det verkar redan vara på gång.

Fick ett vykort från AMV. På det fanns en sjöhäst och jag minns att jag hade en torkad sjöhäst med mig hem från Italien för länge sedan. Undrar om den ligger kvar bland snäcksamlingen. Måste kolla det.


Dagens ord: Det får väl bli att tänka på tider som VAR när tider som ÄR inte är mycket att hurra för.

 
 
Ingrid

Ingrid

22 mars 2023 13:36

Till Gardasjön gick vår första bussresa 2003. Det var helt fantastiskt trevligt och vi var i Venedig och Verona och på hemvägen besökte vi Mainau och Wien.
Jag tycker att din julgran ser skapligt fräsch ut efter tre månader inomhus.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Liselotte

22 mars 2023 14:23

I mitten av 70-talet var jag på Sicilien två gånger. Längtar tillbaka ofta, så jag förstår dig. Allt har tyvärr blivit väldigt dyrt där, så det får nog för min del stanna vid en dröm om att resa dit igen.
Det låter besvärligt med dina ögon, vad säger läkarna? Min svärmor opererades för starr för något år sedan, hon hade vad jag minns inga problem med ljuskänslighet. Hoppas det snart vänder för dig så att du kan njuta av vårsolen. Här där jag bor så börjar jag tror att året 2023 blir det första året då vi inte får uppleva någon vår, för det snöar och snöar och snöar och verkar aldrig ta slut.
Lite låg idag med tanke på snön och med tanke på att mannens mor somnade in igår och även min brorsons mor.
Ibland blir det för mycket av allt, det borde dina nära förstå tycker jag.

Anita

22 mars 2023 15:05

Det är så kritvitt och så sol på det så det är inte så konstigt. Problemet är det andra ögat som man inte kunnat operera ännu..Det har varit en liten blödning som man ska torka ut. Fått en spruta som ska torka ut blödningen och en till om en månad.

 
Ditten

Ditten

22 mars 2023 15:23

Jag skulle såå gärna vilja åka till Gardasjön, verkar galet vackert där.

http://ditten.bloggo.nu

Anita

22 mars 2023 15:57

Gör det om du kan. Du kommer inte att ångra dig

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

22 mars 2023 18:00

Men nu får väl dina ögon börja vara lite snälla mot dig och låta dig vara ute i solljuset. Men det är ju inte så dumt att drömma sig tillbaka till härliga tider i Italien :D När jag och sonen bilade genom Europa valde vi mellan att ta vägen förbi Gardasjön eller Comosjön. Det blev Lago di Como eftersom den passade vår rutt bäst men jag tror att båda platserna är lika vackra. Hoppas att du snart kan vara ute i solen igen.

http://ibod11.com

 
Åke

Åke

23 mars 2023 08:02

Så fina minnen. Snö ja, här kom det mer inatt... Vackra bilder från ditt Fisksjön :) Våren är lite på G.

http://www.nacka144.se

 
Lena

Lena

24 mars 2023 13:50

Jag har aldrig vart i Italien men älskar ändå landet otroligt, så vackert… Grekland har jag vart desto fler gånger, så vackert & nu utforskas det på SVT :) följde åXå Ginos eller vad han hette & skrev av receptet på den för goda svampstuvningen han gjorde u ett avsnitt:)
Hoppas dina ögon läker fort, här ska vi som snart har barmark få både många minus & mer snö… urk va trist
Många varma kramar 🥰

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

25 mars 2023 07:22

Jo glömde skriva min första tanke då jag såg bilderna på dej där i Italien, -att du inte haffades av någon läcker Italienare när du var där? den ”pinglan” du var, alltså olala…. i tidigare inlägget när du står där med kavaljern, fniss 🤭
Nåja home sweet home, förstår 😉
Kram igen & hej 👋

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

herrylauu

27 mars 2023 06:25

Personal anecdotes and experiences from the author gave the work a human touch that increased its relatability and interest https://stumble-guys.co/ Overall, a well-written and educational article.

 
Ingen bild

herrylauu

27 mars 2023 06:25

Personal anecdotes and experiences from the author gave the work a human touch that increased its relatability and interest http://stumble-guys.co/ Overall, a well-written and educational article.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards