Alla inlägg den 5 september 2011

Av Anita - 5 september 2011 09:12

 

Sista två dagarna har varit blandad kompott minsann.

Lördagen hade vi träff hos DataFia. I hennes nya lilla hus träffades vi, Solvones gäng, vi som gått på andlig kurs tillsammans. Det blev en väldigt trevlig dag med många funderingar och samtal, god mat och naturligtvis en trummeditation ute på trappan. Dom som for förbi funderade säkert över vad vi gjorde men skit samma.


Igår var det det rent kroppsliga som gällde.

 Dan före älgjakten är det full rulle ute på vägen, bilar kör fram och tillbaka och man kan riktigt känna ivern och skräcken och fasan i luften. Skräcken och fasan står djuren i skogen för och ivern dom som äntligen ska få ut och skjuta och känna sig riktigt "käråt".


AMV med man kom och hon och jag skulle gå badstrandsrundan men vi gick bort till ån och bäverdammen. Farbror bäver är en skygg en som man inte får se så ofta. Han är uppe på nätter och tidiga mornar och råkar man på honom slår han med sin platta svans och dyker ner på ett ögonblick.


Idag var det annorlunda. Han måste ha hört oss på långt håll för vi pratar mycket men där låg han lugnt simmande i vattnet. Gjorde sig ingen som helst brådska utan simmande sakta neröver ån. Det var kul att få se honom på så när håll. Kameran var förstås inte med!

  Frampå kvällen kom PappersBeda och nu fortsätter vi med vårt växtfärgade garn.Nu drar vi igenom skeden. Det heter tydligen att förskeda.

   Nu börjar man ana hur plädarna ska bli så småningom. Breda blir dom i alla fall och stora och mysiga och varma. Vi är så ivriga att få sätta igång men vi saknar några pinnar som ska komma snart.

  Ull är så härligt att jobba med. Händerna glider så lätt på ullgarn och man blir så lugn i sinnet. Det är en lisa för kroppen att jobba med ull.


 Första bilden är de tovade grejorna och jag har fått tillbaka lusten att jobba med ull. Den har sovit ett tag förmodligen för att man måste stressa med allt man gör när man jobbar och livet tar för mycket onödig tid från det som är roligt.

  Så har vi dragit upp lite på vävstolen och vi är en liten bit på väg. Snart Snart kan vi börja väva. Så kul det ska bli.


På tal om kul så har jag så otroligt mycket planer att ta tag i.

Jag har fått för mig att jag ska måla panelen i köket ljus. Furu blir så mörkt och när jag ser andras fina hus och kök blir man lite inspirerad till att göra någon förbättring men en förbättring för mig får inte kosta just någonting och vad kan vara billigare än att köpa lite färg.


Sedan har jag en plan på att ändra i min trädgård men det får bli till våren. Jag vet precis hur jag ska göra.


Så finns det lite mer planer på att tova lite speciella grejor och göra lite speciella grejor i luffarslöjd.


Så vill jag göra iordning en fin stig i skogen. Lägga brädor över blötmarker och ta bort träd som ramlat ner och klippa långt gräs och göra något fint på min fina lilla kulle borta i skogen.


Mitt huvud snurrar av planer men idag blir det till att fara till Håsjögården och jobba. Det ska komma 80 personer dit som ska ha fika och jag har lovat hjälpa till . Skulle tro att det tar hela dagen.


Dagens ord: Glöm inte vilken skatt en vanlig dag kan vara. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards