Direktlänk till inlägg 5 december 2012

FÖRMÅNEN ATT FÅ VÄLJA

Av Anita - 5 december 2012 09:28

 

Vaknar vid 8-tiden och känner i mitt oeldade sovrum att nu är det nog kallt ute. Saknar min varma och spinnande kisse som gjorde mina mornar till något mysigt och varmt.


Meningen var att jag skulle åka iväg och jobba en stund men när jag såg att det var 20 grader kallt började jag ångra mig och tänkte att jag väntar tills imorgon istället.


Det ni är härligt. Det ni är förmånen med att själv få välja. Hela mitt liv har jag varit tvungen att kliva upp tidigt, först för att åka till skolan och sedan för att fara och jobba. I snö och kyla, i regn och rusk. Ja ni vet själva. Man är tvungen! Våra liv består av tvång. Tvång från arbetsgivare, från nära och kära, från myndigheter och själv har man inte så mycket att säga till om, man har bara att finna sig och gilla läget. Nu är jag ju som ni vet inte en sån som gillar läget utan gnäller istället.


Nu mina vänner är jag fri och ledig. Många av de tyngande oken av tvång är borta och jag gör precis som jag vill idag. Hör ni. Ordet är FRIHET


Tänder i vedspisen, sätter på kaffepannan, tittar på domherrarna som väntar på att få mat.

Tittar på "lyxfällan" och återigen ser jag att det här med kreditkort lurar många i fördärvet. Egentligen är det helt galet att man låter folk få köpa på kredit utan någon som helst urskillning. Livet går ut på att konsumera så mycket som möjligt. Idag var det en kille som snusade för 3000 kr i månaden. Det låter ju fullständigt barockt.


 

Igår åkte min jobbarkompis IM och jag till Östersund för att hälsa på en tjej som bor högt upp i himlen på en stor ö. Det ni, utsikt över hela storsjön men det såg vi ingenting av eftersom det snöade igår. Det var trevligt att träffa henne igen och vi tillbringade några timmar där hos henne.


Så handlade jag lite sträng till luffarslöjdsgrejorna. Det är bra att ha hemma. Om man inte har något att ge bort i precent så kan man alltid sno ihop en ljusstake lite snabbt om man har grejorna hemma.


Sedan åt vi kinamat innan vi for hem och det var så jättegott. Det var så länge sedan jag var i stan. För det mesta åkter man till Sundsvall om man ska handla för då kan jag hälsa på faster på Alnön samtidigt.


Så nu sitter jag här framför datorn och tittar ut på gryningen. Ser att de första solstrålarna smyger sig ner mot marken. Ser också att luften är full av kristaller, tror inte att det egentligen är snö bara små glimmande isbitar.


Tänk att få känna friheten av att själv få välja. Det är minsann en stor gåva. Därför ska jag inte gnälla på kylan eller snön. Vi har inte fått så mycket snö som resten av Norrland och kylan kan jag stå ut med. Tänk att få komma hem till huset och det är ganska varmt inne. Inte bara 9 grader och timtals tills man fått upp värmen i huset.

Värmepumpen är en lycka att ha, ingenting annat kan jag säga.


Så mina vänner, ha en bra dag ni också. Jag ska ut och mata fåglarna och se till grannen och sedan får vi se. Man vet aldrig vad som händer, förmodligen dyker det upp något oväntat precis som vanligt.


Dagens ord: Att själv ha förmånen att få välja är en gåva. 


 
 
Margit

Margit

5 december 2012 10:37

Ja visst är det skönt för oss pensionärer..att inte ha alla dessa måsten som man hade när vi var ute i arbetslivet!!!
Och både du o jag...sätter värde på detta!
Det är så roligt att läsa i din Blogg, tacksmaheten..och vardagen...både "upp och ner", och så är det verkliga livet för de flesta av oss. Och ändå TACKSAMHETEN..hos dej!!!
Jag har varit ute lite med spaden..och skyfflat en gång....Sedan får väl Lasse eller grannnen Bengt ta SNÖSLUGAN när det slutat att snöa...
jag ska åka till esksiltuna och jobba i natt, 5,5 mil...hoppas att det då är "nyplogat" och att det lugnat ner sig lite med snöandet...
Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

5 december 2012 12:06

woj woj woj säger jag som PLUPP, skönt och kurra inne i stugan som är varm!

Skönt med pancho-livet för oss som slitit sedan 15-årsåldern.

mw

 
Ingrid

Ingrid

5 december 2012 13:28

Visst är det skönt med friheten att göra som man vill, när man vill. Mina morgnar och förmiddagar fördriver jag ofta i slöhetens tecken och det känns hur lyxigt som helst att kunna få sitta vid köksbordet och dricka kaffe, lösa korsord och ha det skönt hur länge jag vill.
Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Titti

5 december 2012 17:13

Skönt höra att du har det bra!

 
Karin

Karin

5 december 2012 19:21

Du har sammanfattat pensionärslivet bra: Frihet! Att göra saker när man själv vill!
Så länge vi får vara friska, Anita, så ska vi verkligen njuta!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

5 december 2012 20:05

Lite avundsjuk är man ju, efter att ha pulst till och hem från jobbet och medan jag var där var det stress, stress, stress. Men samtidigt är jag tacksam att jag har ett bra jobb, nu när jag är tvungen att jobba, menar jag.
Kram på dig i snön!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Janne

Janne

6 december 2012 07:32

Oj Domherrar ! Hit har inte domherren kommit ännu vad vi sett. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Sandra

Sandra

6 december 2012 08:53

Ja det är ju några år kvar tills man själv hamnar i valfrihetslandet... om jag ens hamnar där, var det 75 Reinfelt sa att man skulle jobba till? Idag har jag i alla fall "tagit ledigt" så pass att jag stannar hemma och jobbar, kan då passa på att tvätta lite, titta på fåglarna som pickar i talgbollarna (dock inga domherrar än) och känna friden i ett tyst hus. Har jag tur får jag lite hjälp av katterna också vid datorn. Så mitt jobb är rätt okej när jag kan välja att jobba hemma ibland, speciellt kalla dagar som denna när snuva och öronont gör att man inte går för full maskin

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

6 december 2012 10:39

Visst är det härligt att slippa alla "måsten" :) En stor glädje och tacksamhet att inte längre vara tvingad ut i vintermörkret och kylan för att åka till jobbet... att kunna sitta inne och mysa med en brasa i kakelugnen och eld i vedspisen - det är livskvalité det :)
Går åt mycket fågelmat här... restaurangen är välbesökt, dock inga domherrar än - de brukar inte dyka upp förrän i januari - undrar varför förresten?
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
zaq

zaq

6 december 2012 12:04

Krediter: Och tänk på alla som (min morbror, "som inte var som alla andra vuxna") kreditbolagen ger kredit till, för inkomst osv. ser ok men de här personerna har inte hela begreppet att förstå vidden av sitt handlande!
Förr var det lanthandlarn som (ja det fanns ju båda sorter) var "för snäll" nu är det kreditbolegen, men där handlar det mer om profit än snällhet...

Det låter bra att du kan välja nu, och jag antar att det är bra och känns tryggt att kunna gå in och jobba när deu vill och behövs som ett tillskott i kassan. OCh att du kunnat unna dig en värmepump, det måste ju på sikt underlätta för dig såväl ekonomiskt som kroppsligt.

Ha en bra dag snuvan, och du -fundera på den där katten, du såg väl att ditt hem såg ut som ett hem när den var på besök ;-)
skämt åsido...
Kram!

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

6 december 2012 16:51

Domherrarna är verkligen en av mina älsklingsfåglar ... så (d)ju(v)liga med sina tjocka röda magar ... fast det är ju hannarna förstås som har snott åt sig det mesta av det riktigt röda. Och tänk att ha dom precis utanför fönstret. Det är inte ofta jag ser dom här inne i stan fast utanför vårt köksfönster har de suttit i träna några vinterdagar om året i alla fall.

Visst är det skönt att vara "fri som en fågel"

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Lena

Lena

6 december 2012 18:38

Vilken frihet! Inte behöva nedräkning för att orka upp när det är kolsvart i sovrummet. Det är frihet det.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Elisabeth

Elisabeth

10 december 2012 16:16

Vilka underbara bilder!

http://www.lajsa.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

  Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden.    Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården. Så började vitsipporna breda ut sig i massor.   ...

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

  Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden.    Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården. Så började vitsipporna breda ut sig i massor.   ...

Av Anita - Fredag 10 maj 11:24

  Det snöade i onsdags och det var nästan en dm och jag höll mig inne för att min allergi skulle bli bättre. Inget ont som inte har något gott med sig. Pollen föll till marken och det blev lite bättre på det viset.   Igår åkte Sonen och Fjälla...

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

  Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så ...

Av Anita - Onsdag 1 maj 10:28

  Man tror inte sina ögon. Det är fortfarande mycket snö. Det här har ramlat ner från vedbodtaket. Söndag eftermiddag kom Sonen och Fjällan från Skåne. AMV och Gubben kom en sväng också.   Måndagen regnade det och snöade och haglade men fr...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards