Alla inlägg den 23 september 2015

Av Anita - 23 september 2015 08:35

 

Nu har det varit folktomt här hos mig i flera dagar men i förrgår brakade det till. Det började med att Mustachen dök upp ur regnet och fick se att mitt nya kylskåp stå ute i regnet.

"Nej men fasen, ring till brorsan för nu ska kylskåpet in". Det var ord och inga visor och Kinabror och hunden Jack dök upp. 

Först skulle gamla kylskåpet ut och ni vet hur det ser ut bakom sådana. Det blev till att sopa och torka och sedan kom då mitt nya glänsande kylskåp in. Så stort, så rent och så nytt. Vilken lycka att få plocka in alla grejor i det och ändå ha en väldig plats att ha grejor.


Vi blev ju förstås sittande och prata länge. Jag tog med mig Jack ner till badstranden. Han var vild av glädje. Han har ju varit i Skåne och fått gå i band nu i två veckor och friheten och vattnet gjorde honom helt vild.


När sedan AMV och Gubben kom var lyckan fullständig. Han tycker så mycket om dom.

 Dagen gick fort som dagarna gör när man har sällskap och jag hade gjort älggryta och hämtat hem potatis från Stedesbacken och tog fram picklesen jag gjort och rödvinbärsgelen och så kom TuppOla och åt hos oss han också. Vi hann också bära in alla mina pelargoner så nu är fönstren överfyllda med blommor.


 


Igår var det väl lite bättre väder. AMV och Gubben och Kinabror och Jack kom och fikade och sedan åkte jag till Kälarne för att hjälpa fd Grannen med räkningarna.


Passade på att köpa ljung till gravarna och AMV och jag for ner till gravarna och fixade det. Vi gjorde en runda till skogen för att se om vi hittade något nytt lingonställe på nära håll. Det får vänta med plockandet för det är så blött överallt efter det myckna regnandet  Det var uppehåll en stund så pass att jag kunde gå bort till Kinabror för han lagade mat. Det blev wok med kyckling. Så kom AMV och Gubben också dit och vi satt där tills det blev mörkt.


Oj så mörkt det blir nu och fort också. Vi såg en halv måne och en lampa på andra sidan sjön. Det var "Mitt ljus i mörkret" som tänt sina lampor och dom sken fint på andra sidan sjön.


 

Så slutade kvällen med att jag torkade rosenblad för att göra rosenolja. Det doftade så gott i hela huset.

Så tog jag mig ett bad och låg där i badet och läste en bok som jag brukar göra och njöt av skummet i vattnet och som slutkläm tog jag och blåste några såpbubblor. Det är en liten hemlighet jag har som jag nu har avslöjat. Jag är barnsligt förtjust i såpbubblor och smygblåser sådana när ingen ser. Sån toka är jag så gammal jag är. Det är faktiskt bara mitt gamla skinn som är i min ålder. inne i huvudet är jag ibland bara ett barn. 


Idag regnar det som vanligt och jag väntar på besök av en av tjejerna som var med på trumbyggarkursen i fjol. Det ska bli kul att träffa henne. Annars får vi se vad som händer. Här i Paradiset vet man aldrig vad som dyker upp.


Nu ska jag öppna mitt nya kylskåp och se hur rymligt och fint det är.


Dagens ord: Lycka kan vara ett nytt kylskåp, ett bord fullt med rosenblad eller såpbubblor i badrummet. Det gäller bara att kunna känna och njuta av det lilla. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards