Alla inlägg den 29 juni 2017

Av Anita - 29 juni 2017 22:30

 

Tänk att till slut slutade det blåsa och det gick bra att gå ut och plocka upp allt som blåst iväg. Visserligen är det bara en eller två grader kallt på nätterna men igår blev det i alla fall en riktigt fint dag.


I tre års tid har jag tänkt att jag skulle skrapa och måla det vita längst ner på huset. Det flagar som en hård solbränna men ni vet väl hur det är. Det man inte gillar att göra det förtränger man och gör en massa annat istället och så har det varit men igår tog jag itu med det. Vet att jag alltid spiller färg på mig och dyngar ner mig när jag gör sånt där men------hurra och hipp nu är det gjort. Jag känner mig NÖJD


Det finns väl fler här omkring som kan känna sig NÖJD. Tänk AMV och Östens barnbarn, dom två pojkarna som får vara med morfar och bygga sig en trädkoja. Visserligen trillade en ner och gjorde illa foten men i alla fall. Det är ju sånt som händer småkillar när man får försöka klättra.


Igår kväll tog AMV och jag en promenad "Väst i gålan" och attsiken så fint den gården ligger.

 

Så fint med sjön nedanför.

Vi gick bort till Mustachen och tittade på pärlandet och blasten är minst två dm hög och grön och frodig. Jag är NÖJD.

Efter vägen blommar det som aldrig förr. Midsommarblomstren som inte kom till midsommar har nu äntligen börjat slå ut. Tänk så solen kan göra även om det är bara en dag.

 

Så gick AMV och jag ner till Kinabrors sommarstuga och där satt Kinabror och Gubben och pojkarna ute på bryggan.

 

En härlig sommarkväll med fint lugnt vatten, fiskmåsar och änder och så kom killarna på att du skulle ut och åka båt. Det är väl livet för två småkillar att få göra sådant minsann.

 

Under skrik och skratt drog dom iväg ut på sjön.

 

AMV och jag satt på bryggan och drack dricka och mådde gott. Sedan gick vi strandstigen bort till badstranden och satt där en stund och stenarna var varma fast det var sent på kvällen och vi njöt. Jag var NÖJD


Idag Fick jag mig till att klippa gräset ända ner till sjön och lite var stans. Dessutom ta gräsröjaren och göra lite fint. Nog blev jag varm och svettig och jag hörde att Sundsvallsborna också klippte gräs men jag gick dit en sväng och fick kaffe och de godaste bullar jag vet. Att ha snälla och trevliga grannar gör mig NÖJD


En som inte var lika NÖJD var Kinabror. Han körde fast i ett lerhål med traktorn och måste väl till att få någon som drar upp den. Nu fick han sluta köra med slaghacken för idag. 


En som är väldigt NÖJD är ju hunden Jack. Två pojkar att leka med och så bada. Oj så han har badat idag.

 

AMV och jag var nere vid badstranden och han hoppade efter vattendropparna högt högt i luften och han jagade pinnar och dök efter rötter och sprang och simmade och lekte av hjärtans lust. Den hunden är NÖJD med livet minsann.


Ja. så blev det middag och det var Kinabrors tur att göra mat och sedan  så for vi  och lyssnade på kören som DansBritt är med i. Remix heter den.

 

Iår hade dom till och med plockat med en hel grupp med små små sångare som var så söta och sjöng så bra.

 

Så nu sitter jag här sent på kvällen och känner mig väldigt NÖJD med de två sista dagarna.

Ser ut genom fönstret och sjön ligger fortfarande blank som en spegel och ser jag genom andra fönstret så ser jag trädgården som är grön och fin även om väldigt lite slagit ut men det blir nog snart. Det är bara att konstatera att jag känner mig NÖJD och trött.


Dagens ord: Det gäller att ta vara på varje sekund av de dagar vi har sommar för man vet aldrig hur många dagar sommaren varar.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards