Alla inlägg den 7 september 2015

Av Anita - 7 september 2015 11:35

 

Datafia och jag har ju inte haft någon semester i sommar. Va då? säger du. Du har ju evig semester men det jag menar är jag inte kommit iväg någonstans utan varit hemma hela tiden mellan dom flesta far iväg åt olika håll.

Nu ska vi fara iväg och vara lediga hela helgen. Förväntan var stor och jag blev inte beskiken.


Fredag eftermiddag hoppade vi in i Datafias bil och drog iväg. Hon körde och första stoppet gjorde vi i Sollefteå dä vi stannade och åt.

Vi åkte vidare genom en vacker värld med ymning grönska och blanka sjöar och vid 20-tiden var vi framme i Umeå.

 

Där väntade DataFias pappa med fika och hunden Karl väntade på att få tigga lite fikabröd under bordet.

 

Datafia hade ont i nacke och rygg efter en jobbig vecka och vi lade oss tidigt för att orka med lördagen.


Lördagen åkte vi in till centrum och gick runt i massor av affärer. Datafia skulle ha tag i ett par nya joggingskor och hon har alltid så svårt att bestämma sig så jag tror att hon provade nästan 100 skor.

Jag som inte skulle handla någonting halkade omkring i mina utslitna foffatofflor och kom underfund om att jag också skulle köpa joggingskor. Här i Fisksjön är det för det mesta så blött så det är stövlar som gäller men det finns ju andra ställen där det kan vara bra att ha sådana. Hitrtade ett par sköna nästan genast.


Vi fortsatt med att åka och hälsa på min klasskamrat Ingrid och se hur hon bodde.

 

Så roligt att träffas. Det var rätt länge sedan och där fick vi förstås lite fika.


Vi hälsade på Datafias mamma på vårdhemmet och sedan åkte vi hem till Datafias pappa igen och han väntade med maten. Färskpotatis direkt ur landet och god sallad och grillat kött. Vi har verkligen blivit omhändertagna av honom hela helgen och har bara varit lata och roat oss.

 

Vi hann till och med vila en stund innan det var dags att fara till Tefteå och dansen. Helens pappa är också en dansare och följde med.


Vilket dansställe.

Signar tog emot i dörren,

Drifters spelade och vi hann inte mer än in så kastades vi in i dansens virvlar. Här är det inte att stå och vänta på att någon ska bjuda upp utan vi blev genast uppbjudna. Vi dansade alla danser och så många duktiga dansare det finns där. Vilken glädje. Man känner sig viktlös när man dansar omkring. Vilken stämning och energi.


På pausen fixade Datafias pappa fika till oss och vi satt och pratade med ett annat par vid bordet. Datafias pappa undrade om jag inte fick tag i någon man som jag kunde tänka mig som älskare och som vanligt kunde jag helt ärligt svara att jag inte blev tänd på det viset. Jag vill mest dansa jag.


Nåja, vi fortsatt dansa och när det var en halv timme kvar så började min höft att krångla och vi var tvungen att sluta och jag hade värk till kl 4 på morgonen innan jag kunde sova. Skit samma, sånt får man ta. Det var det värt.


Söndagen drog vi hemåt igen men vi stannade både här och där och var in på affärer och till slut så hittade hon sina skor. Vi stannade och åt i Solleftå och fick en riktig lyxmiddag på ett mysigt ställe. Det unnande vi oss.


Hemma igen möttes jag av katten Morris. Alla mina föregående katter har varit skitsura när jag varit borta men inte Morris inte. Han hoppade av glädje och inatt har han kurrat och gosat och spunnit hela natten. Idag går han inte ut för han vill bara sällskapa och leka.

 

Vi avslutade kvällen med att fara på bio i Hammarstrand och se på "Så ock på jorden" och den var jättebra. Se den.

Kinabror har åkt till Skåne.

Älgjakten har börjat.

Vädret är grått.

Det var en härlig och trevlig helg. Även några dagar kan göra en på bra humör och man kan leva på det ett tag. Även om man bor i Paradiset behöver man lite omväxling.


Har köpt en ny sop så jag får väl ta och sopa lite då och ta det lugnt idag så mina ben får vila.

En kvinna vi träffade på dansen sa ett väldigt klokt ord som jag måste använda till dagens ord även om jag inte riktigt kan placera det idag.


Dagens ord: Den som har tur behöver inte något vett.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards