Alla inlägg den 21 augusti 2014

Av Anita - 21 augusti 2014 08:24

 

Så åkte alla och så var det bara jag, Kinabror och Rädda katten kvar i hela byn och snart åker Kinabror också. Vemodet lägger sig över Fisksjön. 


Så mörka och tysta blir kvällarna, bara storugglan och lommen skriker sina sorgsna skrik.


Så hänger alla tvätt på linan och är blötare än när jag hängde upp den.Någon av trumbyggarna har glömt en handuk. Regnet kom i häftiga skurar och ha så gjort nu några dagar. I måndags pissade det på hela dagen.


 

For bort till Kinabror för att hjälpa till med bryggan. Han lägger cement och sten i stora röret och hoppas att bryggan kommer att ligga stilla iår och klara isen.

 

Vad mer. Jo jag for till Datafia och hennes gubbe bjöd oss till Hammarstrand på lunch. 

Jag for till sjukhemmet och hälsade på före detta grannen och hjälpte honom med räkningar.


 

Så plockade jag bär mellan skurarna. Vinbären är mogna och krusbären är det massor av. Ibland får man goda råd och följer dom. Att använda bärplockaren på bärbuskar har jag inte ens tänkt på men det funkar jättebra och man slipper sticka sig på krusbärens vassa buskar.

 

Saftmajan är också en jättebra uppfinning och nu kokar och kokar den och flaskor med saft växer och ska snart ner i jordkällaren.  

Så igår återvände gubbarna. Dom har inte varit här på länge nu. Vågar väl inte komma när det är fullt med folk.

Först kom Mustaschen. Han beundrade mitt gökur. Han samlar klockor och är väldigt intresserad av sådana. 

Nu går mitt gökur för fullt och hoar och jag gillar det men det gör inte rädda katten Tussen. Hon springer och gömmer sig så fort göken kommer ut. Vilken fjaskig katt.


Så började jag plocka blåbär när Gamle A dök upp. Kaffepannan på igen och det blev en stund ute på verkandan för då sken solen fint och varmt.

Så fick jag reda på att min salva hjälpte på psoriasisen och fick beställning på mer.

 

Då for jag bort till Kinabror för att se om han hade kåda på några av sina träd och jag fick ihop lite grann och sedan styrde jag mina steg in i skogen och bort till Stedesbacken och där mötte jag dom. De stora fjärilarna.


Påfåglesögat Makaonfjärilen, Amiralen och Sorgmanteln. Tänk er alla de största och vackraste fjärilarna  som finns i Sverge hade samlat sig där på min lilla backe och marken var full med blommor. Fortfarande och styvmorsviolen blommade för andra gången. Det är dom jag ville ha för min salva.


       

Satt mig en stund och fjärilarna satt sig på mina ben, på mina fötter och i mitt hår. Vilken känsla. Jag älskar fjärilar.


Så plockade jag potatis till middagen. Idag blev det mandelpotatis. Dom är rätt små men växer till sig nu när regnet kommer.


När jag kommer hem börjar det regna igen och Kinabror kommer och vi äter middag och så har ännu en dag gått.

En skördandets dag, en dag av naturens gåvor. Nu står det flaskor med saft på bänken, blåbär i frysen, potatis och lök och sockerärtor. Kryddor hänger på tork över spisen. ingredienser till salva är plockade och i fönstret står burkar med ringblomolja och väntar på att gosa till sig. Vad mer kan man begära. Vilken undrabar sommar det varit.


Dagens ord: Efter en skön och varm sommar är det lättare att stå ut med vintern.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards