Alla inlägg under mars 2024

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

 

Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.


Igår var en märklig dag. Jag klev upp vid 6-tiden för jag såg att det var snö igen och jag skulle nog behöva skotta bilen och gruvade mig för att köra iväg till fotvården.

Som tur var så sa Kinabror att han kunde köra mig för det tar ju inte så lång tid. Visst vi for och han har ju fyrhjulsdrivet och är inte lika feg som jag.


Hem igen och då började jag städa för det måste man ju göra ibland även om jag försöker undvika det så gott jag kan. Nu var det massor med hundhår och katthår Letade efter min mopp men den sitter fastfrusen i isen utanför huset.

Det har ju rasat från taket och täckt både det ena och det andra. Blev att låna Kinabrors.


Så for vi på vattengympa och det tog väl en par timmar. När vi kom hem stekte Kinabror pytt i panna och så var det dags att ge sig iväg igen.

 

Jazzklubben hade två tjejer och deras mamma som uppträdde. Det var proffsiga och härliga tjejer. Det var blandat allt från att deras mamma som var konsertpianist och spelade både till schlager och opera och allt annat. En av tjejerna steppade men det tålde inte golvet så det var tur att hon inte trampade igenom.


Jag som är en fegis att köra bil glömde bort att sitta och gruva mig för dom sjöng så glada och härliga bitar. Dessutom träffade jag en massa människor från förr. En skolkamrat som jag inte sett sedan skolan mfl Kul bara det.


När jag kom ut så var det snö igen som hade fallit bara på den tiden jag varit inne och blött och bedrövligt och spårigt. Det blev att sakta försöka ta mig hemåt.


Konstigt hur det kan bli. Sista veckan har det banne mig varit något alla dagar och det är väl trevligt men ibland händer det ingenting på lång tid.

 

Det blir i alla fall ingen blåkullaresa för mig igår. Jag skickar häxan Hanna istället. Stannar hemma. 

Konstigt nog så blev det fint väder idag och jag har gått med hunden Jack


Jag har suttit på Kinabrors trappa och fikat med Broder B och Frun och Nalle och Kinabror. Solen värmde faktiskt skönt och det droppade och rann ur stuprören men det är väl att hoppas för mycket att det inte kommer mer snö.

 

Dagens ord: Antingen blir det ingenting eller också allt på samma dag. Glad Påsk på er.

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

 

Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar och stämningen var hög. 

 

Visst visste jag att vi hade en hel del musikaliska människor i den här lilla byn men inte att det fanns så många.

Jättekul.

 

Så det blev en trevlig kväll, tro inte annat.


Så blev det måndag och det var ju vårfrudagen eller våffeldagen som det egentligen heter. Så var det då slut på de fina dagarna och vårkänslorna och när jag vaknade var det snö igen.

 

Jag hade tagit fram påskkärringen och hon hade fått ett snötäcke och mer och mer och mer snö brakade ner.

Kinabror tog fram traktorn och skottade gården. Det var halkigt och hemskt på vägen och det goda humöret åkte ner till fötterna.

 

Igår plockade jag fram påsksakerna och Kinabror och jag åkte iväg till slalombacken i Västede där pro hade en träff och vi fick goda kolbullar och fika. Så drog vi iväg för att handla mat till helgen.

bofink   

Så idag snöar det igen och jag är tvungen att åka till fotvården och bilen är vit av snö och jag gruvar mig hemskt för att ut och köra på snömoddiga och hala vägar.

En stackars bofink har kommit och sitter och kurar utanför. 


Dagens ord: Sov du lilla videung än så är det vinter




Vet att man inte kan göra något med vädret men jag blir så förbannad och less när det aldrig blir vår. En stackars 

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

 

Det flyger tre svanar över sjön.

Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask.

Är inte det vårtecken om något?


Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett jättegap och tjock och lång och väger 10 kilo.  Usch tänk att möta den när man simmar. Tur att man inte vet vad som finns i vattnet.

  

Riktigt läskig ser den ut. Den ska så småningom torkas på solväggen för att bli hundmat.

 

Än är inte väggen full men den blir väl så småningom skulle jag tro.

 

Nu gick hunden Jack och jag på isen till Kinabrors sommarstuga men vi gick strandstigen en liten bit. Bara några 10-tal meter var det bart.

 

Ni kan aldrig tro så skönt det var att få sätta fötterna på barmark igen efter allt plumsande och halkande i snö.


Så åkte vi på vattengympa och nu är det ljust när vi far hem därifrån . Äntligen vårvintersolståndet och nu blir det inte mörkare på länge.

 

Solen gassar idag och det behövs solglasögon för snön är vit himlen är blå och solen lyser gul. Visst är det fint.


Dagens ord: Idag ska jag inte klaga ett jäkla dugg. 

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

 

Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv.

Sommaren naken i  sängen.

Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern

Vilken jävla vinter det varit. Lång. Snöig. Kall. Mörk. Jobbig på alla sätt och jag har frusit så in i norden. Veden har nästan gått åt. Strömräkningen har varit dyr och bilen har gått dåligt. Fan, tror jag åldrats väldigt den här vintern men nu ni.

Nu åker sidenpyjamasen på och jag vaknar av att ljuset kommer in genom sovrumsfönstret tidigt tidigt.

 

Jag vet att det finns dom som har rullgardiner för fönstren men aldrig jag. Jag vill ha ljus helst dygnet runt.


Det finns vårtecken. Första videkvistarna är plockade.

Talgoxarna kvittrar och letar efter boställen.

Hackspettarna trummar överallt för att överrösta varandra.

Mina tre bröder sitter mest varje dag ute på isen och drar upp storabborrar och gäddor. 


Lördagen var Kinabror och jag på vinprovning. Nu gillar jag inte vin så han fick mest dricka upp mitt också men det var trerättersmiddag och den njöt jag av så det var minsann inte bortkastat och jag fick veta en hel del om vin som jag inte hade en aning om Trevligt alltså.


Söndag var jättefint väder och vi var väl mest på sjön och så åt Broder B med Fru hos mig.


 

Jack och jag går på skoterspåren för han blir less på att sitta ute vid sjön och glo på när dom fiskar.

 

Måndag åkte jag och Kinabror till Östersund. Det var dags för min ögonkontroll igen. Vi handlade lite grann och åt och sedan var jag på lasarettet.

Där kom jag i samspråk med en kvinna som hade varit piga på affären här nere i byn på 50-talet. Hon var från köttsjön och vi hade många bekanta. Det var så roligt och tiden gick fort när vi pratade med varandra.


Så igår kom en av mina bästa vänner Gulliga Susanne och hälsade på. Vi satt på Kinabrors trappa i solen och drack kaffe och sedan pratade vi och pratade vi för det var länge sedan vi sågs.



 

Idag blir det vattengympa på eftermiddagen och det har varit en trevlig vecka. När ljuset kommer tillbaka och fåglarna sjunger så kan man inte vara annat än nöjd. Visserligen snöar det lite lätt men det blir nog ingenting man måste skotta.


Dagens ord: Trots att snön ligger tjock överallt så finns det bara fläckar lite här och där.

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.


Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt putsat fönstren i vardagsrummet på insidan.

Försökt att städa ur och använda sånt jag glömt i frysen. 

Gått ute med hunden Jack  

Kinabror har varit ute på sjön och pimplat och fått rätt så mycket fisk och fina sådana också. Jack blir less och går hem och han och jag går i sällskap och det är roligare.


Mitt humör har inte varit på topp. Jag har sett på tv och det är mest elände och ännu värre elände. 


En dag satt jag och gjorde klar påskkärringen som jag tovat. Nu fattas bara kvasten, kaffepannan och katten så kan hon flyga till blåkulla

 

Det är roligt men lite svårt också speciellt att få till ansikten. Tur att det är en påskkärring för dom behöver inte vara så vackra och ha så regelbundna drag.


Fått reda på att det är nostalgidans i juli i Hällesjö och då kanske man ska våga sig på att åka dit för kanske kanske finns det några gamla dansare så jag slipper sitta på bänken som någon gammal panelhöna och åka hem och vara lessen för att mina glada dagar är slut för evigt. Trist.

Dessutom ska vi ha klassträff och det ska bli kul att träffas igen Nu kör vi var 5-te år istället för var 10-de. Vi har inte all tid på oss nu. Det är stressigt att tänka så men det är ju sanningen.


Så hände någonting. Jag satt och hackade grönsaker vid köksbordet. Det skulle bli sallad till fiskgrytan som puttrade på spisen. Det var inte mörkt fast klockan var 4. Så kom en solkatt in. Vandrade över bordet, ner på matten, vidare upp på vedspisen och försvann ut genom ventilationsluckan. För första gången iår och så kom solen in genom fönstret och lyste upp hela köket. Om inte så kom en solstråle in i mitt hjärta också. Första tecknet på vår fast det är ganska kallt ute.


Idag är det fortfarande 10 grader kallt och solen har inte riktigt kommit fram bakom molnen men det är ljust. För första gången släcker jag alla fönsterlampor och ljusslingan utanför. 


Dagens ord: Ni som inte har snö och is under fötterna njut av att sätta fötterna på bar mark. Det om något är ett vårtecken 

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

 

Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.


Vasaloppet föresten är ju något av en tradition hos mig. Det var gubbdags att komma och titta på det hos mig men nu är två av gubbarna döda och en är för gammal och sjuk. Så det blev ingen smörgåstårta hos mig igår men jag slog till och gjorde varsin räkmacka till mig och Kinabror i alla fall.

 

Så igår var det dags att tova igen och det blev början på en påskkärring. Resten ska göras nästa gång vi träffas. Det är inte alls enkelt att få till ansiktet med rynkor och ögon och långnäsa och allt ska ni tro men roligt och alla blir olika

 

Nu är det i alla fall dags att börja driva upp plantor Jag har paprika på gång och nu idag blev det tomater och lite annat.

 

Så blev jag glad över att mitt växthus klarade ytterligare en vinter mot alla odds. Nu kör jag samma som ifjol.

Satt dillfrön i en balja och täckte med snö. Då kommer den upp när snön har gjort sitt och om jag har samma tur som ifjol så har jag dill, grön och fin till midsommar istället för i slutet av augusti.

 

Det blev en liten promenad med hunden Jack på sjön och så gick vi upp till Broder B och drack kaffe på altanen.

 

Hundarna fick också lite godis förstås.


Annars har jag tittat på Farmen och som vanligt blivit förvånad över att det är så få som sköter om djuren och farmen och så många som är lata och försöker att ställa till för dom andra. Jag är en enkel själ som tycker att det är roligt att se i alla fall.


Nu har hotell Romantik börjat och jag beundrar dom äldre människor som vågar ge sig in på det. Att försöka hitta någon ny kärlek när dom är så pass gamla. Det verkar som dom har ett gott självförtroende och har haft ett liv med resor utomlands och fina jobb. Jag skulle aldrig våga göra något sådant .


På tal om romantik så har jag inte varit med om så romantiska saker egentligen. Bara i Italien där man kan få komplimanger hela tiden och jag har en liten gammal chokladask med rosa sidenband om där jag har breven jag fått från vissa män.


Annars så vet jag inte om dom norrländska männen är så romantiska och visst kan dom säga saker som kanske skulle vara romantiska men som liksom inte blev riktigt så.


Som den lite yngre killen jag dansade med en gång som sa: Snyggt asle du har för att vara så gammal.

Eller han som ville ha en puss men när jag sa nej frågade: Om jag spottar ut snusen då.

En gång fick jag rosor av en man och i nästa ögonblick talade han om att. Det var fasen så jävligt dyra dom blommorna var. Då flög romantiken bort på svarta vingar.


Nåja nu är jag så gammal så det finns ingenting att ge mig komplimanger för möjligen för min matlagning och ingen vill dansa med mig heller. Fast ärligt talat så är jag inte så romantisk själv nu för tiden. 


Dagens ord; Kanske har jag inte ens en snygg rumpa längre.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards