Alla inlägg den 23 augusti 2014

Av Anita - 23 augusti 2014 22:55

Nu när politikerna är i full fart med att ljuga oss fulla. lova sånt dom inte tänker hålla ska ni få höra.


Pratas ju om att höja bensinpriserna igen. Vi ska bevars åka kommunalt sägs det. Vad då kommunalt?

Det säg att om man ska åka till Sundsvall så borde det ta ca 2 timmar men pytt skit i pannkakan.


Först måste man åka dom två milen till Hammarstrand och då måste man åka bil och det förstår jag för jag bor ju i ödemarken. Sedan åka buss till Sollefteå och byta där,vidare till Härnösand och sedan ta tåget till Sundsvall.

Resan tar 6 timmar. Hörde ni 6 timmar!!!


Vad det kostar orkar man inte ens tänka på. Eftersom det är utanför länet kostar det säkert skjortan. Hur man ska komma hem är en annan fråga. Troligen inte samma dag i alla fall. 12 mil och så krångligt. Hoppas att det jag hört bara är ett rykte och inte sant.


Vad pratar politikerna om? Järnvägen är så illa skött och så dyrt att varor skickas med långtradare upp och ner i landet fram och tillbaka hela tiden. Då går det bränsle så det bara visslar om det.

Men vi då som måste ha bil för att ta oss någonstans. Det är väl som vanligt förståsx. Dubbelmoral.


Hela Sverige ska leva kan man vräka ur sig och sedan gör man allt för att hindra folk som bor på landet att kunna komma någonstans.

Hur i helsike ska vi kunna åka kommunalt när man gör det omöjligt.


Så står dom där politikerna och skäller ner varandra och talar om hur dom är bra och andra dåliga. På radion i tvn och i tidningasrna kämpar man om makten och härligheten och jag blir så less på alltihop så nu ska vi prata om något helt annat.


 

Veden är äntligen i vedboden.

En journalist kom mitt i alltihop och gjorde en intervju om bloggande. 

Kinabror har åkt till Skåne och jag är helt ensam i byn.

 

Det regnar stup i ett och tvätten jag hängde i söndags hänger fortfarande på strecket och är blötare ån någonsin.


Idag kom Datafia och i det grå regninga vädret for vi iväg och köpte en massa smarr och en film." Sune på bilsemester" och så tände vi i brasan och snurrade ner oss i var sin soffa och bara slappade. Det blev inte sämre av att det blev en Åsanissefilm på tv efteråt. En åsanissefilm som jag inte sett förut. Hurra.


Det var en sådan dag som en fjälla till Kinabror kallade för "jöka och supadag". Ni vet regn och regn och grått och mulet. Nu blev det ju inte precis så men en lat dag blev det i alla fall. Vi låg här i värmen och tycket att det var lagomt åt jägarna som var ute och jagade den där stackars björnen med ungar som håller till i närheten. Må dom bli blöta och förkylda utav bara attan.


 

Nåja det blev en stund med uppehåll och då kom AMV och gubben och AMV och jag gick bort till Kinabrors hus för att hämta min cykel.


Sedan fick dom besök nere i stugan och jag gick ner dit. Vi satt på övervåningen i häbret och fikade och pratade och eldade i öppenspisen och hade det precis så mysigt som man kan ha i goda vänners lag. Så den grå och regniga dagen blev trots allt trevlig.


Dagens ord: Man får göra det bästa man kan av den gråaste dag så tittar alltid någon ljusglimt fram. Trots allt är regn mycket bättre än snö.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards