Alla inlägg den 16 augusti 2014

Av Anita - 16 augusti 2014 09:12

 

Nu börjar det riktigt spännande. Nu är svepen hopsydda. En del har dessutom målat sina svep med tjära.

Nu är det dags att sätta på skinnet.


Skinnen är riktigt vackra och ligger nu i vatten för att bli mjuka och formbara. Det är renskinn som är garvade i sälgbark.

 

Det underlättar om man drar och töjer lite i skinnen.


 

Nu är det dags att spänna på skinnen på svepet. Det är nu det gäller. Det ska dras hårt hårt och stadigt men inte så att svepet går av.

 

 

Som med mycket av det här så måste man vara två som samarbetar.

 

Så där ja nu ska skinnet fästas lite provisoriskt och sedan ska det sys fast på trumman antingen med senor eller tunna bitar av renskinnet. Jag för min del gör alltid det enklaste så jag syr med skinnremsor från renskinnet.

 

Så skönt att sitta i solen på bryggan och pyssla med det här roliga. Fast det är lite kyligt i luften skiner solen varmt.

 

Alla är så ivriga så det var nästan svårt att slita sig och gå hem till mig och äta men till slut började magarna knorra och vi vandrade genom skogen och nere vid sjön hem till mig för att få i oss lite.


Det är ett helt igenom härligt gäng som samarbetar så bra. Så många i köket och så trångt i vardagsrummet men det går så smidigt. Vi liksom rör oss förbi varandra som vågor på ett hav och alla sysslor blir liksom gjorda lätt och behändigt.

 

Våra ledare ser verkligen ut att vara nöjda. Inga skinn gick sönder, inga svep har gått av och alla är nöjda med sina trummor. Än återstår det en hel del att göra men det är bara det roliga kvar.

 


Kinabror rökte abborre till oss som vi fick äta på spisbröd och så blev det kväll och jag och två till slutade kvällen med ett bastubad och ett dopp i sjön. Det blir kallare och kallare i vattnet pga  de kalla nätterna men än går det att bada.

 

En helt igenom rolig dag som slutade lika trevligt som resten av dagen. Vilket gäng. Det känns som om vi känt varandra länge, länge.


Katten Tassen kommer in varje kväll och har låtit sig bli buren och sitta i knät på flera av kvinnorna och bara det ni är något oväntat och fantastiskt.


Dagens ord: Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Det är det som är det spännande med livet.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards