Direktlänk till inlägg 23 september 2015

LYCKA KAN VARA ETT NYTT KYLSKÅP MINSANN

Av Anita - 23 september 2015 08:35

 

Nu har det varit folktomt här hos mig i flera dagar men i förrgår brakade det till. Det började med att Mustachen dök upp ur regnet och fick se att mitt nya kylskåp stå ute i regnet.

"Nej men fasen, ring till brorsan för nu ska kylskåpet in". Det var ord och inga visor och Kinabror och hunden Jack dök upp. 

Först skulle gamla kylskåpet ut och ni vet hur det ser ut bakom sådana. Det blev till att sopa och torka och sedan kom då mitt nya glänsande kylskåp in. Så stort, så rent och så nytt. Vilken lycka att få plocka in alla grejor i det och ändå ha en väldig plats att ha grejor.


Vi blev ju förstås sittande och prata länge. Jag tog med mig Jack ner till badstranden. Han var vild av glädje. Han har ju varit i Skåne och fått gå i band nu i två veckor och friheten och vattnet gjorde honom helt vild.


När sedan AMV och Gubben kom var lyckan fullständig. Han tycker så mycket om dom.

 Dagen gick fort som dagarna gör när man har sällskap och jag hade gjort älggryta och hämtat hem potatis från Stedesbacken och tog fram picklesen jag gjort och rödvinbärsgelen och så kom TuppOla och åt hos oss han också. Vi hann också bära in alla mina pelargoner så nu är fönstren överfyllda med blommor.


 


Igår var det väl lite bättre väder. AMV och Gubben och Kinabror och Jack kom och fikade och sedan åkte jag till Kälarne för att hjälpa fd Grannen med räkningarna.


Passade på att köpa ljung till gravarna och AMV och jag for ner till gravarna och fixade det. Vi gjorde en runda till skogen för att se om vi hittade något nytt lingonställe på nära håll. Det får vänta med plockandet för det är så blött överallt efter det myckna regnandet  Det var uppehåll en stund så pass att jag kunde gå bort till Kinabror för han lagade mat. Det blev wok med kyckling. Så kom AMV och Gubben också dit och vi satt där tills det blev mörkt.


Oj så mörkt det blir nu och fort också. Vi såg en halv måne och en lampa på andra sidan sjön. Det var "Mitt ljus i mörkret" som tänt sina lampor och dom sken fint på andra sidan sjön.


 

Så slutade kvällen med att jag torkade rosenblad för att göra rosenolja. Det doftade så gott i hela huset.

Så tog jag mig ett bad och låg där i badet och läste en bok som jag brukar göra och njöt av skummet i vattnet och som slutkläm tog jag och blåste några såpbubblor. Det är en liten hemlighet jag har som jag nu har avslöjat. Jag är barnsligt förtjust i såpbubblor och smygblåser sådana när ingen ser. Sån toka är jag så gammal jag är. Det är faktiskt bara mitt gamla skinn som är i min ålder. inne i huvudet är jag ibland bara ett barn. 


Idag regnar det som vanligt och jag väntar på besök av en av tjejerna som var med på trumbyggarkursen i fjol. Det ska bli kul att träffa henne. Annars får vi se vad som händer. Här i Paradiset vet man aldrig vad som dyker upp.


Nu ska jag öppna mitt nya kylskåp och se hur rymligt och fint det är.


Dagens ord: Lycka kan vara ett nytt kylskåp, ett bord fullt med rosenblad eller såpbubblor i badrummet. Det gäller bara att kunna känna och njuta av det lilla. 

 
 
Skatan

Skatan

23 september 2015 10:22

Ja du, Skogsnuvan. Du har förmågan att njuta av "det lilla" även om det är ett STORT kylskåp. Men det vet vi ju alla att något man verkligen behöver och äntligen får gör en lycklig då. Och att gilla att blåsa såpbubblor är du inte ensam om ... jag har en hel laddning i skåpet (för barnbarnen och mig) som jag knycker av när andan faller på. Dina härliga ord och bilder får mig att drömma om Fisksjön och dig igen men det kan nog inte bli någon resa norrut förrän i november är jag rädd (det är så mycket som bara ramlar över mig) men då kan vi njuta av ett annat Fisksjön ... med levande ljus i mörkret och sagor och "spök"historier inomhus och snö ??? utomhus. Och dina vänner <3 som brukar komma inramlandes hipp som happ för en pratstund och/eller fika . Och det ska bli roligt också att få träffa din nya sambo ... katten förstås. Kram!

http://https://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Barbro

23 september 2015 10:59

Du kan verkligen fånga dagen. Och jag blir avundsjuk över alla som dyker upp hemma hos dej helt plötsligt. Så är det aldrig hemma på min gata i stan. Om det ringer på dörren blir man tokförvånad.
Vi ska åka till Övsjö i helgen för att stänga till inför vintern. Tråkigt men samtidigt skönt. Det har sina/andra fördelar att bo i staden.

 
Annika

Annika

23 september 2015 18:25

Så sant så...jag säger som en annan bloggare sa: Vi är bara lite krispiga. Vad gör du med rosenoljan sen? Fortsätt du och blås dina bubblor och njut så kommer du att leva i 400 år.
Onsdagskramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Bengt

Bengt

23 september 2015 20:02

Du lever ett härligt liv och har goda vänner runt dig och tycks vara lycklig för det mista.
Roligt du hälsar på i min smedja!
Ha det bra i din härliga natur som jag på ett sätt avundas dig.

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Miaannorlunda

Miaannorlunda

23 september 2015 20:06

Det har hande på Ljungby Ridklubb i Sickinge i helgen som var!



Helgens ponny tavlingar i Sickinge sluta i rena sabotage och fylleri på Ljungby Ridklubbens ridanlggningen o.sv m.m



Dessa barn var i 14 - 15 årsåldern men det fanns aven vuxna som betedde sig illa. Vissa av föraldrarna hade tagit sig alkohol och blev onyktra under kvallen.



Det ar valdigt beklagligt. Det brister i föraldra ansvaret riktigt ordentligt



Dar till kom det fram att föraldrar druckit sig onyktra.



Det har hant en gång till och det var ponny SM 2009.



Sabotaget r nu polisanmalt. Då anlaggningen ligger en bit utanför stan ar man övertygad om att det ar tavlingsdeltagare alternativt syskon till tavlingsdeltagare som ligger bakom.




HOPPTAVLING SLUTADE I SABOTAGE OCH FYLLERI!En saboterad tavlingsbana! Stökigt på hopptavlingen! Sabotage mot arrangörerna och föraldrar som var onyktra! Barn som saboterade och föraldrar som var onyktr

http://miaannorlunda.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

23 september 2015 23:47

Skönt att du äntligen fick in ditt kylskåp på plats å att Kinabror å hunden kommit tillbaka.jag förstår,fortfarande inte hur du hinner med allt å dessutom får tid över att ligga länge i badet, blåsa såpbubblor å läsa bok. Jag får nog gå en kurs hos dig så du får lära mig hur kan gör för att hinna med allt å ändå få tid över till angenäma sysselsättningar..
Kramen!

 
Ingen bild

Annonym

24 september 2015 00:24

Hej! Jag heter Mia och är en 44-årig två barns mamma och fru. Vi bor på landet på en gård. Min blogg handlar om familjen, ridning, våra hundar, promenader, hästar, stickning, smycke, göra handverk, scrapbooking och min vardag m.m

Här i denna blogg ska jag berätta om min vardag om mina svårigheter med diganoser m.m Vad jag gör på fritiden m.m Den ska också handar om min familj m.m

/ E-mail: mia2@home.se

Jag skulle beskriva mig själv som pratsam, kreativ, rastlös och med en humor som få förstår sig på. Jag älskar att uttrycka mig kreativt, såsom måla fota, sjunga och skriva. Annars tycker jag om att lyssna på musik, hänga med sköna människor, plöja mig igenom tv-serier, dricka kaffe, äta sötsaker och en massa annat.
Här på bloggen skriver jag om in vardag och om psykisk ohälsa, och jag gör mitt bästa för att peppa, hjälpa och inspirera andra. Jag hoppas du finner detta intressant och fortsätter läsa.

Jag bloggar om hur det är att leva med aspberger, koncentrationssvårigheter och mkt mer. Även om hästar och ridning. Kika in vetja!


Kontakt: mia2@home.se

http://miaannorlunda.bloggplatsen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annonym

24 september 2015 00:29

Svineri på ponnytävlingarna i Ljungby
21 september 2015
Sverige De nationella hoppningarna för ponny hos Ljungby Ridklubb är bland landets mest populära. Den gångna helgen förstördes stämningen av onyktra föräldrar och barn som saboterade både bana och anläggning.


- På lördagskvällen erbjöd vi möjligheten att beställa pizza för leverans till tävlingsplatsen. Vi hade också öppet serveringen för dem som ville äta sin beställda pizza där. Tyvärr fanns det föräldrar som inte bara åt utan även drack en del. Några blev onyktra och förstörde stämningen, berättar tävlingsledare Mali Larsson.

Det var inte bara ett antal vuxna som inte kunde sköta sig. Det fanns även barn som stökade och saboterade under lördagskvällen. Mali berättar att det fanns ungdomar som körde med elcyklar mellan hindren inne i ridhuset. Banan till den första söndagsklassen saboterades med flyttade hinder som ändrade avstånd och hindernummer som byttes ut.

- Det var ändå inte det värsta. Vi fick larm om att ett omklädningsrum stod under vatten och trodde att någon ledning gått sönder. Det hade det inte. Det var avlopp i både handfat och duschar som täppts till med toalettpapper och sedan var vattnet påsatt och det var nog tio centimetert djupt vatten på golvet, säger Ninni Svensson som också var tävlingsledare.

- Inte nog med detta. Det hade även varit bråkigt vid uppstallningen och det hade kissast i serveringen. På söndagsmorgonen undrade vi varför vi arrangerar tävlingar, säger Mali Larsson som betonar att det handlade om en liten klick och att de allra flesta alltid uppträder korrekt.

- Det fanns föräldrar som kom till oss och tyckte att vi kunde avbryta tävlingen och ställa in söndagsklasserna. Men trots svineriet är det ändå det stora flertalet som sköter sig. Då ska inte ett fåtal förstöra för dem så därför fortsatte vi men allt sabotage är polisanmält och vi kommer även att skicka rapport till Ridsportförbundet, säger Ninni.

Eftersom tävlingsplatsen ligger ganska långt från stadskärnan är båda tävlingsledarna övertygade om att det är tävlingsdeltagare som är ansvariga för svineriet.

 
Ingen bild

Annonym

24 september 2015 00:31

Svineri på ponnytävlingarna i Ljungby
21 september 2015
Sverige De nationella hoppningarna för ponny hos Ljungby Ridklubb är bland landets mest populära. Den gångna helgen förstördes stämningen av onyktra föräldrar och barn som saboterade både bana och anläggning.


- På lördagskvällen erbjöd vi möjligheten att beställa pizza för leverans till tävlingsplatsen. Vi hade också öppet serveringen för dem som ville äta sin beställda pizza där. Tyvärr fanns det föräldrar som inte bara åt utan även drack en del. Några blev onyktra och förstörde stämningen, berättar tävlingsledare Mali Larsson.

Det var inte bara ett antal vuxna som inte kunde sköta sig. Det fanns även barn som stökade och saboterade under lördagskvällen. Mali berättar att det fanns ungdomar som körde med elcyklar mellan hindren inne i ridhuset. Banan till den första söndagsklassen saboterades med flyttade hinder som ändrade avstånd och hindernummer som byttes ut.

- Det var ändå inte det värsta. Vi fick larm om att ett omklädningsrum stod under vatten och trodde att någon ledning gått sönder. Det hade det inte. Det var avlopp i både handfat och duschar som täppts till med toalettpapper och sedan var vattnet påsatt och det var nog tio centimetert djupt vatten på golvet, säger Ninni Svensson som också var tävlingsledare.

- Inte nog med detta. Det hade även varit bråkigt vid uppstallningen och det hade kissast i serveringen. På söndagsmorgonen undrade vi varför vi arrangerar tävlingar, säger Mali Larsson som betonar att det handlade om en liten klick och att de allra flesta alltid uppträder korrekt.

- Det fanns föräldrar som kom till oss och tyckte att vi kunde avbryta tävlingen och ställa in söndagsklasserna. Men trots svineriet är det ändå det stora flertalet som sköter sig. Då ska inte ett fåtal förstöra för dem så därför fortsatte vi men allt sabotage är polisanmält och vi kommer även att skicka rapport till Ridsportförbundet, säger Ninni.

Eftersom tävlingsplatsen ligger ganska långt från stadskärnan är båda tävlingsledarna övertygade om att det är tävlingsdeltagare som är ansvariga för svineriet................

 
Ingen bild

Annonym

24 september 2015 00:32

..............
Svineri på ponnytävlingarna i Ljungby
21 september 2015
Sverige De nationella hoppningarna för ponny hos Ljungby Ridklubb är bland landets mest populära. Den gångna helgen förstördes stämningen av onyktra föräldrar och barn som saboterade både bana och anläggning.


- På lördagskvällen erbjöd vi möjligheten att beställa pizza för leverans till tävlingsplatsen. Vi hade också öppet serveringen för dem som ville äta sin beställda pizza där. Tyvärr fanns det föräldrar som inte bara åt utan även drack en del. Några blev onyktra och förstörde stämningen, berättar tävlingsledare Mali Larsson.

Det var inte bara ett antal vuxna som inte kunde sköta sig. Det fanns även barn som stökade och saboterade under lördagskvällen. Mali berättar att det fanns ungdomar som körde med elcyklar mellan hindren inne i ridhuset. Banan till den första söndagsklassen saboterades med flyttade hinder som ändrade avstånd och hindernummer som byttes ut.

- Det var ändå inte det värsta. Vi fick larm om att ett omklädningsrum stod under vatten och trodde att någon ledning gått sönder. Det hade det inte. Det var avlopp i både handfat och duschar som täppts till med toalettpapper och sedan var vattnet påsatt och det var nog tio centimetert djupt vatten på golvet, säger Ninni Svensson som också var tävlingsledare.

- Inte nog med detta. Det hade även varit bråkigt vid uppstallningen och det hade kissast i serveringen. På söndagsmorgonen undrade vi varför vi arrangerar tävlingar, säger Mali Larsson som betonar att det handlade om en liten klick och att de allra flesta alltid uppträder korrekt.

- Det fanns föräldrar som kom till oss och tyckte att vi kunde avbryta tävlingen och ställa in söndagsklasserna. Men trots svineriet är det ändå det stora flertalet som sköter sig. Då ska inte ett fåtal förstöra för dem så därför fortsatte vi men allt sabotage är polisanmält och vi kommer även att skicka rapport till Ridsportförbundet, säger Ninni.

Eftersom tävlingsplatsen ligger ganska långt från stadskärnan är båda tävlingsledarna övertygade om att det är tävlingsdeltagare som är ansvariga för svineriet.

 
Ingen bild

Annonym

24 september 2015 00:42

Svineri på ponnytävlingarna i Ljungby
21 september 2015
Sverige De nationella hoppningarna för ponny hos Ljungby Ridklubb är bland landets mest populära. Den gångna helgen förstördes stämningen av onyktra föräldrar och barn som saboterade både bana och anläggning.


- På lördagskvällen erbjöd vi möjligheten att beställa pizza för leverans till tävlingsplatsen. Vi hade också öppet serveringen för dem som ville äta sin beställda pizza där. Tyvärr fanns det föräldrar som inte bara åt utan även drack en del. Några blev onyktra och förstörde stämningen, berättar tävlingsledare Mali Larsson.

Det var inte bara ett antal vuxna som inte kunde sköta sig. Det fanns även barn som stökade och saboterade under lördagskvällen. Mali berättar att det fanns ungdomar som körde med elcyklar mellan hindren inne i ridhuset. Banan till den första söndagsklassen saboterades med flyttade hinder som ändrade avstånd och hindernummer som byttes ut.

- Det var ändå inte det värsta. Vi fick larm om att ett omklädningsrum stod under vatten och trodde att någon ledning gått sönder. Det hade det inte. Det var avlopp i både handfat och duschar som täppts till med toalettpapper och sedan var vattnet påsatt och det var nog tio centimetert djupt vatten på golvet, säger Ninni Svensson som också var tävlingsledare.

- Inte nog med detta. Det hade även varit bråkigt vid uppstallningen och det hade kissast i serveringen. På söndagsmorgonen undrade vi varför vi arrangerar tävlingar, säger Mali Larsson som betonar att det handlade om en liten klick och att de allra flesta alltid uppträder korrekt.

- Det fanns föräldrar som kom till oss och tyckte att vi kunde avbryta tävlingen och ställa in söndagsklasserna. Men trots svineriet är det ändå det stora flertalet som sköter sig. Då ska inte ett fåtal förstöra för dem så därför fortsatte vi men allt sabotage är polisanmält och vi kommer även att skicka rapport till Ridsportförbundet, säger Ninni.

Eftersom tävlingsplatsen ligger ganska långt från stadskärnan är båda tävlingsledarna övertygade om att det är tävlingsdeltagare som är ansvariga för svineriet...................................................

 
Ingen bild

Annonym

24 september 2015 00:42

Svineri på ponnytävlingarna i Ljungby
21 september 2015
Sverige De nationella hoppningarna för ponny hos Ljungby Ridklubb är bland landets mest populära. Den gångna helgen förstördes stämningen av onyktra föräldrar och barn som saboterade både bana och anläggning.


- På lördagskvällen erbjöd vi möjligheten att beställa pizza för leverans till tävlingsplatsen. Vi hade också öppet serveringen för dem som ville äta sin beställda pizza där. Tyvärr fanns det föräldrar som inte bara åt utan även drack en del. Några blev onyktra och förstörde stämningen, berättar tävlingsledare Mali Larsson.

Det var inte bara ett antal vuxna som inte kunde sköta sig. Det fanns även barn som stökade och saboterade under lördagskvällen. Mali berättar att det fanns ungdomar som körde med elcyklar mellan hindren inne i ridhuset. Banan till den första söndagsklassen saboterades med flyttade hinder som ändrade avstånd och hindernummer som byttes ut.

- Det var ändå inte det värsta. Vi fick larm om att ett omklädningsrum stod under vatten och trodde att någon ledning gått sönder. Det hade det inte. Det var avlopp i både handfat och duschar som täppts till med toalettpapper och sedan var vattnet påsatt och det var nog tio centimetert djupt vatten på golvet, säger Ninni Svensson som också var tävlingsledare.

- Inte nog med detta. Det hade även varit bråkigt vid uppstallningen och det hade kissast i serveringen. På söndagsmorgonen undrade vi varför vi arrangerar tävlingar, säger Mali Larsson som betonar att det handlade om en liten klick och att de allra flesta alltid uppträder korrekt.

- Det fanns föräldrar som kom till oss och tyckte att vi kunde avbryta tävlingen och ställa in söndagsklasserna. Men trots svineriet är det ändå det stora flertalet som sköter sig. Då ska inte ett fåtal förstöra för dem så därför fortsatte vi men allt sabotage är polisanmält och vi kommer även att skicka rapport till Ridsportförbundet, säger Ninni.

Eftersom tävlingsplatsen ligger ganska långt från stadskärnan är båda tävlingsledarna övertygade om att det är tävlingsdeltagare som är ansvariga för svineriet.--------------------

 
Korpunge

Korpunge

24 september 2015 09:25

Ibland blir jag bara så där varm i hjärtat när jag läser dina blogginlägg. Så mysigt och så härligt. Tänk så lätt hänt det är att missa dom där guldkornen i dagen som ploppar upp som 24 karat i ens liv.
Kram och ha en fin dag

http://korpunge.bloggo.nu

 
Karin

Karin

26 september 2015 19:46

EN helt nytt kylskåp att proppa godsaker i, är guld värt!
Kramar Karin

http://pixelmojan

 
TantGlad

TantGlad

27 september 2015 08:16

Håller med korpunge.
Jag blir åxo varm i hjärtat då jag läser dina härliga inlägg.
Jag förstår Presis känslan med ett nytt och rent kylskåp.
Det låter jättehärligt och det ÄR en lycka åxo.

Söndagskram till fina dig.

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards