Alla inlägg den 12 januari 2012

Av Anita - 12 januari 2012 12:48

 

Hallå snöälskare. Insnöad i vitheten har jag inget annat spännande att ge er än en  massa snöbilder.

Inga vackra blommor, inga skimrande sandstränder, bara vitt vitt vitt.


Jag vet ju att ni älskar vitt ni som bor söderöver och bara ser grönt, lera och regn så ta för er ni och om er drift till att rulla er i snö, göra snöänglar och skotta snö känns för hård så välkommen hit till Fisksjön, här finns allt av detta till överdrift.

 

Vad jag gör en sådan här dag. Nja, jag har vävt en timme, plockat upp efter meditationsgruppen ett tag, stoppat i en diskmaskin och pratat med 3 personer i telefon. Vissa dagar är telefonen tyst, andra ringer det hela tiden.


Meditationsgruppen var trevlig igår som det alltid är. Att träffas några speciella kvinnor och prata och meditera och bara samla kraft hos varandra är inte alls dumt. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Det finns massa bra skivor som man kan lyssna på. Det allra viktigaste är att kunna träffas.


Spelar ingen roll om det är syjunta eller bokcirkel eller något annat.

 Vi gör allt för märkvärdigt nu för tiden.

 Ni som sitter ensamma och kurar. Ring några vänner och dra igång något. Det är egentligen ganska enkelt. Släpp på kraven att det ska vara så märkvärdigt, en kopp kaffe och en limpmacka med ost duger så gott. Tror att vi umgås alldeles för lite och med det tappar vi så mycket av vår livsenergi.


Har inte tid säger du? Om du inte har tid att lägga ner 3 timmar en gång i månaden då är du nog illa ute. Då har andra tagit över ditt liv eller ändå värre.......du ställer för höga krav på dig själv.....kanske någon annan i din närhet kan ta över dina sysslor för en liten stund .....eller låter du dom inte.?

Såna här funderingar kan jag få för mig en vintrig dag i mitten av januari.

 

Solen börjar titta fram lite då och då men dimman ligger över sjön. Isen är jättedålig så man ska inte ge sig ut på sjön. Kanske därför det är så mycket dimma över sjön, det brukar inte vara så.


Jag har fått elräkningen idag och ser att min värmepump gjort att den är betydligt lägre men så har det ju varit mindre kyla iår än ifjol. Men.....jag har haft varmt och skönt hela vintern och det är ju en lycka för mig som brukar få gå omkring som en ryssgumma med massor med kläder utanpå, lager på lager.


Funderar på om jag ska klä mig och ta en promenad medan det är ljust.

 

Var så god. Ta lite snö från mig för jag har då fått nog för länge sedan.


Dagens ord: Det som göms i snö kommer upp i tö. Gäller kanske också men nedblåsta skorstensplåt, mina bortblåsta hinkar och allt julklappspapper. Ser redan att en del träd är prydda med mina julklappsnören. Den där orkanen hon ställde till det hon.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards